Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, partner mi koupil cayu, divali jsme se na internet jak to vlozit. Parkrat uz jsme to zkouseli, ale nevime jestli to je dobre. Kdyz to mam v sobe vubec to necitim. Takze by to melo byt v
pohode ne? Mate nejake zkusenosti? funguje vam to? (uz jsem nedavno davala prispevek s timto tematem, vim)
dekuji ![]()
Mám tedy jiný pesar, ale technika je asi stejná: zasunu co nejhlouběji, až na čípek. Pak prstem jemně přitlačím, aby se udělal podtlak, tím i zkontroluji, že správně sedí.
Určitě doporučuji minimálně ze začátku kombinovat s přerušovanou souloží, nebo se spermicidem.
Když budeš pesar vytahovat, tak poznáš, jestli drží na místě, nebo jestli se nějak pohl.
@Anonymní píše: Víceaha, tak to doufám, že jsem ho teda použila správně… Hned jsme to začali používat bez přerušováne soulože, bez kondomu…
@Anonymní píše: Více
myslite ze je to bezpecne? hned na poprve? ja jsem cayu necitila, a kdyz jsem ji davala tak jsme ji dotlacili co nejvic to slo, k tomu jsme jeste pouzili ten gel ![]()
@nina818 píše: Více
Pesar není uvnitř cítit, to je správně. To doporučení na začátku kombinovat s jinou formou ochrany jsem napsala proto, že kdyby byl pesar nasazený špatně, nebo se při sexu nějak pohl, tak aby nedošlo k nehodě. Pokud ale byl při vytahování stále na svém místě, tak je všechno v pohodě a nemusíte se bát. Je to spolehlivá ochrana.
no zda byl na stejnem miste to si nepamatuju.. jde to nejak hodne poznat? ze by byl o hodne posunuty nebo jsou to minimalni rozdily??
@nina818 píše: Více
Jo, to poznáš, že by byl nabok, nebo srolovaný za čípkem. Pokud ti to přišlo v pohodě, tak to bylo OK ![]()
no.. bohuzel to si uz nepamatuju, ale nevsimla jsem si niceho tehdy… tak snad