Dite není vůbec ve školce

38
1.10.22 07:34

Dite není vůbec ve školce

Zdravím holky :mavam:
Chtěla jsem se zeptat..malý mi v září poprvé nastoupil do školky vydržel jeden den a hned nemocný..vyléčili jsme rýmu kašel za 10 dní co byl doma šel do školky a opět vydržel 2 dny a zase doma nemocný..Na štěstí jsem teď do října na neschopence tak že s ním můžu být doma, ale co až se vrátím zpátky do práce..budu muset chodit neustále na paragraf..mám strach že přijdu o práci..přítel má teď novou práci tak že on na paragraf nemůže a babičky bohužel..ani na jednu se nemůžu obrátit.. jak jste to řešily? Pomohly prckum nějaké vitamíny na imunitu? Nebo si tím prostě dítko musí projít? Straší dcera taky byla často nemocná ale určitě to nebyl takový extrém :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
1.10.22 07:41

No je to na houby. Ja davam detem betaglukany, C a D, probiotika…ale i tak si tim nejakym zpusobem prochazi a nejak se to ani moc nelepsi…uz jedem treti rok skolkovni/skolni.
Moje prace umoznuje v takovych pripadech home office, ale uprimne, to ja taky docela na houby, starat se o nemocne dite a u toho pracovat…tak jsem to tak nejak kombinovala, v nejhorsich dnech OCR a pak HO…ale je to unavne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
1.10.22 07:49

Jak byval nemocny, nez sel do skolky? Kamosky dite do 3 let nebylo nemocne snad vubec a ted tu skolku hrozne odnasi…nepomahaj vitaminy, nic..musi si tim nejak projit asi. Drzim palce, zari je chladne a skolka u nas je porad poloprazdna…ja davsm dceri imonuglakan, draci sirup a vigantol a rybi tuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.10.22 07:55

Mela jsem to podobne. Akorát prvni OCR jsem si brala už ve zkusebce. Syn první rok ve školce, dcera byla taky skolkova. Byla to jízda. Minimálně 1× za měsíc je neco skolilo a minimálně týden jsem byla doma. Často se třeba i stalo, že do práce přišla kolegyně s horečkou a kašlem, ja to chytla a ode mě děti. Takže opět OCR. Ale já byla ta špatná, protože všechno chytim, ne ta kolegyně, co lezla polomrtva do práce :roll:
A. To už jsem jim ležela v žaludku i tak, protože jsem si po měsíci zazadala o 6hodinovy úvazek, protože můj ted už exmanzel prý psychicky nezvládal ráno vozit děti do školky. :zed:
Pak to pokračovalo ještě rok a něco, dcera první rok školy dost marodila. V práci jsem o to víc makala a učila se nové věci. Abych uměla co nejvíc druhů práce a byla potřebná. Takže jsem dělala nakonec 5druhu práce. Nakonec mi stejně ne prodloužili po 2.5letech smlouvu, neštovice byly prý poslední kapka
Na imunitu jsme zkusili kde co a nezabralo nějak zásadně nic. Teď jsou už větší a je to max rýma a kašel. Ale momentálně je syn už taky 2 týdny doma. Ajeste určitě jeden bude. Nejdřív kašel, pak laryngitida a včera na rtg zjistili počínající zánět průdušek. Naštěstí už mu je 9 a já chodím do práce ve 2 ráno, dopoledne se vracím. Takže nemusím na OCR, chvíli to tu už zvládne sám, horečky tedy nemá, kdyby měl, tak si prostě vezmu volno. Naštěstí mám fajn šéfa, který má doma malé dítě a vidí sám, že to někdy prostě je na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
1.10.22 07:55

@Melodie91 Právě, že nebyl nemocný..samozřejmě tak dvakrát trikrat do roka rýma a kašel když to chytil od starší dcerky jinak v pohodě a teď co chvíli bojujeme s nějakou nemoci..je to únavné a opravdu se bojím, že přijdu o práci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9020
1.10.22 07:58

Bohužel si tím musí projít. Potvrzuji zkušenost výše. Před nástupem do školky jsme doma nevěděli co je nemoc. Teď nejen že vždycky padne dítě, ale ještě to vždy chytnu já. Vitamíny dle naší zkušenosti i dle pediatra neuškodí, ale ani nefungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
1.10.22 08:06

Mám tři děti, takže jsme si tím prošli taky. Dávala jsem i imunoglukan, ale nic moc. Pak vitamin D, C ale opravdu asi pomohl jen čas a promoření. Teď už to zvladame lépe. Při prvním příznaku Vincentka, teplý inhalátor, cucave tablety na krk, proplach konvickou, aby se to nerozjelo. Pokud jo, tak u nás už to frčí na průdušky a plíce. Hodně nám pomohla i Dětská léčebna ve Cvikově.

