Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, moje dcera (12) už neměla 5 měsíců menstruaci, je to normální? První menstruaci dostala v 11,5. Už měla 4 ceklusy. A pátý pořád nikde. Prosím o řady. Děkuji mnohokrát.
Ještě má čas.. roste… já jí dostala v 11letech pul roku jsem jí měla a pak rok né…bylo mi řečeno že se to srovná…
@KittyHello No tak ze začátku je ms hodně nepravidelná i když 5 měsíců je celkem dost. Zavolala bych své gynekoložce a zeptala bych se zda je to ještě ok a ona ti řekne.
@KittyHello je to naprosto normální - teprve se jí to upravuje. Netřeba zatím řešit.
Když dostala menstruaci v 11,5 letech a teď je jí 12 let a měla 4× menstruaci, tak jí neměla jednou, pokud dobře počítám, ne? A ne 5×..:)))
Jinak je možné, že jí cyklus vynechá, proč by ne. Hormony se teprve ustalují.
Počkala bych na další cyklus a když nic, zašla bych na dětskou gynekologii.
Já měla to samý jako malá. Velmi nepravidelná menstruace a pak třeba skoro na rok vynechala uplně. Nutno říct, že já mám menstruaci i teď strašně nepravidnou. Aspon má klid a nemusí řešit pořád vložky ![]()
@Lejaa píše:
Když dostala menstruaci v 11,5 letech a teď je jí 12 let a měla 4× menstruaci, tak jí neměla jednou, pokud dobře počítám, ne? A ne 5×..:)))
Jinak je možné, že jí cyklus vynechá, proč by ne. Hormony se teprve ustalují.
Počkala bych na další cyklus a když nic, zašla bych na dětskou gynekologii.
no tak když píše, že je jí 12, tak to neznamená, že měla včera narozeniny, ne? je jí třeba 12,5
@marti81 píše:
no tak když píše, že je jí 12, tak to neznamená, že měla včera narozeniny, ne? je jí třeba 12,5
Ano, ale píše, že čekají na pátý cyklus;)
To je normální, naše dcera (13,5) má taky menstruaci hodně nepravidelnou. První rok každý druhý měsíc, teď už normal, urovná se to, já bych plašila až tak v 15-ti letech.
@indri Nedávno tu byla diskuse o tom že slečna v 15stále nemá takže myslím si že ych ani tady neplašila ![]()
@Lejaa píše:
Ano, ale píše, že čekají na pátý cyklus;)
jj, čekají 5 měsíců.