Dětsky koutek RegioJet

141
1.6.22 21:31

Dětsky koutek RegioJet

Ahoj, chtěla jsem se zeptat: máte někdo zkušenosti s dětským koutkem/kupé v regiojetu? Bývá tam hodně narvano a je možné tam mít alespoň trochu klid? Ráda si přečtu osobní zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
408
1.6.22 21:36

Jezdím s malym od miminka, nyni má 2,5 r. Jezdíme trasu Praha Ostrava, takže 3 a půl hodiny. Je super, že dítě se může pohybovat po kupe, kouká na pohádky. Kupe je maličké a když se sejde více dětí, tak moje nervy :mrgreen: nedá se tam hnout, ale naštěstí jsem měla vždy štěstí že jsme někdy měli kupé jen pro sebe anebo větší část cesty… Za mě super. Mívám tam i kočárek a dítě by mi sedět na sedadle nevydrželo, jinak už necestujeme…jen mě občas štve když si tam koupi lístek někdo bezdětný třeba s notebookem a jde na něm vidět jak ho ty děti otravují :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
1.6.22 21:37

@Danilan super, jedeme do Opavy, tak budu doufat, že budeme mít štěstí 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
1.6.22 21:39

Jo a na fotce to vypadá velké, ale je to malinké… Když jedeme a je tam další dospělí s dítětem tak je to akorát… Určitě si tam kup místenku… Když si koupíš jinam a chceš si tam jít pohrát, tak to bys asi moc nepotěšila ty co tam jsou s mistenkou. Alespoň mě to vadí, fakt to není velké…oni to prezentují tak že si tam může kdokoliv jít pohrát, ale je to fakt malé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
1.6.22 21:41

@Danilan koupili jsme si právě místenku, abychom tam mohli s malým být, bála jsem se, že nám tam bude chodit celý vlak si hrát. No budu doufat, že to bude v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.6.22 21:59

@Diane1990 Ono je to tak, že si tam chodí i děti odjinud, ale popravdě, zkouším se do nich vžít, a když ty lístky nechytíš (mám trochu pocit, že jsou k dispozici jen pro ty, kdo jedou s dítětem do šesti let), tak je to celkem nepříjemné, že sedmileťák má toto kupé hned vedle, a nemůže tam…

My tyto lístky taky kupovali, když byla dcera malá, a když přišly jiné děti, tak si tam normálně hrály; pokud ubližovaly ostatním nebo prudily, tak se prostě poslaly pryč.

V nějaké diskusi tu ale někdo psal, že prý lidi s místenkami mají právo vyhodit „cizí“ děti, když se rozhodnou. Čili to by bylo taky řešení. Ale samozřejmě, minimálně z hlediska karmy (jako že u mě ne především proto :) ) bych se zdráhala ho používat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
1.6.22 22:00

Za mě celkem naprd a skaredy, už bych tam nesla, lepší jít do businessu, mít ty širší sedačky a dite si muže hrát na nich nebo na nich spát. Vzít spoustu různorodých hraček, hodně si povídat, koupit něco k jídlu, proste ditko zabavit jinak, a nejlepe ho uspat, to se mi osvědčilo nejvíce. Pro starší pohádky, knížky, kreslení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
1.6.22 22:12

@Slečna Ferka to chápu, mě nevadí tam pustit ostatní, vadí mi to jen v případě, že se tam nebude dát hnout nebo když moje dítě bude potřebovat trochu klidu. Na letišti v dětském koutku bylo spousta dětí a všechny si tam v pohodě hrály a vyšly vstříc, některé spaly. Ale aby mi někdo lezl „po hlavě“ tak na to nemám 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
1.6.22 22:13

@Semtex díky moc za zkušenost! Máme právě na cestu tam dětské, na cestu zpět kupé, tak uvidíme a kdyžtak příště dáme na Vás :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.6.22 22:23

Dokud jsem měla děti ve věkové kategorii, že pro ně bylo. Tak jsem tuhle možnost využívala a cíleně vybírala vlak do Prahy, kde bylo dětské volné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
1.6.22 23:18

Jela jsem tim dvakrat s dvouletou dcerou. Po prve s nami jela jedna pani s ditkem a po druhe samy. Za me fajn, dite muze chodit, menit cinnosti (pohadky, kostky, vlastni hracky, mini gaucik… v normalnim kupecku bych se asi zblaznila). Vejde se tam kocarek. Nemusis mit vycitky, kdxz dite nesedi zpusobne na sedacce. Ale je pravda, jak tu nekdi psal, je to tam stare hnusne a neudrzovane a teda chybel mi stolecek na moje kafe a salat. To tam proste neni kam dat, je tam jen pidi midi stolik a vzhledem k tomu, ze musim furt obsluhovat dite, tak potrebuju obcas odlozit. Ale nic lepsiho neni, jak rikam furt lepsi nez normalni kupecko, takze ja bych tuto moznost volila znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
2.6.22 08:29
@Diane1990 píše:
@Danilan koupili jsme si právě místenku, abychom tam mohli s malým být, bála jsem se, že nám tam bude chodit celý vlak si hrát. No budu doufat, že to bude v pohodě

Ahoj, v dětském kupé od RJ jsem jezdila poměrně dost a dlouhé trasy. Velikost je jako 2 spojené kupecka, jsou tam sedačky pro 6 osob plus gaučik pred TV. Je tam víc místa na hraní než v běžném kupé, vejdou se v pohodě i kočárky. Děti z jiných kupé tam můžou se souhlasem těch, co tam mají mistenku, RJ to má tak v provozním řádu. Takže ano, můžeš poslat někoho pryč - což jsem udělala zcela zřídka - např moje dítě usnulo, spolucestující se snažila své dítě uspat a cizí dítě misto koukání na TV skákalo z gauče, vykrikovalo, hazelo hračky. Tak jsem je požádala… Ještě takovy postřeh - TV sama nevypneš, musíš požádat stewardku - občas se sejdou děti a rodiče, co o TV nestojí, tak se dá domluvit. Děti nad 6 let tam můžou mít misto taky - jezdila jsem např se všema 3, starší + mrně. Dokonce si tam koupil lístek pán bez dítěte a po zjištění brzo utekl jinam.
Za mne je to pro malé děti příjemnější cestování než v obyč kupé. Šťastnou a klidnou cestu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
2.6.22 17:12
@Semtex píše:
Za mě celkem naprd a skaredy, už bych tam nesla, lepší jít do businessu, mít ty širší sedačky a dite si muže hrát na nich nebo na nich spát. Vzít spoustu různorodých hraček, hodně si povídat, koupit něco k jídlu, proste ditko zabavit jinak, a nejlepe ho uspat, to se mi osvědčilo nejvíce. Pro starší pohádky, knížky, kreslení…

No business neni uplne doporucovany pro male deti, ma tam byt klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
2.6.22 17:25

@Wani to jen v tichém kupé :lol: ale i tam jsem zažila, ze se lidi normálně spolu bavili nebo si pousteli nahlas hudbu do sluchátek, takže jsem to slyšela taky, je to tedy asi jedno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí