Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Při těchto teplotách bych vůbec nedávala léky na teplotu. Ta horečka má smysl, aktivuje imunitní procesy, které pomáhají bojovat s infekcí. Když teplotu srazíš, oslabíš tím imunitu a pak ten ozdravný proces trvá déle.
A i ten průjem může být ze sirupů.
@Anonymní píše:
Zdravím,chci se jen zeptat, jestli někdo nemá taky zkušenost. Já vím, ze teď zrovna řádí plno nemocí, ale už si nevíme moc rady.
Dcera 3,5 roku. Od minulé středy ji začaly teploty (38 - 38,5 stupně), do toho skareda zelena rýma. Teplota vždy srazena sirupem, poté opět vylitla nahoru. V sobotu se přidala bolest břicha a průjem, tak jsme jeli raději na pohotovost.
Moč poslána na rozbor, crp 48. Jinak vyšetřena. Měli jsme pokračovat v sirupech na teplotu atd a v pondělí ke své doktorce na kontrolní crp.
V pondělí jsme tedy byly (vysoké teploty stále pokračovaly), uz bez průjmu. Moč z víkendu i nová z pondělí v pořádku, crp kleslo na 37. Doktorka nám rekla, ze je to prý ted typické virové onemocnění, co všude řádí. Na rymu napsala atb kapky Pamycon. Hned od úterý zlepšení - teplota byla max do 37,5.
No dnes je čtvrtek, ryma je prakticky pryč, smrka uz jen vodu, takže nachlazení přechází. Jenže teplota se pořád drží. Do dneska nižší, dnes zas jednorázove zatím vylitla na 38, do toho prujem.
Uz nevím, jestli zítra řešit zase doktorku nebo je to prostě nějaká silná viroza a jen trva, nez se s tím telicko popere?
Moc děkuji.
38 je zvýšená teplota a jo, pokud měla takhle silnou rýmu, tělo s tím statečně bojuje.
@Jahru Od pondělí už nedavam 😊 ani dnes jsem nedala. Ale do toho pondělí jsem davala, protože byla úplně hotová.. Ono je to těžký, někdo říká srazet od 38, někdo od 38,5.. 🤷♀️
A je jí blbě? Já bych tuhle teplotu asi ani nepoznala, dcera se nenechá změřit a já poznám rukou až fakt horečky. Z toho vyplývá, že 38.5 stupňů bych nesrážela. Ale i kdybych naměřila do těch 38.2-38.5, tak bych nesrážela. Čistě teoreticky bráníš tělu, aby si poradilo s viry tak, jak umí nejlépe, tedy zvýšenou teplotou.
Ale sleduj své dítě a dívej se na to, jak mu je, to je podle mě hlavní ukazatel.
Pozoruj a neres. Nekdy vyletne na konci nemoci nahoru na par hodin a pak klesne. Pokud nepotrebujes OCR, tak bych ji davala dostatek ovoce, piti, vitamin D v kapkach a ono to zmizi. Pokud to neni nova viroza ![]()
Moc všem děkuji 😊
Jako hraje si, někdy leží, ze je unavená.. Není to nic hrozného. Jen moc nechce jíst. Tak snad uz to brzy prejde.
Zdravím,
chci se jen zeptat, jestli někdo nemá taky zkušenost. Já vím, ze teď zrovna řádí plno nemocí, ale už si nevíme moc rady.
Dcera 3,5 roku. Od minulé středy ji začaly teploty (38 - 38,5 stupně), do toho skareda zelena rýma. Teplota vždy srazena sirupem, poté opět vylitla nahoru. V sobotu se přidala bolest břicha a průjem, tak jsme jeli raději na pohotovost.
Moč poslána na rozbor, crp 48. Jinak vyšetřena. Měli jsme pokračovat v sirupech na teplotu atd a v pondělí ke své doktorce na kontrolní crp.
V pondělí jsme tedy byly (vysoké teploty stále pokračovaly), uz bez průjmu. Moč z víkendu i nová z pondělí v pořádku, crp kleslo na 37. Doktorka nám rekla, ze je to prý ted typické virové onemocnění, co všude řádí. Na rymu napsala atb kapky Pamycon. Hned od úterý zlepšení - teplota byla max do 37,5.
No dnes je čtvrtek, ryma je prakticky pryč, smrka uz jen vodu, takže nachlazení přechází. Jenže teplota se pořád drží. Do dneska nižší, dnes zas jednorázove zatím vylitla na 38, do toho prujem.
Uz nevím, jestli zítra řešit zase doktorku nebo je to prostě nějaká silná viroza a jen trva, nez se s tím telicko popere?
Moc děkuji.