• Citovat
  • Upravit
2683
1.10.22 08:09

Bohužel, musí si tím projít. U nás tento měsíc předškolák 10 dní doma, dcera 8 let týden doma. Každý v jinou dobu. Naštěstí mám dvě babičky, ale je to pro ně náročné, takže většinou to dělám tak, že jednou jsou děti u jedné babičky 3 dny a u druhé 2 dny a pak jdu zase na OČR já, vychází mi to v práci cca týden OČR za dva měsíce, takže se to dá.
U vás se zkus domluvit s manželem, že až bude mít po zkušebncě, že byste se mohli v OCŘ střídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.22 08:23

Některé děti na nemoci trpí. Mladší syn chodí do 2. třídy a aktuálně jsme doma s nemocí. Už podruhé od začátku roku. Loni měl absenci kolem 50%.
Za 8 let jeho života jsem vyzkoušela snad vše včetně různých alternativních věcí. Různé vitamíny, Imunoglukan, Betaglukan, probiotika, orální probiotika, rybí tuk, kolostrum a různé hlivacky a další podobné přípravky. Vedle toho homeopatika na míru a nějaké kapky, co si už ani nepamatuju. Plus jsme byli na imunologii.
Doktorka se vyjádřila, že některé děti to takto mají a musí jim imunita dozrát - potom, co nepomohly léky od nich.
V MŠ byl první rok tak 25×. Vzdy byl 2-3 dny a 3-4 týdny doma. Platili jsme si hlídání na doléčení. Později jsme ho na doporučení z imunologie nechávali doma od listopadu do března - platila jsem hlídání. Z platu mi to vzalo tolik, co věčné OCR. Takto jsme to táhli celou MŠ. Ve škole to už tak nejde.
S manželem se na OCR střídáme, takže oba jsme cca 1 týden v měsíci doma. Už jen 2 roky a bude moct být aspoň na to doléčení sám doma.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
1.10.22 08:27

U nás bylo to samé. Já jsem v měla smlouvu na dobu určitou takže jsem šla do nové práce a když jsem viděla jak je malá nemocná prodloužila jsem si rodičák do 4 let a našla si k rodičáku brigádu. A z brigády pak bylo hlavní pracovní poměr.

Malá byla z počátku dost nachcípaná a to předtím naprosto zdravé dítě.. takže loni jsem si s ní prošla zánětem středního ucha, na podzim permanenentně kašel (slyšela jsem i pojem školkový kašel) na jaře ji sundaly rotaviry.. bliozy a na konci roku pěkně ještě neštovice.

Letos musím říct že se drží.. lehký kašel ale nic s čím by nemohla chodit do školky. Jinak ve školce z 27 dětí v pátek cca 13. Tož tak.

Příspěvek upraven 01.10.22 v 08:33

• Citovat
  • Upravit
37131
1.10.22 08:31

Tím se musí projit, nejstarší syn taky byl týden ve školce, týden doma. Trvalo to asi do Vánoc, pak už to bylo lepší. Holt půjdeš na ocr no, jestli nejsi ve zkusebce, tak tě za to vyhodit nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
1.10.22 08:35
@Daniela251 píše:
Zdravím holky :mavam:
Chtěla jsem se zeptat..malý mi v září poprvé nastoupil do školky vydržel jeden den a hned nemocný..vyléčili jsme rýmu kašel za 10 dní co byl doma šel do školky a opět vydržel 2 dny a zase doma nemocný..Na štěstí jsem teď do října na neschopence tak že s ním můžu být doma, ale co až se vrátím zpátky do práce..budu muset chodit neustále na paragraf..mám strach že přijdu o práci..přítel má teď novou práci tak že on na paragraf nemůže a babičky bohužel..ani na jednu se nemůžu obrátit.. jak jste to řešily? Pomohly prckum nějaké vitamíny na imunitu? Nebo si tím prostě dítko musí projít? Straší dcera taky byla často nemocná ale určitě to nebyl takový extrém :roll:

Dceři sem před nástupem do MŠ nasadila Echinacinu, používala sem aj éterické oleje k prevenci. Syn jde příští rok, teda snad, když bude místo 🤷🏻‍♀️ Tam plánuji stejný postup.

• Citovat
  • Upravit
8441
1.10.22 08:38
@Anonymní píše:
Některé děti na nemoci trpí. Mladší syn chodí do 2. třídy a aktuálně jsme doma s nemocí. Už podruhé od začátku roku. Loni měl absenci kolem 50%.
Za 8 let jeho života jsem vyzkoušela snad vše včetně různých alternativních věcí. Různé vitamíny, Imunoglukan, Betaglukan, probiotika, orální probiotika, rybí tuk, kolostrum a různé hlivacky a další podobné přípravky. Vedle toho homeopatika na míru a nějaké kapky, co si už ani nepamatuju. Plus jsme byli na imunologii.
Doktorka se vyjádřila, že některé děti to takto mají a musí jim imunita dozrát - potom, co nepomohly léky od nich.
V MŠ byl první rok tak 25×. Vzdy byl 2-3 dny a 3-4 týdny doma. Platili jsme si hlídání na doléčení. Později jsme ho na doporučení z imunologie nechávali doma od listopadu do března - platila jsem hlídání. Z platu mi to vzalo tolik, co věčné OCR. Takto jsme to táhli celou MŠ. Ve škole to už tak nejde.
S manželem se na OCR střídáme, takže oba jsme cca 1 týden v měsíci doma. Už jen 2 roky a bude moct být aspoň na to doléčení sám doma.

No, ale pokud jste ho stáhli že školky na to nejhorší období, tak nemohl posilovat imunitu. Tak to je pak jasné, že i ve škole marodí…u nás to bylo taky děsný, do toho covid, takže tu malou imunitu, co měl před tím, kvůli covid zavření skolky ztratil a loni jsme jeli nanovo. Ve školce vydržel dva dny. Pořád dokola rýma, kašel nebo angína. Už jsem byla zoufalá. Ale už na jaře mnohem lepší a letos zatím jedná rýma, která byla rychlá a jelikož nebyla ani zelená, tak jsem ho do školky dala. Odmítám loňský scénář, jak jsem se snažila dávat do školky pouze vyléčené dítě a v šatně samej kašel a sopel…mám pocit, že vitamíny nepomáhají, dávala jsem kde co. Kombinovala bactoral, imunoglukan, céčko a déčko. Ale zůstali jsme nakonec jen u konvičky a tě se jen tak nevzdam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
1.10.22 08:40

1. nejspíš si tím musí projít
2. do MŠ nikdy nebudou chodit jen zdravé děti. Příklad tento tyden: přijdu s dcerou do šatny, je tam maminka s 2 detmi, co má 3. dítko ( roční) v náručí. Obě starší kašlou, ale i tak je odvede do třídy a s nejmladším odjede kočárem. Cestou z šatny potkáváme 2 jiné maminky, obě nesou v nosítka cca 6mes dítě. Obě jejich starší děti kašlou. Jedna maminka říká svému dítěti: smrkej do kapesniků ve třídě, od toho je tam máte. A až budeš kaslat, tak do lokte.
Edit: dávali jste někdy kaslajici/smrkajici dítě do MS, když jste byli doma na RD? A můžu vědět důvod? Čistě jen ze zvědavosti 8)
No a já odcházím do práce, přemýšlím, zda to moje dítě chytne a budu si muset brát OČR.

Příspěvek upraven 01.10.22 v 08:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85335
1.10.22 08:41

U nas to same prvni dite a i to druhe. Doma se stridame a uz mame s manzelem problemy v praci oba. A to je teprve zari :zed: a kdyz do prace muzu jit, lehnu ja, protoze me nakazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí