Dioptrické brýle Praha za rozumnou cenu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
dioptrické brýle Praha
Ahoj maminky…
Chtěla bych poprosit Pražské maminky, které nosí brýle, protože špatně vidí do dálky, kde koupit v Praze brýle za rozumnou cenu. Mám na obou očích přes 5 dioptrií a rozbily se mi. Peněz na to moc dohromady asi nedám. Kupovala jsem je před lety v Grand Optical a dala jsem dohromady přes 4 tis. Jestli si dobře pamatuji, tak protože mám silné dioptrie, jedno sklo vyšlo na tisíc a půl a zbytek stál rámeček a to byl ještě v nějaký akci. Není možné pořídit vše někde levněji?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Grand Optical byl vždycky hodně drahý, pokud vím.
Já mám brýle už roky z Fokus optik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DAMIELKA Předpokládám, že s těma dioptriema máš skla plastové, tenčené, nějaký antireflex, to o moc levněji nepůjde. Zkusila bych spíš místo řetězců nějakou obyčejnou optiku, tam by to mohlo být lepší. Navíc jsou pořád někde nějaké akce, takže když budeš trochu hledat, určitě najdeš. Grand Optical má obecně přemrštěné ceny.
- Citovat
- Upravit
Pokud chceš, aby ty brýle nějak vypadaly a zároveň dobře sloužily, minimálně kolem 4 tis. se budeš pohybovat. Spíš bych to také viděla na menší optiku, řetězce mají ceny hodně nadsazené a obdobu toho, co tam pořídíš v akci, pořídíš i jinde za totožnou cenu bez akce a jakýchkoliv slev.
Při těchto diotriích je reálné v běžných optikách sehnat plastové tenčené sklo za 1000Kč/kus (záleží na výrobci, od koho optika bere) a 2000 počítej na obroučky (za tu cenu už se dají sehnat hezké a kvalitní).
Brýle samozřejmě můžeš pořídit i výrazně levněji, ale pak to bude vždy o estetice a horší kvalitě materiálů. Vzhledem k tomu, že to je věc, kterou člověk nosí celodenně každý den, většinou po dobu pár let, úplně šetřit se na nich nevyplácí.
- Citovat
- Upravit
Děkuji za odpovědi. Já ty brýle stejnak nesnáším. Je to otrava to furt nosit. Kdybych nebyla srab, našetřila bych si na laserovou operaci. Koukala jsem na pár stránek a bývá akce 8 tis oko. Jenže mám ten astigmatismus, jak už tu bylo zmíněno a ono by to nebylo 16 tis ale vyšplhalo by se to na bůhví kolik. Ale je to můj sen se toho zbavit. Zkoušela jsem čočky chvilku, dostala jsem je, když jsem čekala na zhotovení právě těch brýlí z G. O. a pořád jsem pociťovala jako řasu v oku a oči jsem mžourala, jsem se asi bála, že vypadnou a budu hledat. No a brýle se bez brýlí špatně hledají, natož neviditelný čočky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a ta skleněná skla mi v Grand Optical prodavačka řekla, že mám silné dioptrie a že sklo by se nedalo nosit. Proto poradila plast.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při 5 dioptriích už je potřeba tenčení skla, aby brýle vypadaly hezky, proto je cena za brýlové čočky vyšší. Nicméně i tak se dají brýle za rozumnou cenu sehnat a hlavně je možné mít brýle s doživotní zárukou. Díky ní pak nevadí, že si brýle člověk rozbije…:-) Optiscont toto nabízí a mají pobočku v Praze ve Vršovicích. Za fajn cenu tam pořídíte brýle se zárukou, že když si je nešťastnou náhodou zničíte, za poplatek 199 Kč dostanete kompletní brýle (i se skly) nové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus vychytat nějaké akce a porovnat si je
Já jsem tedkon ulovila jedny co měli v grand opticalu. Měli tam akci, podle mě teda ještě mají proto to píšu a vybereš si bud obroučky s větší slevou a brýlové čočky s menší nebo opačně. Nechala jsem tam za ně asi 3,5 tisíce myslím. Určitě na něco kápneš když budeš pořádně hlídat akce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit