Dilatace ledvinové pánvičky - operace Olomouc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6543
2.7.16 21:36

Dilatace ledvinové pánvičky - operace Olomouc

Dobrý den, na podzim nás čeká operace kvůli diletace ledvinové pánvičky v Olomouci u dr. Šmakala. Prosím, můžete mi napsat jak probíhá rekonvalescence po operaci? V tu dobu bude synovi 25 měsíců. Někde jsem vyčetla, že ty děti jsou přivázané k posteli cca 12 dní, než jim vytáhnou ty drény či co. Vůbec si neumím představit, jak tam syn bude tak dlouho ležet přivázaný. Moc děkuji všem za odpovědi.
Syn nemá žádné záněty, ani nic jiného. Jen na UTZ jsou špatné hodnoty a máme stanovenu hydronefrozu 3. stupně. Slyšela jsem, že někdy se to dokonce samo upraví, takže vůbec ani nevím, zda do operace jít. Dr. Šmakal si je nutností operace jistý :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
106
2.7.16 22:09

Ahoj my měli reflux 5 stupně a rozšířenou pánvičku, z toho zánět a sníženou funkci ledviny. Přišli na to v roce a syn v listopadu 2015 byl operován dr. Smakalem. Synovi bylo 17. měsíců. Ano syn byl přivázán k lůžku aby si nevytrhnul nějakou hadičku a smělá jsem ho odvázat ale musela dávat velký pozor jinak by musel znovu na sál. Bylo to hodně na nervy a syn byl zrovna ve věku kdy uz neni mimino ale zároveň mu nic nevysvetlis o to to bylo horší, ale tvému uz to snad vysvetlis trosku..no přežili jsme to a je ok, dr. Skákal je opravdu profik! Pokud te něco zajímá tak se prej, vím jak se cítíš, taky jsem sháněla info všude možně a vše bylo zastaralé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6543
2.7.16 22:30

@markeeetka20 Ahoj, moc Ti děkuji za reakci. No já nevím, zda mu to nějak vysvětlím. Všechno ho zajímá, musí si to ošahat..ach jo…Stále uvažujeme, zda toho opravdu jít, protože kdyby syn nechodil na UTZ, tak o žádné hydronefroze nevíme. Nemá záněty ani žádné jiné problémy. Sám šmakal nám říkal, že jsou dva tábory lékařů - jedni vyčkávají a druzí hned operují. NO a on raději operuje. JInak samozřejmě je syn hlídán UTZ a v případě teploty ihned moč, což zatím nebylo nutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
2.7.16 22:42

No to je těžko radit…my museli na ten 5 st. A když nas propouštěl tak pak na ko říkal že by nejraději udělal i ten 3 st. U toho je ale moznost že z něj syn vyroste. Samozřejmě uz taky nechci aby něco podstoupil, velký utz dopadl ted dobře, od operace jsme bez zánětu i atb jen na brusinkach tak jsme se domluvili s nasi nefrolozkou i sním ze nebude žádné speciální vyšetření ani operace a počkáme…když se na to dívám zpětně tak je zrejme ze Mudr. Smakl rád operuje…Nevim jaké u vás hrozí rizika pokud by jste to nepodstoupili..nam hrozila snizena funkce ledviny. Jako zvladly to všechny děti a dokonce i my s abnormalne živým, nespavym a neposednym dítětem. Pokud by te něco zajímalo z průběhu pobytu a oddělení tak se kdykoli ozvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6543
9.7.16 14:22

Můžete mi prosím někdo doporučit jiného dětského urologa, než dr. Šmakala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí