Dle BMI mám podváhu + špinění

Anonymní
17.6.18 20:55

Dle BMI mám podváhu + špinění

Ahoj.
Je mi 19, jsem velmi sportovně založená, stravuji se zdravě. Ale za dva roky jsem shodila 13 kilo, měla jsem zpočátku kolem 55 kg, nyní mám 42 na výšku 155 cm. Na netu jsem si spočítala BMI a jedno mi ukazovalo podváhu a druhé ideální váhu. :nevim: Bohužel minuly měsíc jsem už nedostala MS, přisuzuju to právě té podváze, ale co 14 dní mám dvoudenní tmavě hnědý výtok, nebolí mě přitom břicho, ale mívám kolikrát tlaky do kříže. Myslíte, že by mohl souviset s nízkou hmotností? Těhotenství je vyloučené. Třeba se s tim někdo z vás již setkal, tak bych nesmírně ocenila jakoukoli zkušenost či vaši radu. Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
802
17.6.18 21:03

Proč tak hubneš? zaděláváš si na problémy. Máš menší příjem než výdej. Vlasy ti nevypadávají?
Podle mě bys měla mít alespoň 45 kilo. Uprav si lehce stravu a uber lehce sportu.
MS se při nízké váze může zcela ztratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
17.6.18 21:13

Absence menstruace zrejme souvisi s nizkym procentem tuku ve tvem tele. Zda se, ze stradas, v zajmu sveho zdravi bys mela svou stravu prizpusobit vydeji. Potrebujes dostatek tuku, estrogen se totiz tvori z tuku, dostatek bilkovin-i srdce je sval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
17.6.18 21:13

na 155cm je normalni vaha 55 kg idealni 53kg. to co mas ty je podvyziva. Hod kila nahoru,jinak si zakladas na slusny prusvih. Jako vynechani menstruace,zvyseny rust ochlupeni(telo se brani proti chladu),nizky tlak, migreny,prujmy,imunita v haji. Nemluve o budouci touze po diteti. Seredne se ti to muze vymstit…takze se vypapkej alespon na tech 50 kg :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.6.18 21:23

Ano - hladovkou a příliš ostrým režimem sis poničila organismus - jede na rezervy a přitom vypíná reprodukční systém.

Začni jíst normálně a dopřej tělu možnost regenereovat. Nebo postupně začnou selhávat další kousky tvého těla. A to ani nemluvím o tom, že když začneš zase jíst normálně, tak se ti zlepší pleť, nehty a vlasy.

Velmi pravděpodobně si budeš muset také přizant, že máš poruchu příjmu potravy a naučit mít se ráda. Taková jaká si. I kdyby si byla tlustá a nemožná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
17.6.18 23:03

Tak 45 kg je pro 155 cm už optimoš, tak těch 42 není zas tak moc pod. Já měla před dětmi taky BMI na podváze a MS jsem měla :think: Řekla bych, že to může mít i jinou příčinu :think: řešila bych to s gynekologem :palec: Ale obecně je i tak pravda, že bys měla aspoň ta 3 kilča nabrat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
22.6.18 11:08
@Anonymní píše:
Ahoj.
Je mi 19, jsem velmi sportovně založená, stravuji se zdravě. Ale za dva roky jsem shodila 13 kilo, měla jsem zpočátku kolem 55 kg, nyní mám 42 na výšku 155 cm. Na netu jsem si spočítala BMI a jedno mi ukazovalo podváhu a druhé ideální váhu. :nevim: Bohužel minuly měsíc jsem už nedostala MS, přisuzuju to právě té podváze, ale co 14 dní mám dvoudenní tmavě hnědý výtok, nebolí mě přitom břicho, ale mívám kolikrát tlaky do kříže. Myslíte, že by mohl souviset s nízkou hmotností? Těhotenství je vyloučené. Třeba se s tim někdo z vás již setkal, tak bych nesmírně ocenila jakoukoli zkušenost či vaši radu. Děkuju :kytka:

Ahoj, já jsem měla to same co ty, menstruaci jsem kvůli zhubnuti a nízké vaze neměla 2 roky… dost me potom bolely kosti, zhorsila se mi hrozně plet … trpela sem mentalni anorexii :) mám 167 cm, menstruace mi zmizela pri 55 kilo, pak jsem dal hubla až na 46 kg… nakonec, až když jsem se rozhodla, že je pro mě zdravi prednejsi než vzhled, mi menstruace naskocila na 57 kg a vím, že ve stresovem období, kdy klesnu pod 55, mi nenaskoci…

Doporucuju zdrave nabrat aspoň 5 kilo a nevytvaret na sebe natlak… :)

Preju hodně zdravi a rozumnou hlavu, nic ti nestojí za znicene zdravi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí