Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše tříletá cácorka vykakávala včera celý den hlenovitou stoličku, měla světlou hnědou až žlutou barvu a zapáchala po zkažených vajíčkách
Je v pohodě, nic ji není a večer se k tomu přidal i tak stejné zapáchající dech. Nevíte, co to může být?
@bublinek píše:
Co brnknout na pohotovost, jestli tam jet nebo ne?
Na pohotovosti ti vždycky řeknou, že máš raději přijet. Po telefonu ti dítě nikdo diagnostikovat nebude. Letitá zkušenost tady u nás.
@LindenSkyHope píše:
Na pohotovosti ti vždycky řeknou, že máš raději přijet. Po telefonu ti dítě nikdo diagnostikovat nebude. Letitá zkušenost tady u nás.
není pravda, už jsem volala několikrát a stačila mi rada. Tam jde o ten příznak, ten popíše a řeknou přijeďte nebo hlídejte
@s.a.d.i.d. píše:
Naše tříletá cácorka vykakávala včera celý den hlenovitou stoličku, měla světlou hnědou až žlutou barvu a zapáchala po zkažených vajíčkách
průjem.. pila dost? neměla bolesti bříška? cos jí dávala jíst? neměla teplotu?
@jdukolem den pred tim mela k veceri smazena vajicka. Ta jsem kontrolovala, nezapachala, nic. Pije dost, teplotu nema, nic ji neboli, je vesela, uplne v pohode. Dneska je dech normalni, stolicka byla rano hlen o neco mene zapachajici. Nasadila jsem dietu.
@bublinek píše:
není pravda, už jsem volala několikrát a stačila mi rada. Tam jde o ten příznak, ten popíše a řeknou přijeďte nebo hlídejte
No vidíš, nám vždycky řekli, že máme rovnou přijet, i když dítěti nakonec nic nebylo. Týká se Thomayerky.
Naše malá mívá také hlen ve stolici a doktorka naše říkala, že to hodně bývá při nějaké potravinové alergii. Tak v pátek jsme byli na krvi na alergologii a braly ji krev, jestli ji nevadí lepek.Tak ještě nevíme výsledek. Jaký má vaše malá jazyk?? Pěkný růžový, bez fleků, bez bílého povlaku?
Naše malá má tet taky tři roky a ten hlen pozoruji, tak poslední tři týdny, ne každý den.
Ta vaše klidně může mít alergii na vajíčka. Na ty bývá celkem běžně alergie.
@kotýsek ted spinka, chodi jeste dopol spat, tak na jazyk se potom podivam. A ze by se to projevilo az ted ta alergie?
@kotýsek no to jsem netusila. Tak rano sjedeme k detsky. Dekuji
@s.a.d.i.d. zápach zkažených vajec je typický pro žlučníkový záchvat, navíc v kombinaci ze žlutou stolicí. Mohla mít podrážděný žlučník. Po dietě se to upraví, upozorněte na to doktora, aby se na ten žlučník příležitostně podíval na sonu.
@LindenSkyHope píše:
No vidíš, nám vždycky řekli, že máme rovnou přijet, i když dítěti nakonec nic nebylo. Týká se Thomayerky.
Tak u nás je pohotovost v městské nemocnici, volala jsem tam když dítko zvracelo, pak při horečce při neštovicích, to jsem potřebovala vědět jak jí to srážet.