Dětské tělové máslo

276
11.4.25 14:30

Dětské tělové máslo

Ahojte, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s tímto dětským tělovým máslem
https://www.purityvision.cz/…maslo-120-ml
zda-li jste někdo užíval pro miminko na atopický ekzém.
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1400
11.4.25 15:50

Mažeme čtvrtým rokem, mimino, co už není mimino a já svoje ruce s atopákem. Jen musí být kůže mokrá, jinak se nevsákne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
11.4.25 17:09
@Kacise píše: Více

Moc děkuji, to jsem nevěděla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
11.4.25 21:07

Nám nesedělo, ale nám nesedělo teda absolutně nic mastnýho. Vyhovovala zinkovka od Purity.

• Citovat
  • Upravit
276
11.4.25 21:15
@Asta135 píše: Více

No je pravda, že když malou namažu mastným, momentálně mažu Lipobase a předtím mazáno Infadolanem, tak ty ložiska více zčervenají a přijde mi, že jí to víc svědí :( možná začnu mazat tou zinkovkou, ale atopický ekzém se má promazávat a ne vysušovat nebo ne? :think: mrknu na tu zinkovku. Děkuji za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
12.4.25 06:50
@Kačka9543 píše: Více

Má se promazávat, ale jsou případy, kdy ekzém přesně jak píšes zčervená a víc svědí, pálí. Nám to zinkovka vždy vysušila a bylo to pak jen béžový a klidný, bez svědění. Teď aktuálně jsme díky bohu bez ložisek.

Hlavně nám pomohlo co nejmíň koupat a bez mýdel. Fakt jen třeba 2× týdně rychle okoupat.

• Citovat
  • Upravit
1757
12.4.25 14:58
@Kačka9543 píše: Více

Jo, jako atopik potvrzuju, že Lipobase pálí. Taky po ní zčervenám. Mě vyhovuje řada Atopis od Biotter. Krémy jsou lehce mastnější, ale vstřebají se mi za chvilku - a to mastné krémy vyloženě nesnáším… Loni se mi objevil ekzém mezi prsty na rukou a to jsem se mohla udrbat, pak mi to celé začalo praskat do krve. A snesla jsem na tom jenom mýdlo, krém a šampon od Biotteru. Ani umýt hlavu klasickým jsem si nezvládla… Je to vhodné pro miminka od narození a snadno se to objedná třeba přes Benu. Tak to klidně zkuste. Na to promaštění a nepodráždění je to malý zázrak… Jo a je to poměrně levné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
13.4.25 09:35
@andiedvorakova píše: Více

Děkuji, určitě vyzkouším :palec: hlavně ať má chvíli klid od toho svědění :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...