Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
asi budu opakovat co už někdo napsal, ale napadla tato:
Jaroslav, Jaromír, Vladimír, Antonín, Mikuláš, Stanislav, Bohuslav, Bohumír, Zacharyáš, Jeroným, Klement, Bořivoj, Maxmilián, Jeremiáš, Ferdinand, Pravoslav …
mě se popravdě tahle jména až tak moc nelíbí, ale to není podstatný, protože nikdy se člověk nezavděčí všem ![]()
terrad - já jí právě měla půjčenou u obou těhu od mé tety a fakt doporučuji ![]()
ještě mě napadlo - podívej se pro inspiraci na http://www.behindname.com/ … konkrétně pak na česká mužská jména: http://www.behindthename.com/nmc/cze_m.php
No mé drahé polovičce se líbí Vincenc,Vendelín,Valentýn a Květoslav.
Mě Samuel,Damián,Matyáš a již zminovaný Sebastian.
ILDO píše:
No mé drahé polovičce se líbí Vincenc,Vendelín,Valentýn a Květoslav.
Mě Samuel,"Damián ,Matyáš a již zminovaný Sebastian.
Jonáš se mi taky líbí… ![]()
Nečetla jsem vše, ale jména:
Jindřich
Bořivoj (nebo Bořek)
Vojtěch
Bartoloměj
Vendelín
Přemysl
Ctirad
se mi líbí (nejvíc asi Vojtěch) ![]()
Mě by se líbil Leopold nebo Theodor, ale to by mi určitě neprošlo
.
Náš budoucí syn (jestli se povede) bude Jeremiáš. Jméno máme vybráno už pár let, začalo to inspirací u písně od kapely Priessnitz. S naším příjmením to velmi libě zní, skoro jako umělecký pseudonym ![]()
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale krásné české neobvyklé je Jindřich, Ondřej nebo Vlastimil a Bohumil ![]()
Alice19761 píše:
Jindřich je!Benedikt
Prokop
Norbert
Jeremiáš
Viď ![]()
Ahoj, no tak to se docela divím, že chceš dlouhé jméno, většina lidí vybírá kvůli tomu, aby to dítě mělo jednoduchý a nemuselo se to svoje dlouhý jméno učit a zdlouhavě psát. Jinak já bych si z klučičích jmen už nevybrala a navíc ty starý český se mi nelíbí vůbec, stačí že ho mam doma, ale bohužel si člověk jméno nevybere - vybírají ho rodiče. Kdybych si jméno mohla vybrat, tak si vyberu jiný než mi dali moji milí rodiče, protože se mi vůbec nelíbí, ale nechávat se přejmenovat, protože už je to dost zažité se mi nechce, stejně bych byla pořád Petra.
zoubky píše:Alice19761 píše:Viď
Jindřich je!Benedikt
Prokop
Norbert
Jeremiáš
Jj
!