Do Anglie jako au pair bez agentury

184
5.11.16 20:22

Do Anglie jako au pair bez agentury

Ahoj :-),
v létě přemýšlíme s přítelem o vycestování do UK (já jako au pairka), přítel by si našel práci.
Našla jsem stránku https://www.aupairworld.com/en, kde se dá najít rodinka bez agentury - přeci jen je asi lepší si ji najít sama.
Jaké máte zkušenosti s vycestováním za prací do UK? ať už jako au pair, nebo jiná práce (kvůli přítelovi) Díky díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2256
5.11.16 23:03

Ahoj :-)

S au pair nemám zkušenost, ale jukni se na stránku na fb Češi a Slováci v UK.. nabízeji tam i práci au pair v anglických či smíšených rodinách.

Co se týče života a práce zde, záleží na tom, jaká jsi povaha. Zda by jsi to chtěla a napadlo tě to i samu za sebe, nebo je to díky příteli. Jak úzké vztahy máš s rodinou, nebo jak moc jsi do světa ;) Ono podle mě totiž poté tohle všechno později rozhoduje, jak se tu budeš cítit.

Za mě příklad: Celý život jsem tvrdila, že se neodstěhuju ani z města a do zahraničí? Ani náhodou. Mám velice úzké krásné vztahy s rodinou a nejsem ten typ člověka, co by chtěl bydlet jinde… Ale potkala jsem úžasného člověka :srdce: a už půl roku žiju v Anglii. První měsíce byly masakr, dny jsem probrečela, tak moc se mi stýskalo a nemohla jsem se tu sžít, jak mě jazyk brzdil. Nechala jsem v čechách rodinu, mého pejska, barák, všechno… Vzhledem k mé angličtině jsem si našla první práci v místním Tescu a docházím na konverzaci. Nemůžu říct, zda je to lepší tady či v Čechách, oboje má své. Výhodou mi je, že partner má velice dobře placenou práci, tudíž tu můžeme normálně žít, i když já dělám práci ne moc dobře placenou. Na auto zatm nemám prostředky, takže tu funguju na kole. Ale znám pár ze Španělska, co tu dělají au pair u jedné rodiny a krom spousty volného času mají i možnost používání jejich auta, takže cestují po Anglii, co to jde :-) Nicméně za mě tedy - po půl roce jsem si zvykla i přes to, že jsem tu vlastně nikdy nechtěla být a pokud jsi jen o trochu víc do světa než já (což je každý), zkus to :-) Zatím jsou v EU, takže máš možnost, navíc to co jsem si tu zažila, mi už nikdy nikdo nevezme :-) O zlepšení aj ani nemluvím. :palec: Jen si spočítej, kolik je reálný, že přibližně vyděláte a jak chcete bydlet, jelikož bydlení tu není zrovna za hubičku (bydlíme v Berkshire) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
9.11.16 13:51

Díky za příspěvek :-)
Je to spíš můj nápad, protože chci odsud alespoň na chvíli vypadnout… :D, a přítelovi se ta možnost líbí a jel by.-).

Už jsem koukala na bydlení i na práci (že bych nejela jako au pair), a plno inzerátu je na gumtree.com a dá se vybrat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
18.11.16 13:19

Ahoj zakladatelko,

já jsem před 2 lety jela jako au-aair do Anglie a právě jsem si rodinku našla na au-pair world. :potlesk:

Záleží jaké máš priority, co tam chceš dělat atd. Já věděla, že si chci vybírat jen ty rodiny, které mají na profilu fotku. Bez fotek jsem se s nima prostě nebavila. Neví, možná to vadilo jen mě. Chtěla jsem jedno dítě a Londýn. Vždy jsem trvala na video hovoru (např. skype) a i když jsem byla vždy strašně nervózní, nelituji toho. Vybrala jsem si asi 4 rodinku se kterou jsem skypovala. Oni si mě vybrali taky a jelikož jsem tu neměla žádné závazky, ani ne do týdne jsem odlítala.

Takže za mě určitě aupairworld ano, ale vybírat pečlivě. Předem si dohodnout co oni od tebe chtějí. A jaké máš ty požadavky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze