Do Chorvatska autobusem

215
20.3.08 09:50

Do Chorvatska autobusem

Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti, pojedeme s 2,5-letým synem do Chorvatska autobusem (14 hodin), zajímalo by mě jak to zvládli Vaše děti. Já mám z toho noční můru. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19296
20.3.08 10:23

Ahoj.
Tak upřímně? Taky bych z toho měla hrůzu.Zvlášť,když nejsou tak moc časté čurpauzy.Já jela loni jako těhu (děti jsem dala na hlídání babičce),pila jsem hodně málo a stejně jsem měla vždycky co dělat,aby se to dalo. :oops: A taky je důležité,jestli se ti dá prcek něčím zabavit.Přece jenom dlouho sedí na zadku.
Chtěla bych tam vzít děti.Ale počkám,až nejmenšímu bude tak 4 a půl roku.A přemýšlím nad vlakem nebo letadlem.Myslím si,že i 4 leté dítě je na tak dlouhou cestu busem ještě malé.Ale to je jen můj názor.Třeba to tvůj syn zvládne skvěle.Dobré je,že se velká část cesty jede přes noc.
Jsem ti moc neporadila,co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
20.3.08 13:53

Když bylo Matymu 2,5 tak jsme jeli autobusem do Řecka, bylo to odhaden cca 28hodin. Byl to horor, ale spíš pro mě. Měli jsme na čůrání nočník, takže s tím moc problém nebyl. Pokud pojedete přes noc a nemáš divoké dítě, tak bych do toho i šla, ale jinak asi ne. On taky každý není zvědavý, že mu po krku skáče malej prcek. Taky jsme do toho chtěli letos jít, ale s Aňou si to moc představit neumím...... Ta by tam lítala jak čert. Vím od známé, že někteří řidiči trvají na připoutaných cestujících. To my by jsme jeli asi v kufru. Majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
29.3.08 17:32

Ahojky, my jeli s dvouletou neteří do Itálie (cca 23h) a zvládla to naprosto v pohodě, rozhodně líp, než my (já už bych raději zůstala doma, než se kodrcat busem). Švagrová měla pro malou taky nočník s sebou, stavět musí řidiči myslím každé 4 hodiny, tak se malá vždycky proběhla. Pouštěli cestou pohádky na TV. Kamarádka jela s 2 letým prckem do Francie a měla klasickou autosedačku. Někde někdo psal, že je dobré vzít nějakou novou hračku na cestu. Přeju příjemnou cestu a príma dovču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
29.3.08 17:47

Bude to znít možná sobecky, ale busem jsem byla na dovolený 2× za mlada :lol: a z mého pohledu opravdu není o nic stát, když za vámi sedí rodina s dítětem, co pláče celou cestu a kope vám do sedačky, když chcete spát… S malým dítětem bych to teda busem na dovolenou nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.13 22:18

s 4,5letou do chorvatska busem

Ahoj všechny miovnice dovolených u moře…i nám se letos naskytla příležitost jet na dovču, malá poprvé k moři, já už byla několikrát v mládí takže chorvatsko znám, jenže se jede autobusem, malé bývá zle v buse, sice se pojede přes noc, ale stéjně kdoví jak bude spát, dala bych jí kynedril, ale mám obavy, zastaví třeba řidič, když se jí bude chtít čurat, když bude chtít zvracet? když se vyzvrací do pytlíku kam ho pak dám??? :nevim: jak to funguje? máte zkušenosti? řidiči dělají pauzy po 4hodinách? moc bych si přála aby malá viděla moře jinak se tam nemáme jak dostat, než s cestovkou, jak to snášeli vaše děti? plánuje někdo taky dovču u moře s dítkem okolo 5let, jste tu některá? :-O zatím děkuji OŽIVUJI TÉMA…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.13 22:20

JO JEŠTĚ JAK VYSOKÝ FAKTOR pro tak malé dítko k moři doporučíte?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.18 20:00

Ahoj, zajímaji mě zkušenosti lidí,kteří jezdí autobusem do Chorvatska. Jedeme tam na výlet jen na otočku. Do busu si vezmeme deky polštáře ať máme pohodlí ,to tam i zůstane . Ale nevím co s ostatními věcmi.. když se budem chtít koupat nemáme si je kam dát :roll: přemýšlela jsem nad malým kufrem. Který prostě potahem sebou než brát xx batohu. Nebo jak to děláte vy? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
6534
26.7.18 20:37

Za mě je lepší vzít víc batohů než kufr. A dvakrát si rozmyslet, jestli zabalit tu konkrétní věc. Jako plavky a osušky, to je jasný. Ale jiný věci, jako například trička na přesleční. Ty jsou většinou zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
26.7.18 21:07

Na otočku nevím, my byli na týden , jeli jsme k Pule (cca 2 hodiny od hranic se Slovinskem) , jelo se cca 10 hodin na noc . Mám děti 2 a 6 a zvledly to obě s grácií. Preventivně dostaly kynedril. Na deky a polštáře jsme meli jednu tašku. Hodně doporučuju mobil nebo tablet a v něm pohádky. Když děti nespaly tak koukaly a byly v klidu. Jo a různé mnaminy a jídlo na zobání, které jsem postupně vytahovala, třeba pezz postavičky, to je chvilku zabavilo nebo nakrájené jablko apod. Řidiči mají povinné přestávky každé 3-4hodiny cca na půl Hodky. Taky doporucim pohodlné oblečení do busu, tepláky, legíny.. nic jiného mě nenapadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí