Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Od kdy dáváš Biogaiu? Syn se po tom taky furt kroutil…
Jinak u miminka trvá 2-3 týdny, než si všechno sedne
@ALIPELI Biogaiu dávám právě od cca od začátku toho průjmu, to nám poradila sestra na pediatrii a pak i doktorka v nemocnici. 2 týdny už skoro máme za sebou, tak doufám, že ještě týden a bude lepší… ![]()
@Anonymní píše: Více
Můžeš případně zkusit jiná probiotika.
Snad se to ale brzy srovná…
Syn byl na um, ne vždy všechna vyhovují, může to tedy být i tím
A ty probiotika bereš? Jinak mu opravdu může být špatně po probiotikách, které mu dáváš. Dost se propaguje Biopron. Ale mně je po něm špatně, křeče v břiše, nadýmání. Víc lidí v mém okolí má s Biopronem stejnou zkušenost. Užívala jsem při kojení probiotika od NatureVia. Dceři jsem v jídle rozmíchala Laktobacílky baby od stejné značky. Jsou i s prebiotiky.
@Lucie-N-B ano beru lactobacily od Dr. Max.. Zkusím vysadit Biogaiu, případně pořídím Lactobacilky…už toho máme dost ![]()
Užívala jsi stejné i v těhotenství a od začátku kojení? Protože pokud je to novinka, tak mu můžou taky vadit.
@Lucie-N-B v téhle situaci je všechno novinka… Ale začalo to ještě než jsem vůbec začala brát probiotika…
Však původně to mohlo být z antibiotik, následně z probiotik.
Tak píšu jak jsme dopadli: nová doktorka nám nasadila velké dávky lactobacilek (3× denně) a vypadá to líp, 2, max 3 stolice denně už týden. Jsou ale stejně celkem řídké a se zápachem. Navíc nám miminko za ty 4 týdny průjmu atd se váhově pohoršilo - sice přibírá ale spadlo několik percentilů dolů
kdo prosím tímto prošel, kdy se to konečně úplně spravilo? Dokrmujeme ho UM a nechci dokrmovat víc abych nepřišla o mléko…
Ahoj, jak jste dopadli? U nas ted neco podobnyho uz 3. týdnem..
Zkoušeli jste laktázové kapičky? Prodávají se volně v lékárně. Po té předpokládané infekci může mít deficit laktázy ve střevě a z toho bolení, řídkou stolici a chronicky podrážděné střevo. V podstatě laktózová intolerance, která může trvat i několik měsíců.
@Okta píše: Více
Ty ne. Teď má od neděle nasazenej Neocate, ale změna zatím žádná moc. Docela se bojím už cokoliv přidávat a měnit.
Podívám se na to.
Edit. teď koukám, že to u nás asi nepomůže, kdyz je ted na Neocatu. ![]()
Bohužel jsem musela kojení ukončit. Držela jsem různé diety, nic nepomohlo. Až na UM se stolice srovnala (i když je zelená…) a bříško bolí minimálně…průjmy 2 měsíce, úplně mě to odrovnalo psychicky.
Hm, u nas průjem prisel uz na UM. A mate normal mliko? Nebo na abkm?
Ahoj, setkal se prosím někdo s dlouhodobými trávicími potížemi u 3 měsíčního miminka? Kojím a trochu dokrmuji UM. Onemocněla jsem, dostala jsem antibiotika a den poté u miminka vodnatá zelená stolice. Po pár dnech zas různé barvy stolice, ale pořád vodnatá a až 9× denně. Dávali jsme Biogaiu, zajeli na pohotovost kde nás raději hospitalizovalini když nebyl dehydratovaný. V nemocnici nenašli žádné víry ani bakterie a uzavřeli to jako gastroenteritida asi virového původu plus reakce na antibiotika. Po krátké hospitalizaci se to ale stejně nezlepšilo, má řidší stolici 6-7× denně, celý den se kroutí, tlačí, bolí ho výrazně bříško. Antibiotika už týden neberu, vysadila jsem úplně mléčné a pšenici. Nejhorší na tom je, že právě málo přibral za tu dobu. Jsem nervózní…nechci zvyšovat UM když to kojení mám vybojované…prostě mi přijde že se mu to mléko špatně vstřebává. Zažil prosím někdo něco podobného?