Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny. Chci se zeptat, jestli máte taky ti kdo bydlíte v paneláku problém vyvětrat byt. Radil jsem se s AI, ale chci i s vámi tady. Hodně v zimě větrám, za jakéhokoliv počasí, hlavně v ložnici. A taky velice málo topím, konkrétně v ložnici a kuchyni vůbec. Ale v celém bytě mám prostě divný zápach, ikdyž mám vůní v zásuvce nebo zaplý aroma difuzér s esenciálním olejem, tak pořád to v „pozadí“ jde cítit. Hlavně tedy při vstupu do bytu, potom už si na to jak kdyby nos zvykne, ale i tak to prostě cítím. V každé místnosti (kuchyň, obývák, ložnice, chodba) je jiný zápach. Můžu větrat jak chci, mám i čističku vzduchu ionic care v ložnici. Nic proste ![]()
Někdo podobný problém, nebo měl a něco pomohlo? Děkuji za rady a přeji krásné léto ![]()
@j.a208 píše: Více
jak píšeš, že velice málo topíš, tak by to mohla být plíseň?
ani za nábytkem? za skříněmi, za linkou v kuchyni?
a vymalovali jste nově, když jste se sem stěhovali?
Za skříní, za čelem postele, v rozích kuchyňské linky, tam všude plíseň být může. Dobré je pořídit vlhkoměr a hlídat vlhkost. Pokud je byt v „jedné linii“, je větrání složitější, jinak nejlépe v zimě vyvětrat průvanem několikrát denně a topit. Případně vymalovat, před tím všechen nábytek od zdi a nechat pořádně vyschnout. I věci ve skříních můžou být zvlhlé, ba i plesnivé, to samé boty.
@stinga my tu bydlíme už 13 let. Malovali jsme kromě ložnice teď v dubnu. Nábytek nový nemáme, jen nový botník v chodbě. Za linku se ani nepodívam, máme 5 let novou na míru a za nábytkem, co se dá odsunout nemáme nic. To nejde cítit vyloženě vlhkem nebo plísní, nevím přesně jak to mám popsat. Ale jak jsem tu psal, v každé místnosti je jiný odér. Působí to jak kdyby těžce a dusivě, jak kdyby chyběl čerstvý vzduch. ![]()
tak to nevím, a ten „smrad“ je tam už těch 13 let?
Tak se ti změnily hormony a jsi citlivější na pachy. Kdyz to plíseň ani nic podobného byt nemůže… ![]()
@stinga i přítel, ale on je salamista a neřeší to. Když to říkám, tak řekne" ano, cítím to ale je mi to jedno " ![]()
Kámoška třeba říká, že nám to tu krásně voní i sousedka. Ale tak cizí lidi neřeknou ze slušnosti, že nám to tu zapáchá
![]()
@ka2ka nee to bylo cítit i před malováním. Doufal jsem, že se to zlepší. A nic ![]()
Neměl jsi covid? Já mám pozměněné pachové receptory od covidu a cítím i to, co jiní lidé ne.