Do Chorvatska s 8měsíční - rady, tipy...

224
26.6.14 08:26

do chorvatska s 8m - rady, tipy...

Chtěla bych se zeptat, náš malý je nyní necelých 7 měsíců starý a za měsíc bychom rádi vyjeli celá rodina do Chorvatska autem, zajímá mě jestli jste někdo s takhle malým prckem byl na dovolené a co to obnáší, myšleno hlavně jaký doklad totožnosti malý potřebuje… je mi jasné že s sebou naší balenou kojeneckou vodu a takové věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6870
26.6.14 08:28

Potřebuje občanku nebo cestovní pas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
26.6.14 08:32

My letos Italie. Maly 1rok a delala jsem mu pas. Vyjde na 100,– obcanka 50,–
Ale je ma case, pas trva mesic :( a obcanka nevim jak dlouho..
Ja se bojim spis te cesty jak zvladneme cca 11h autem :(
A chci toho nabalit co nejvic co se tyce jidla, tak snad se do auta vlezeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
26.6.14 08:44

My byli s 10m v Itálii před měsícem a dnes vyjíždíme do chorvatska, cesta bude o dvě hoďky delší, tak jsem na ní zvědavá, ale je to cestovatelka, tak snad v klidu… Potřebuješ pas, nám taky říkali, že bude za měsíc, ale když jsem se šla za dva týdny zeptat, tak už tam byl k vyzvednutí(což mi spadl kámen ze srdce, protože já s malou letěla týden na to služebně do Valencie..takže jen tak tak)..vodu bych taky určitě vzala, nikdy nevíš..a na cestu se mi osvědčili (pokud nekojíš) takový ty mlíčka/kašičky (Hami, Nestlé)- nemusíš se stresovat ohříváním mlíčka a tím, že po hoďce ho musíš vylejt…tohle vydrží, chutná jim a je pořád po ruce, když se v sedačce zavrtí… Ideální je jet na noc, krásně to prospala, až právě na pár zavrtění, který okamžitě zklidnilo to mlíčko..jo a půl kufru mi zabíraly přesnídávky, a jídlo a hračky pro malou… Nezapomeňte na pojištění. plenky a ubrousky jsou o dost dražší v zahraničí, takže nabalte zásobu.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
26.6.14 09:26

Malý je kojený a určitě by se jelo na noc… každopádně bydlim jinde než máme trvalé bydliště, i v jiném kraji, takže mu asi udělám jen občanku která jde udělat tady abych kvůli pasu nemusela jezdit daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
26.6.14 11:09
@Míša91 píše:
Chtěla bych se zeptat, náš malý je nyní necelých 7 měsíců starý a za měsíc bychom rádi vyjeli celá rodina do Chorvatska autem, zajímá mě jestli jste někdo s takhle malým prckem byl na dovolené a co to obnáší, myšleno hlavně jaký doklad totožnosti malý potřebuje… je mi jasné že s sebou naší balenou kojeneckou vodu a takové věci…

Taky vyrážíme, malýmu je teď 8 měsíců..pojedem v srpnu takže mu bude 9 a kousek..pas jsem byla zařídit minulý týden paní řikala že to za 3 týdny bude..Pojedem v noci aby malej spinkal, to je myslím nejlepší..pomalu už si začínám psát seznam a děsím se jestli se nám vše vejde do auta.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
26.6.14 11:39

@Míša91 tak to jo, občanka by měla stačit, vždyťje to vlastně všechno EU.. M2 pobavil ten pas- malá naněm má fotku když jí bylo 8m a platnost má pět let :mrgreen: už vidim předškoláka a fotkou mimina :mrgreen: @Leniczka23 no :lol: věcí je dost a dost..já taky vždy tvořím seznam, protože těch milion věcí bych zapomněla dát do kupy… gelík na zoubky a čípky-kdyby se klubaly s teplotou mám díky zkušenostech na prvním místě. cestovní postýlka, vanička, jestli je jen sprcháč..my teď taháme i nočník, no jako jedeme, jak kdybysme se stěhovali… :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
26.6.14 11:46

@g_mia Přesně..čípky,gelík..no prostě lékárna hadr, ale lepší mít všechno zbytečně než to nemít..Cestovní postýlka musí být..vaničku teda neberu zvládnem to ve sprcháči a nočník zatim nepotřebujem,,ale máš pravdu jako stěhování to vypadá..dřív jsem měla hromadu věcí já a teď co máme malýho divím se, že mi najednou stačí věcí tak málo..:-D jinak máš krásnou profilovku to je tvoje vlastní?? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
26.6.14 12:32

@Leniczka23 jj, to je moje vlastní ratolest :srdce: děkuji. My jí taky myli ve sprcháči v tý itálii, ale né vždycky se to setkalo s kladnou odezvou, tak tam tu vaničku nějak napresujem..dám do ní konzervy :mrgreen: přesně…najednou mi stačí půl menšího kufru a mladá pani má tři tašky:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
26.6.14 20:20

@g_mia Krásná holčička..:-D My jedem poprvé, tak uvidim příští rok, to už budu mít taky vychytaný co sebou a co ne..:-) ale je fakt, že na ty konzervy to je dobrýý :mrgreen: A co malá a cesta? Zvládla to dobře..Maxim je taky zvyklej jezdit..je to taky cestovatel, v autě se mu líbí a pojedem na noc, hezky ho normálně vykoupu, nakrmim jak kdyby šel chrupkat, akorát bude spát cestou, tak si myslím že bude v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
27.6.14 18:58

@Míša91 Jestli můžu poradit, tak doporučuji spíš pas, policisté v zahraničí většinou dost špatně koukají, když máš jen OP i když by to samozřejmě ze zákona neměl být problém. Ale pro jistotu, aby jste předešli dohadování doporučuji pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
28.6.14 16:31

Taky jsem radeji vyridila pas kvůli tomuto i kdyz cestujeme jen v EU.
@g_mia za ty mlíčka dekuji, v noci mu to dam za jizdy, nez zastavovat a vyndavat ho te sedacky jen abych nakojila. Bude to lepsi takto..
Deti budou spinkat, jedeme na noc, ale mam strasny strach :( manzel neni zvykly tak dlouho jet,,doma treba usne behem par sekund, tak se bojim aby neusnul za volantem. 12h je 12h..budu se s nim urcite stridat tak snad to zvladneme..to jsem spis rikala at deti celou cestu rvou,,clovek neusne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí