Diskuze Co uvařit
- Otevřená skupina
Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (319)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak změna…dneska byla pohankovo-zeleninová polévka a rizoto s tuňákem.
Zítra budou těstoviny a rajská s mletým masem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem v čera dělala kuřecí nugetky v chipsech,je to moc dobrý a rychlý,protože se to peče.A k tomu jsou dobrý brambory na jakýkoliv způsob.To se smíchá bílí jogurt s cary kořením osolí se to a nakape se trochu citronové šťávy.Kuřecí prsní řízky se na krájí na menší plátky a osolí se.Potom se rozmačkají do misky chipsy měli by být paprikové,ale dělala jsem to i z česnekových.Maso se nejdřív ponoří do jogurtové směsi a potom obalí v chipsech.Dává se to na plech vyložený pečícím papírem nebo fólií na pečení,peče se to ve vyhřáté troubě na 180stupňů asi 20 minut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nykky – k píše:
Já jsem v čera dělala kuřecí nugetky v chipsech,je to moc dobrý a rychlý,protože se to peče.A k tomu jsou dobrý brambory na jakýkoliv způsob.To se smíchá bílí jogurt s cary kořením osolí se to a nakape se trochu citronové šťávy.Kuřecí prsní řízky se na krájí na menší plátky a osolí se.Potom se rozmačkají do misky chipsy měli by být paprikové,ale dělala jsem to i z česnekových.Maso se nejdřív ponoří do jogurtové směsi a potom obalí v chipsech.Dává se to na plech vyložený pečícím papírem nebo fólií na pečení,peče se to ve vyhřáté troubě na 180stupňů asi 20 minut.
to jsem vživotě neslyšela,ale zní to tak zajímavě že to snad udělám ![]()
jakou konzistenci pak mají ty chipsy?Jsou křupavé nebo měkké?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po upečení jsou křupavý a jak jsou mastný tak to není ani suchý akorád to nesmíš nechávat na druhý den to už není úplně ono.Ale i malá to jedla tak to zkus uvidíš třeba vám to taky bude chutnat.Ten recept není o de mě našla jsem ho v kuchařce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je zajímavý
už se těším, až budu mít po přestěhování konečně funkční troubu! ![]()
jen bych už maso ani jogurt nesolila, přijde mi že bohatě stačí sůl z chipsů a citrónová šťáva funguje běžně jako dochucovadlo místo soli
(ale já nejsem zrovna pravá berná mince, jsem na to totiž ulítlá - hodně slaný věci mi hrozně vadí)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vinná klobása+brambory
vepřový vývar s nudlema,vejce,kudrnka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holkyyyyy,prosííím jak děláte strouhání do polévky?dneska jsem zkoušela 150g hrubé mouky a 1 vejce a prostě jsem z toho těso neudělala
minule jsem zkoušela dle receptu ještě s přidáním vody a to zas to těsto nešlo strouhat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dzarunka píše:
holkyyyyy,prosííím jak děláte strouhání do polévky?dneska jsem zkoušela 150g hrubé mouky a 1 vejce a prostě jsem z toho těso neudělalaminule jsem zkoušela dle receptu ještě s přidáním vody a to zas to těsto nešlo strouhat
Ahoj!
Já teda strouhání nedělám, ale logicky mě napadá jedině přidávat mouku (přiměřeně) tak, aby jsi z toho to těsto udělala.
Ono taky záleží i na velikosti vajíčka, takže jedině přisypávat až z toho bude hezké těstíčko. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zizalka píše:dzarunka píše:
holkyyyyy,prosííím jak děláte strouhání do polévky?dneska jsem zkoušela 150g hrubé mouky a 1 vejce a prostě jsem z toho těso neudělalaminule jsem zkoušela dle receptu ještě s přidáním vody a to zas to těsto nešlo strouhat
Ahoj!
Já teda strouhání nedělám, ale logicky mě napadá jedině přidávat mouku (přiměřeně) tak, aby jsi z toho to těsto udělala.
Ono taky záleží i na velikosti vajíčka, takže jedině přisypávat až z toho bude hezké těstíčko.
já měla 150g mouky a jedno vejce a těsto jsem z toho absolutně neudělala
a jinde píšou dokonce 250g a jedno vejce,to nechápu jak to můžou spojit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dzarunka píše:Zizalka píše:já měla 150g mouky a jedno vejce a těsto jsem z toho absolutně neudělaladzarunka píše:
Ahoj!
Ono taky záleží i na velikosti vajíčka, takže jedině přisypávat až z toho bude hezké těstíčko.a jinde píšou dokonce 250g a jedno vejce,to nechápu jak to můžou spojit
Klasika… ![]()
Já si většinou na nějaké gramy nehraju. Když dělám nudle, tak od oka… Frknu vejce, přisypu mouku (polohrubou) a když je třeba, tak dosypávám, aby se s tím hezky pracovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zizalka píše:dzarunka píše:Zizalka píše:já měla 150g mouky a jedno vejce a těsto jsem z toho absolutně neudělaladzarunka píše:
Ahoj!
