Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Do odpadu tak 1× za 14 dní cca naleju Savo a nechám působit a myčku čistím taky často. Koš vynáším a čistím pravidelně, záclony nemáme, utírám prach 1× za týden, vysavam každý den, vytírám 3× týdně atd atd
![]()
A není to zápach směsi těch všemožných vůní, olejů a prostředků na úklid, aviváže…?
Píšeš, že máš vůni v zásuvce, do toho aroma difuzér, Savo v odpadech, prostředek na podlahu 3× týdně… ![]()
@Yasmina21 Mě přijde, že sidolux na podlahy, a přípravky na koupelny atd vyprcha ta vůně do 5 minut ![]()
Jako myslíte, že se to nějak smíchá a pak to může mít za vínu ten zápach? Ale vždyť větrám pořád ![]()
@j.a208 píše: Více
Těžko říct. Okolí ti říká, že to u tebe doma voní. Kdyby to tam nevonělo tak ti nic ohledně toho asi říkat nebudou. Tobě tahle směs všemožných vůní může třeba páchnout. ![]()
@Yasmina21 mám v chodbě ambi Pur ale na minimum a nekdy ji i vypínám, tak možná to cítí.
Pokud bydlíš v bytě, tak zápach se může šířit že stoupaček. Stačí, aby někdo v bytě pod vámi změnil hygienické návyky (obvykle starší člověk), a pach v celém bytovém domě se změní.
Souhlas se stupačkama. U nás mám podobný pocit a už dávno jsem vysledovala, že epicentrum zápachu jsou dvířka stupaček. Nejvíc je to cítit na záchodě a v chodbě bytu. Kromě nedefinovaného smradu taky cítíme když někdo na záchodě kouří, když vaří něco aromatického apod.
@Ruxas to si nejsem jistý. Bytové jádro máme zrekonstruovane a dvířka na stupačky taky nové. Záchod zaviram a na WC necítím žádný zápach. Měla to babička na WC, když někdo vařil, kouřil na WC vše šlo na WC a pak do chodby. U nás to právě tak není ![]()
Každý dům či byt má svůj pach.
Na chalupě se nám podařilo krotit tento pach ozónovačem. Musíme jej však pouštět pravidelně jinak se po pár týdnech vrací.
@j.a208 píše: Více
Ok. Tal pak nevim. U nás to právě netěsní.
Ty z toho děláš hroznou záhadu a žádné vysvětlení to není dost dobré. Takže ještě jednou. Příčiny zápachu nezpusobené zanedbaným úklidem: plíseň a vlhkost na málo viditelném místě (za skříní, za linkou, pod linem you name it), zamaskovaný problém po předchozím majiteli bytu (klasika jsou opravené a nalakované staré parkety po majiteli, který byl čuně a pod parketama se nachází kdoví co), špatně vymalovaný byt po předchozím majiteli (nová výmalba bez oskrabanych zdi nepomůže, zápach vyleze ven), stupačky - i malá netěsnost vede k vnímání zápachu, pronikání zápachu ze zanedbaného bytu pod majitelem (sběrači, narkomani, špatná hygiena), varna pervitinu v okolí.