Dlouhé čekání u urologa

67
27.11.24 14:40

Dlouhé čekání urolog

Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nemám ráda obvolávání doktorů, respektive trošku nepříjemných sestřiček, které ty telefony zvedají.
Mám cca dva měsíce problémy s močovými cestami, obvoďák to řešil čtyřikrát antibiotiky ale ani jedny mi to nevyléčily. Dostala jsem žádanku na urologii. Obvolala jsem už asi 11 doktorů (opravdu tolik z široka daleka) ale buď nepřijímají nebo až v lednu. Mně se bolest samozřejmě bez antibiotik horší a už mě to dost ubíjí i psychicky :( Nechci s tou bolestí žít každý den další dva měsíce.

Má otázka tedy zní: Můžu v Brně jenom tak napochodovat do nemocnice na nějakou ambulanci a počkat si na vyšetření? Klidně tam budu sedět pět hodin a čekat, jenom aby mě vzali dřív než v lednu. :,( :,( Já k doktorům skoro nechodím, vůbec nevím jak to funguje a kde to zjistit. Zavolala bych si tam, ale už vím že by následoval znechucený hlas sestřičky a prohlášení ať si zajdu někam jinam k urologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3094
27.11.24 14:49

Blbé je, že ještě u žádného urologa nejsi vedená.

Já mám taky zkušenost, že když jsem slušná a předem volám, že mám já nebo dítě akutní problémy, ať mi dají co nejbližší termín, který jim vyhovuje, tak mi s klidem řeknou, ať přijdu za týden (zubař) nebo že mají termín nejdřív za dva, tři měsíce.

Když tam s těmi problémy rovnou přijdu, tak sice čekám, ale vezmou mě.

Ale to dělám jen tam, kde mám kartu. Nacpat se někam, kde ji nemám, jsem naštěstí ještě nemusela zkoušet.

Jenže tobě možná nic jiného nezbyde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
27.11.24 14:51

@Anonym ys bohužel ti nezbývá nic jiného než obvolávat. Zkus na internetu pohledat, jestli není někde soukromá klinika, tam většinou jsou příjemnější. Mám zkušenost s urologií v Praze a dlouhé čekací doby jsou bohužel normální. Na pohotovost určitě můžeš, ale aspoň tam běž třeba pozdě večer nebo o víkendu s tím, že se ti zhoršil zdravotní stav. Ale otázka, jak podrobně tě vyšetří, aby jsi neskončila pouze s ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
27.11.24 14:53

@iila já si myslím že jsem hodně slušný člověk. Hlavně tedy k doktorům a zdravotníkům obecně… Příští týden jdu na gynekologii. Ale stejně si myslím že mi tam „pomůžou“ asi stejně jako obvoďák a řeknou mi že bude nejlepší to uro.
Nechápu to, já vím že mají přednost jejich normální pacientiy ale když má někdo bolesti tak by měl mít snad možnost minimálně do týdne na kontrolu nebo ne?
Já chápu že v Brně je hodně lidí, ale ani okolí Brna a větší města okolo na tom nejsou líp.
Proto mě zajímalo jestli můžu zajít si nemocnice a nevypakují mě z tama když neležím v litrů krve na zemi a můžu s tím jakž takž fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
27.11.24 14:55

@Magda124 Dívala jsem se i na soukromé, všechny tady ty kliniky nemají kapacity. Byla bych fakt ochotná si to vyšetření zaplatit jen aby to bylo co nejdřív.
Ale právě kvůli tomu že nikde nemají termín mě napadla ta nemocnice. Jenom nevím jak to tam funguje a jestli tam můžu přijít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
27.11.24 14:55

@Magda124 Dívala jsem se i na soukromé, všechny tady ty kliniky nemají kapacity. Byla bych fakt ochotná si to vyšetření zaplatit jen aby to bylo co nejdřív.
Ale právě kvůli tomu že nikde nemají termín mě napadla ta nemocnice. Jenom nevím jak to tam funguje a jestli tam můžu přijít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35688
27.11.24 14:56

Ano, můžeš jít do nemocnice na ambulanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Simod
27.11.24 14:56

Urologickou kliniku FN Brno si zkoušela?
Nebo praktik ti s tím nemůže pomoct a protlačit tě tam, když máš akutní potíže? :think:

• Citovat
  • Upravit
9150
27.11.24 15:00
@Anonym ys píše: Více

Ahoj, v Brně bohužel žádného urologa neznám, já jsem z Prahy, na urologii se léčím 16 let a vystřídala jsem několik urologů. Ale začalo to tím, že jsem šla na pohotovost (ale byl to opravdu akutní problém, který ohrožoval na životě). Ošetřili mě tam a dali rovnou termín na kontrolu a nějakou dobu jsem docházela tam na různý vyšetření a byla jsem tam i hospitalizovaná.

Pokud máš takové bolesti, tak bych možná na pohotovost zašla, nebo někde mají akutní ambulance, kam berou bez objednání a je možné přijít přes den, ale samozřejmě se čeká, nevím, jestli je něco takového třeba ve FN v Brně.

Jinak fakt obvolávat, nevím, kam všude až můžeš dojet, třeba i v okolí… A jak píše @Magda124 tak soukromé kliniky mívají kratší objednací doby, jednou jsem na soukromé byla a termín byl brzy.

Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
27.11.24 15:04

No bohužel ten problém s kapacitami je asi všude. Já čekala taky 3 měsíce. Zkus případně tu nemocnici, ale opravdu bych tam nešla ve všední den a počítej s tím, že tam pár hodin strávíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
27.11.24 15:09

Mrkni tady: https://www.fnbrno.cz/…liniky/t6897

píší, že mají i akutní ambulanci v běžných ordinačních hodinách. Pohotovost klasikou mimo ordinační hodiny píší, že nemají, že ta je v Brně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
27.11.24 15:11

No však já jsem nepsala, že nejsi slušná. Doufám, že to tak nevyznělo.
Právě naopak, možná je pro tebe čas být trochu drzejší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65094
27.11.24 15:17

Tak v nemocnici by měla být ambulance, ta tě vezme. Dcera tak byla 2× akutně, v těhotenství teda, ale pokaždé prostě šla od obvodní rovnou tam a bez problémů ji vzali. Byla to fakultka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2224
27.11.24 15:52

Na gyndě mohou pomoct. Kdyby to bylo od chlamydií nebo streptokoka, což nevím zda máš zjišťované, tak určitě. Jinak je to v podstatě akutní, takže lze obvolat další uro ambulance, kde by měli víc volno a vzali Tě obratem. Taky se dá jít na pohotovost v nemocnici, ale to může skončit dalšími ATB plácnutými naslepo. Užíváš zatím aspoň nějaký cystilab nebo něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
27.11.24 15:55

Potřebovala jsem teď nedávno taky akutně urologii. Nikdy jsem nikam nechodila… Gynekolog mi zavolal do Fakultní nemocnice. Vzali mě do týdne. Nejsem teda ale z Brna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty