Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem tuhle antikoncepci brala asi 4 roky. Doktorka mi k tomu nikdy nic moc neřekla. Pak jsem změnila dr, ta se zhrozila, ze beru roky tohleto a napsala mi něco slabšího. Toť moje zkušenost, ale jinak nevím, proč se to nemá brát jako antikoncepce ![]()
To vubec netusim. Taky jsem tohle brala, asi 2 roky, pak jsem mela uz jinou antiko, a hlavne na tu plet mi to strasne pomohlo.
Tato antikoncepce v sobě má hodně vysokou hladinu hormonů. Současně dobře zabírá proti akné. Proto se nedoporučuje brát, když nemáš jiné problémy. Já ji třeba měla i po druhém porodu, protože slabší antikoncepce mi neudržely cyklus.
Já ji brala od 16-25 pak po prvním dítěti jsem změnila gynekologa a chtěla ji opět předepsat a bylo mi sděleno, že už se nedává neboť po ní mělo mnoho žen zdravotní komplikace, tak jsem teď z této diskuze překvapená, že se ještě používá.
Myslím, že ji ve Francii zakázali kvůli časté trombóze. Určitě to půjde vygooglit. Jinak účinná u mě byla, pubertální pleť se zlepšila a otěhotněla jsem tři měsíce po vysazení. Když mi ji tehdy nasazovali tak jsem byla puberťačka po mononukleóze a prý byla nízkohormonální.
Dobrý den, zhruba před rokem jsem začala žít sexuálním životem. Ihned jsem upalovala ke gynekoložce, která mi vzhledem k mému akné ve formě krupičky (dermatolog mi pomohl jen dočasně) předepsala Diane 35, před chvíli jsem si ze zvědavosti četla znovu po roce příbalový leták, kde bylo napsáno, že toto je lék především proti akné s nedoporučuje se brát samostatně, jako antikoncepci. Myslíte, že si mám jít pro jinou HA?