Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo, může, roznáší se to špinavýma rukama, když se drbe na zadečku a pak se něčeho dotýká. Takže když půjde umytý, ostříháš mu nehty a budeš hlídat, že se neškrábe na zadku, tak je šance přenosu minimální. Navíc jestli mu dáte tabletku zítra ráno, tak do soboty už by je to mělo vyhubit
@Anonymní píše:
Ahoj, syn má roupy. Zítra mu máme dát vermox, ale v sobotu má babička oslavu kulatin, kde se sejde cela rodina. Může syn na oslavu? Nebo může ostatní nakazit?
Strašně nerada se účetním oslav, kde jsou malé děti.
Páč z toho vždycky může vzejít nějaký problém ve smyslu, kde jsem se proboha mohla nakazit něčím takovým (dosaď si leccos). Vši, roupy, molusky… výběr je bezedný.
A taky obyčejne vzejde.
Ve smyslu podezření na něco a ono se to nakonec potvrdí, co na tom, ze kohosi v rodině nakazim.
Tady je ten horší případ, nemoc už existuje, ale ptám se, zdá nedoléčené děcko brát na oslavu.
Asi tak, protože se ptáš…
Ne, syna bych na oslavu nebrala.
Normálně bych se omluvila, ze je nemocný, tudíž i já zůstávám doma s ním.
Stačí mu v pátek dát tabletku dopoledne a není důvod, aby v sobotu odpoledne na oslavu nešel.
@tartaletka píše:
Jo, může, roznáší se to špinavýma rukama, když se drbe na zadečku a pak se něčeho dotýká. Takže když půjde umytý, ostříháš mu nehty a budeš hlídat, že se neškrábe na zadku, tak je šance přenosu minimální. Navíc jestli mu dáte tabletku zítra ráno, tak do soboty už by je to mělo vyhubit
To si myslím, že uhlídat nejde, malé děti na oslavách různě lítají, ručičkama hrabou do misek s čipsama a oříškama atd., takže podle mě fakt nereálný.
Leda že by bylo synovi 15, zakladatelka věk nepíše.
Nesla bych urcite… nekdy vermox zabere… nekdy ne… po 3 tydnech cca opacko
Já bych nešla. Prijde mi to takové zvláštní, brát ho na oslavu v takovém stavu. Navíc synovi po Vermoxu nebylo dobre. Všichni ostatní v pohodě po preventivní davce, ale on křeče bříška a behavku. Tak taky uvidíš, jak mu bude.
Záleží taky, jak v rodině obecně berete nemoci. Vadilo by ti, že k vám přijde na oslavu prarodič s rýmou/kašlem/slabší chřipkou? Třeba u nás v rodině se to neřeší, chceme se vidět a "malé nemoci posilují imunitu
". Všem bych řekla, jaký je problém a ať všichni dítě hlídají. Třeba by i dostalo svoje mističky, s tím co má rádo, aby primárně sahal tam.
Ale pokud bys ty nesnesla, že ti přijde usoplené dítě na oslavu, bylo by od tebe fér dodržovat stejná pravidla ![]()
Asi bych taky nešla. Chce to zvýšenou hygienu a to na oslavě asi moc neuhlídáš. Sice je to celkem „banální“ parazit, co ho během dětství chytne 90 % jedinců, ale vědomě mezi další lidi/děti bych ho nebrala. Pokud bych chtěla babičce popřát, přijela bych na otočku (předtím samozřejmě kluka vysprchnout, přebalit nebo dát čisté prádlo, pořádně umýt ruce a moc se tam nerozsedět).
Usoplené dítě mi nevadí, ale dotáhnout mi někdo na oslavu roupi, tak se budu teda hodně mračit. Popravdě bych takovou návštěvu nejspíš i vykázala, prasknout to až tam. ![]()
Nebrat, zůstat doma a ano, nakazit se můžou.. stačí špatně umyté ruce, lap nějaké společné jidlo a průšvih je na světě..v určitých momentech se dokonce doporučuje přeléčit celou rodinu..
Ahoj, syn má roupy. Zítra mu máme dát vermox, ale v sobotu má babička oslavu kulatin, kde se sejde cela rodina. Může syn na oslavu? Nebo může ostatní nakazit?