Dětský pokoj - rady, tipy, nápady

696
20.8.12 07:23

Dětský pokoj - rady,typy, nápady

Dobré ranko všem maminkám. CHtěli bychom v září udělat malému - v tu dobu 19m pokojíček. Ráda bych Vás poprosila a rady a zkušenosti typu, co jste v již udělaném pokoji ocenily (např. židlička+stoleček, kreslící plocha na zdi atd.), co naopak ne a byla zbytečnost a děti nevyužívají, z čeho jsou naopak nadšené. Ve starších diskuzích jsem se dívala na odkazy na weby a Vaše fotky, ale klidně jakékoli typy co Vás nadchly a uchvátily, sem..:)Moc děkuji
Ps. - přidávám jen návrh, co jsme včera s manželem v 5min udělali jen pro předtsavu prostoru s nábytkem, který chceme(IKEA), máme to i jinak rozložené, ale i tak pište, jak by se líbilo Vám.. :palec: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1013
20.8.12 07:30

Tohle téma mě taky zajímá, čeká nás to taky asi za půl roku. Jinak mám už děti dvě a vím, že super jsou v pokojíčku ty krabice třeba z ikey na hračky, schová se tam vše a pokojíček je uklizen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
20.8.12 07:38

Ahoj, naše malá nejvíc ocenila, že postel byla zároveň jakýsi úkryt, takže s tou bych si asi víc vyhrála. Třeba v Ikea mají ten modrý tunel nad postel a ten se jí tam taky vždycky moc líbí. Na hračky bych volila spíš uzavřené boxy kvůli rychlému úklidu. Taky už od dvou let velmi využívá velkou mazací tabuli na fixy, kterou má v takové výšce, aby se jí dobře psalo. Výmalbu bych volia opravdu s motivy, které můžou malého zaujmout, třeba zvířata nebo tak.
Tak ať se vám to povede!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
20.8.12 07:41

Mě to přijde pro tak malé dítko strašně fádní… Určitě boxy na hračky, těch není nikdy dost a holka když byla malá ocenila malý stan na schovávání. Ten pokud se vám vejde fakt pořiďte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
20.8.12 07:52

Jak jsem psala, je to návrh jen kvůli rozměrů a rozložení nábytku..Tudíž strohý, bez doplňků, atd. Boxy chceme, ty by byly zasunuté v tom policovém regálu, doplňky a malby k tomu na zeď již mám vymyšlené (např. panáčci pirátů - k tomu domalovat pirátskou loď - manžel celkem obstojně kreslí, atd.) jen se nám to tam už nechtělo kreslit v noci. Jak na Vás působí zozestavění nábytku..?Stan bych taky ráda, ale obávám se, že místo nedovolí. Ze stropu by bylo něco asi zavěšené, malý miluje cokoli co vicí a nějakým způsobem se dá rozfoukat/rozhýbat, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
20.8.12 07:55

A něco na postel je taky dobrá myšlenka, jen bych to pak chtěla v určitém věku sundat, takže nijak nezasahovat/nevrtat do konstrukce postele, jen prostě nějak nasadit, později sundat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yellow submarine
20.8.12 07:56

Vložím pár fotek, které mám „schované“ v počítači, jako inspiraci až budeme někdy příští rok zařizovat pokojíček.

Pokojík máme teď prázdný a jako první určitě pořídíme velkou skříň, postel a regálky na hračky a knížky.
Určitě bych nepořizovala stůl, ani malý na kreslení. Většinou je to tak, že si dítě kreslí v jídelně beo obýváku u rodičů.

• Citovat
  • Upravit
Yellow submarine
20.8.12 08:04

Nevím, jestli tu zelenou chcete nebo jen se vám už v návrhu v rychlosti nechtěly měnit barvy… ale k námořnickému pokojíku mi určitě nesedí. Ale ten nábytek máte rozvržený podle mě suprově :palec:

• Citovat
  • Upravit
2458
20.8.12 08:29

Mě se líbí takové ty patrové postele jak se nahoře spí a dole má dítě úkryt či jakýsi bunkr. Bráchovy děti to tak mají, mladší měl postel donedávna dole až když povyrostl tak mu ji dali nahoru. Z postele nahoře vede dolů klouzačka, později se dá pod postelí zřídit psací stůl, či pohovka, ušetří to dost místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
20.8.12 08:35

Tak za mě nábytek rozvržený dobře. Taky mě první napadly úložné boxy, ale to máte pořešené. Malý stolek bych rozhodně v pokojíčku nechala. Dcera maluje ráda a nejen v kuchyni, hraje si s ním na školu a přehozením deky přes stolek a židličky si staví domeček. Až budete mít prvňáčka vyměníte ho za psací stůl. Jo a stěna na které má dcera postel je dost studená, tak tam máme zavěšený kapsář. Většinou je prázdný, ale funguje jako izolace i ochrana zdi.

• Citovat
  • Upravit
72725
20.8.12 08:35

Ahoj, můj mladej nejvíc ocenil postel, která je zároveň schovkou, prostorem pro hračky a hračkou. Takže má zvýšenou postel, dolů skluzavku, pod postelí úkryt (vypadá to fakt jak domeček) a zároveň tam večer dává v boxech hračky.. teď jsme řešili předělávky (jde do školy, potřeboval stůl), ale postele se vzdát odmítl, takže jsme jen dokupovali stůl a židli ;) Jinak ten můj třeba nerad kreslil, takže kreslící tabude tu visí 3 roky a nic :think: ale zase velmi ocenil koberec s dráhou, protože jezdí s auty, vymýšlí města a pod.. takže u nás asi tak… 19 m toho moc nevymyslíš, udělala bych nějaký neutrál a časem přizpůsobovala potřebám dítka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.12 09:13

Tohle se mi opravdu moc líbí.

• Citovat
  • Upravit
29436
20.8.12 09:37

Taky téma pro nás, zrovna malému (14m.) taky zařizujeme pokojík. Nejdříve jsme teda chtěli koupit nějaký už hotový pokojík, respektive variabilní systém, ze kterého se dají vybrat různé komponenty, ale všechno je dost malé, nic podle našich představ, takže nakonec jdeme do Stuvy z Ikea. Poskládali jsme z těch korpusů snad hezký pokojík, uvidí se, až bude smontovaný. Postel máme vyhlídlou patrovou posuvnou z Domestavu - Určitě mám v plánu stoleček se židličkama, který se pak vymění za psací stůl pro školáka, boxy na hračky, chci síť na stěnu na obrázky a výtvory a líbí se mi hodně dřevěné dekorace .

Příspěvek upraven 10.10.15 v 22:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
20.8.12 09:38

Taky plánuji rekonstrukci pokojíku pro malého. Tohle jsem si uložila, že chci koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
20.8.12 09:40

Tohle se mi strašně líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie