Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte někdo doma šicí stroj pro děti? myslím takový se kterým fakt něco ušijete, neteř totiž chce šicí stroj aby si mohla něco ušít pro panenky, na netu je jich několik v různých cenových relacích ale nikde nejsou pořádně recenze. neteř má 12 let
Mám zkušenosti pouze se šicím strojem od Janome, je to Sew Mini, je dobrý, šijí na něm i ženské, které jezdí na kurzy šití. Kamarádka ho má také pro svou dcerku, já ho mám doma právě na kurzy a půjčuju ho synkovi:-) Má velkou plastovou patku, děti tam nestrčí prstíky, šije rovně, má různé délky stehů, pak má i entl (steh cik-cak) v několika šířkách.
Já bych pořídila už nějaký pořádný šicí stroj. Třeba Janome nebo brother, nebo třeba starou veritasku, pořád šijí dobře, dají se opravovat. Šicí stroj se kupuje na několik let, musí vydržet.
Já ve dvanácti docela už dost šila, právě na mámině stroji.
Díky holky bohužel jde o to že je to dárek na vánoce, platit to bude babička která se ale nikam nedostane tak jí to mám koupit zítra já. mají tu jen tento http://www.ureneho.cz/…j-profi.html, limit pro babičku kč/na vnouče je max tisíc korun takže něco dražšího pořádného asi nehrozí, kdyby byli narozeniny složíme se neteři na dárek všichni ale teď už všichni na vánoce pro ní máme a babička chce jí dát dárek sama neboť k ní si přijde pod stromek pro ten dárek. navíc je tam to omezení penězma. taky co se týče toho jestli to bude neteř bavit netušíme, jen to zahlídla a chtěla by to, což je po éře sezení u počítače pokrok takže jí to babička chce koupit. právě že jsem našla dva stroje v té cenové hladině tak jsem chtěla vědět jestli to je aspoň trošku k něčemu než se to koupí
@martulkasloník Chtěla bych poprosit o nějaké zkušenosti s tímhle strojem. Dcerka chce k Vánocům šicí stroj tak se pokouším nějaký vybrat a budu ráda za každé info. Díky
Ahoj dcera dostala od Ježíška šicí stroj fashion passion. Leč teda po třetím stehu to přestane jet. Vrátit to nejde nemáme krabici. Ale co s tim?
@EvaG píše:
Ahoj dcera dostala od Ježíška šicí stroj fashion passion. Leč teda po třetím stehu to přestane jet. Vrátit to nejde nemáme krabici. Ale co s tim?
Krabici nepotřebujete. Důležitá je účtenka.
@EvaG To záleží, odkud je. Pokud je z eshopu a neuplynulo ještě těch 14 dní, tak ho můžete vrátit, ale nejspíš nedostanete zpátky plnou cenu (něco si naúčtují za uvedení do původního stavu). V obyč obchodě nebo po této lhůtě, už je vrácení a ještě bez obalu na dobré vůli obchodu, a je lepší reklamace.
@EvaG píše:
@jary1 ja bych to nechtěla reklamovat ale vrátit.
Je to koupene pres net nebo v kamennem obchode? Kdy jsi stroj kupovala?
V bambuli asi 14 dni zpět. Četla jsme právě reklamace špatně ze neuznaji. Proste jsem šlápla vedle.
@EvaG Tak jsme koupili také tento stroj - sice z druhé ruky, ale paní inzerovala, že je nový, že ho její dcerka nepoužívala. Bohužel stejný problém - první tři stehy a pak dlouhé nic. Podařilo se vám to nějak opravit?
@vejuka když jsme šli stroj reklamovat, tak aniž by se pořádně podívali tak hned zboží vyměnili.
@vejuka paní nám doporučila ze si máme vzít jiné zboží. Tak šicí stroj nemáme. Chceme potom koupit klasicky. Ty dětské prý nefungují zadne.