Ono taky záleží i na velikosti vajíčka, takže jedině přisypávat až z toho bude hezké těstíčko.a jinde píšou dokonce 250g a jedno vejce,to nechápu jak to můžou spojit
Klasika…
Já si většinou na nějaké gramy nehraju. Když dělám nudle, tak od oka… Frknu vejce, přisypu mouku (polohrubou) a když je třeba, tak dosypávám, aby se s tím hezky pracovalo.
no nechtělo se mi to vyhazovat tak mám z toho drobení a příště dám míň mouky a budu teda přisypávat a snad už bude strouhání
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potvrzuju, že řízky v chipsech jsou super. V prostředku pečení obrátím, at nejsou suché.
My dneska krémovou česnečku a rizoto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám dneska strašnou chuť na brambory a vařenou brokolici. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- pajisek90 , 13.5.26 13:24
- Glarusa , 17.10.25 10:10
- Petch , 5.8.25 21:48
- myskin , 15.7.25 17:54
- Culinkaa180 , 13.5.25 21:30
- Ivik1970 , 29.3.25 08:42
- melo , 5.1.25 12:47
- Paoloska , 18.10.24 21:48
- e5521 , 7.7.24 20:58
- kouřící králík , 11.5.24 22:22
- KFL , 16.3.24 13:45
- Devil-princes , 27.2.24 15:23
- siso , 18.11.23 18:56
- kralicinka19 , 18.11.23 11:08
- Hamiks , 15.7.23 13:32
Moderátor skupiny
Členové skupiny
- Adriana
- aiko24
- Aladinka
- alien21
- Andilek261
- ankasz
- Banny
- Blka
- Broučkovka
- Chezzie
- cimbík
- claire91
- cukratko33
- Danuška23
- danyk
- darushka
- Devil-princes
- eLena F
- eshta
- Gerberka
- Giiii
- gorina
- holcina20
- hubička
- Ivaneska
- ivusse
- Jája8
- JanaK88
- Jindřiška7
- joanee
- JochovaZ
- JohnDoe
- karlle
- Kasenka29
- KFL
- Kima-o
- kiri
- Kirstenn
- kkaattkkaa
- klarushka
- kotrmelinka
- kubanka
- KvetinkaL
- laurapos
- Lemuska
- lena24
- lenholka
- lenulina1979
- Letynka16
- levandule25
- LindaPraha
- lísteček1
- Loki01
- mahdalka
- mamkasl
- Maneli
- Marbella
- Marcell
- marggitka
- Markéta80
- MarkeTha77
- Markittka
- marlenka216
- Melody 4
- michaba83
- Michaela65
- Michaella27
- mikinka18
- Míša2010
- misar
- Mišička91
- MiskaKosa
- mobilishky
- Monjie
- nejvíczoufalá
- ostlužina
- Paoloska
- Petrushenka
- Prejmenovana
- Premek_Orac
- radúna
- robínek
- rusovlaska.e
- S.a.n.y6444
- Sammy88
- Sepishka
- Sluka
- Susenkaa
- SussiK
- tálinka
- Tanule23
- Tilia
- Titty
- Tlapička
- Turante
- Týnuše1980
- Ukulina
- Vanda99
- Vandickka
- verrru
- verunkamandarinka
- veveruskaa
- VKacu
- Whitecat
- žampion
- zelenaprisera
Nové diskuze
Přibírání v 19tt
- 19.5.26 15:11
- Nikolie98
- 1
Kyretáž – čekání na druhou MS
- 19.5.26 15:00
- nevimproste
- 1
Soukromá pečovatelka – živnost, jak začít?
- 19.5.26 13:22
- Anonymní
- 1
Tříleté dítě najednou nechce nikoho vidět
- 19.5.26 13:13
- Markéta188
- 2
Prsa a běh
- 19.5.26 14:51
- Duhovka12
- 10
Philips Lumea IPL – funguje, nebo ne?
- 19.5.26 14:41
- JancaS84
- 12
Rozišla som sa a potrebujem uistiť, že...
- 19.5.26 14:51
- marcellia
- 58
Foto: Duch nebo odpařovací ryska?
- 19.5.26 15:07
- Liskulaska
- 6
FOTO: Těhotenské testy 13 DPO
- 19.5.26 10:01
- ANYk9
- 4
12. Den po ET, čárka na testu po limitu.
- 19.5.26 15:09
- Liskulaska
- 3
Nové příspěvky
Přestup ze speciální MŠ do klasické s...
- 19.5.26 15:20
- vejilka
- 14
Čím vás kdy nejvíce naštvala návštěva u...
- KalamityJohn
- 91
Znáte dobrý vtip? Sem s ním!
- IcePlanet7
- 43017
Kvasinky po každém sexu
- viafrolkkee
- 25
Muž bez sexuální touhy a chuti