Dítě 2x vyzvracelo antibiotika

681
8.3.23 18:59

Dítě 2x vyzvracelo antibiotika

Ahoj, syn (necelé 4 roky) dostal na spálovou angínu ospen. U brání sirupu (1. dávky) hrozně plakal a po chvíli- do 5 minut ho vyzvracel. Když jsme sirup dala znova, zvracel ihned obloukem. Mám zkusit ještě potřetí? Nebo co dělat? Syn má horečku, aktuálně sraženou pod 38. Nechce nic jíst. Řešili jste prosím někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66507
8.3.23 19:07
@Linduš91 píše:
Ahoj, syn (necelé 4 roky) dostal na spálovou angínu ospen. U brání sirupu (1. dávky) hrozně plakal a po chvíli- do 5 minut ho vyzvracel. Když jsme sirup dala znova, zvracel ihned obloukem. Mám zkusit ještě potřetí? Nebo co dělat? Syn má horečku, aktuálně sraženou pod 38. Nechce nic jíst. Řešili jste prosím někdo?

dcera zvracela po cefzilu, dostala jiná antibiotika, má to zapsané v kartě jako alergii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3212
8.3.23 19:12

Volala bych ráno pediatrovi. A udrží aspoň pití?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
8.3.23 19:47

@Linduš91 já bych jela na pohotovost ať mu to píchnou, ale já jsem v tomhle trochu HY, 38°C není moc, do rána asi vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
8.3.23 19:48

@reny14 Ano, teď si dal dokonce kousek loupáku, čaj. Mám ještě zkoušet trn ospen nebo až ráno? Nevím l, jestli to zvracení bylo z toho, že mu léky nesedly nebo z hysterického pláče při jejich braní. On je velký cíťa na užívání jakýchkoliv medikamentů. Nedaří se ani dát do pití, vždycky cítí pachuť a už se nu navaluje.
Já jsem nemocná taky a nemám už sílu zase někam jezdit. Antibiotika sice nezvracím, ale zase se mi nedaří snížit horečku a pořád se drží přes 39.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
12.3.23 08:12

Holky přidám se, jak dát dítěti stoptusin? Je hořký, jako :cert: :cert:. Malá to pak vyzvrací. Můžu ji na tu lžíci dát třeba kapku šťávy, aby to měla sladší? Neztratí to účinnost toho léků?

Díky za rady. Celou noc mi zvracela hleny…a to dávám cibuli s cukrem. Ambrobene sirup, na noc tussin.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
80307
14.3.23 11:35
@Nelel12 píše:
Holky přidám se, jak dát dítěti stoptusin? Je hořký, jako :cert: :cert:. Malá to pak vyzvrací. Můžu ji na tu lžíci dát třeba kapku šťávy, aby to měla sladší? Neztratí to účinnost toho léků?Díky za rady. Celou noc mi zvracela hleny…a to dávám cibuli s cukrem. Ambrobene sirup, na noc tussin.. :nevim:

a proč jí k tomu všemu chceš ještě dávat stoptusin? to se nedivím, že z něho zvrací - dáváš Ambrobene přes den, na nos Tussin, tak na co ještě stoptusin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
14.3.23 15:19
@stinga píše:
a proč jí k tomu všemu chceš ještě dávat stoptusin? to se nedivím, že z něho zvrací - dáváš Ambrobene přes den, na nos Tussin, tak na co ještě stoptusin?

To, co jsem psala, tak to nepomáhá vůbec. Takže jsem ji necpala ničím už…

Koupila jsem ten stoptusin jestli bude lepší. Nic už jsem si poradila od doktorky. Díky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML