Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s tímto dětským tělovým máslem
https://www.purityvision.cz/…maslo-120-ml
zda-li jste někdo užíval pro miminko na atopický ekzém.
Děkuji ![]()
Mažeme čtvrtým rokem, mimino, co už není mimino a já svoje ruce s atopákem. Jen musí být kůže mokrá, jinak se nevsákne.
Nám nesedělo, ale nám nesedělo teda absolutně nic mastnýho. Vyhovovala zinkovka od Purity.
@Asta135 píše: Více
No je pravda, že když malou namažu mastným, momentálně mažu Lipobase a předtím mazáno Infadolanem, tak ty ložiska více zčervenají a přijde mi, že jí to víc svědí
možná začnu mazat tou zinkovkou, ale atopický ekzém se má promazávat a ne vysušovat nebo ne?
mrknu na tu zinkovku. Děkuji za tip.
@Kačka9543 píše: Více
Má se promazávat, ale jsou případy, kdy ekzém přesně jak píšes zčervená a víc svědí, pálí. Nám to zinkovka vždy vysušila a bylo to pak jen béžový a klidný, bez svědění. Teď aktuálně jsme díky bohu bez ložisek.
Hlavně nám pomohlo co nejmíň koupat a bez mýdel. Fakt jen třeba 2× týdně rychle okoupat.
@Kačka9543 píše: Více
Jo, jako atopik potvrzuju, že Lipobase pálí. Taky po ní zčervenám. Mě vyhovuje řada Atopis od Biotter. Krémy jsou lehce mastnější, ale vstřebají se mi za chvilku - a to mastné krémy vyloženě nesnáším… Loni se mi objevil ekzém mezi prsty na rukou a to jsem se mohla udrbat, pak mi to celé začalo praskat do krve. A snesla jsem na tom jenom mýdlo, krém a šampon od Biotteru. Ani umýt hlavu klasickým jsem si nezvládla… Je to vhodné pro miminka od narození a snadno se to objedná třeba přes Benu. Tak to klidně zkuste. Na to promaštění a nepodráždění je to malý zázrak… Jo a je to poměrně levné ![]()
@andiedvorakova píše: Více
Děkuji, určitě vyzkouším
hlavně ať má chvíli klid od toho svědění ![]()