Do galerie/na výstavy s malým dítětem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Do galerie/na výstavy s malým dítětem?
Ahoj maminky,
četla jsem diskuze o výletech,, ale co třeba návštěva galerie? Chodíte na výstavy do galerií s malými dětmi? Zkusily jste to, nebo si netroufáte s kočárkem, či nemáte s kým, jen s dítkem se vám nechce a taťkové jsou v práci, případně je to nebaví? Nebo jiný důvod…
Pište, jak to vidíte i co si myslíte.
V případě, že by se tady objevil někdo, kdo by za takovou zábavou šel, přidám se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dokud byl malý ještě opravdu malý a v kočárku ležel a spal, tak je to v pohodě, teď má rok a půl a raději bych to nezkoušela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, ne, 3× ne. Leda na akce přímo určené dětem. Měla bych strach, že něco zničí, budou prudit a budeme rušit ostatní.
V zimě jsme byli v ostravském Domě umění na Černá slunce (česká meziválečná avandgarda, nádhera, Kupka, Váchal, Čapek i Lada, věci i ze soukromých sbírek), v neděli (vstup zadara a bybi může hlídat), byli tam i s dětma, ale tak 10-ti letýma a stejně to nebylo ideální.
S kočárem bude určitě ve většině prostor problém, nešla bych s ním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky tak. Na podobné akce jsem chodívala jen s malými, spícími miminky v kočárku nebo v nosítku - a jakmile začaly plakat, odcházela jsem. Se staršími dětmi už pak ne, na podobná místa děti nepatří - pokud to samozřejmě není výstava určená přímo pro ně, pak ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BaraF: Proč nebylo ideální? Nebavilo je to, nebo hodně rušily ostatní?
Co třeba dopoledne, když je většina lidí v práci? ![]()
Jinak tady v Praze jsou velké galerie obvykle už bezbariérové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nešla bych. Mám pocit, že se lidé dívají blbě na kočárek i ve výtahu, natož tak na nějaké výstavě. A to je naše dítě v kočárku docela způsobné a nějakými extra pohoršujícími zvuky se taky neprojevuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eMMari píše:
BaraF: Proč nebylo ideální? Nebavilo je to, nebo hodně rušily ostatní?Co třeba dopoledne, když je většina lidí v práci?
Jinak tady v Praze jsou velké galerie obvykle už bezbariérové.
Kustodi byli jak ostříži (a nedivím se), lidí tm bylo dost na to aby se museli chovat ohleduplně aby všichni mohli vidět ze správného místa (plátna od Toyen např. opravdu potřebují dost odstup), děti měly samozřejmě chodit úplně blízko a pokoušet se sáhnout si, čemu nerozuměli na to se ptaly…
Dneska je dopoledne v práci minimum lidí (všichni jsou na MD, v důchodu apod.).
Ale kdo má dítě kliďase, nosítko a kuráž ať si to zkusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eMMari píše:
Trojlístek: a bylas takhle někde za kulturou nebo ne?
Nee, protože z toho důvodu co jsem uvedla, jsem nikdy nenašla odvahu. Ale jak už tady holky psaly, tak na výstavu určenou dětem bych šla. Ale já mám ještě malé-mladé
dítě, takže možná někdy v budoucnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla bych (a byli jsme), pokud bych věděla, že se moje dítě bude chovat (vcelku) normálně a nehrozí, že bych pak musela do konce života platit za nějakého Kupku ![]()
To, že má někdo děti, ho snad nemusí diskvalifikovat z navštěvování takových to akcí. Ovšem každý musí posoudit, zda si to tam s tím dítětem užije ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste tak pred mesicem klidne - maly vetsinou tise sedel v kocarku, tvaril se dulezite a pozoroval okoli. Myslim, ze by ho to tenkrat (13m) i bavilo - byla by to zmena, neco noveho.
Ted (14m) ani omylem - z tichounce sedici mysky se mi temer pres noc stal dravy tygr - po vsem se sape, vseho se chyta (zbozi v regalech, kabelky kolemjdoucich …) a u toho vydava prakticky neustale nejake zvuky - pisti, kvici, jeci a ted uz se dokonce naucil piskat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenny.fields:
díky, nerada bych se dostala ven, až malá „pojede na tábor“, protože si lidi myslí, že taková mamča musí být jen doma, maximálně na procházce nebo v OC na kafi s jinými maminkami.
Mrněti jsou tři měsíce a já byla dřív zvyklá chodit pořád někam, teď mi to chybí a myslím, že dokud nechodí, troufla bych si. A třeba si i zvykne a bude v pohodě i pak, ale to teď nemůžu samozřejmě vědět.
Přemýšlela jsem, že bych nechala kočárek někde v šatně, což by neměl být problém. Snad jednou jsem měla zkušenost, že babča v šatně byla nepříjemná, jinak vždy v poho. Navíc jsou zvyklí na návaly školních výprav - tedy na velkých výstavách určitě - a tedy i na děti větší. Zažila jsem školní skupiny dětí 1. stupně, nejen větší.
Na druhou stranu, když dítě nenaučím já, jak se chovat na výstavě, resp. nebudu se o to aspoň snažit, kdo ho to naučí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eMMari píše:
Na druhou stranu, když dítě nenaučím já, jak se chovat na výstavě, resp. nebudu se o to aspoň snažit, kdo ho to naučí?
Tak s tříměsíčním klidným v pohodě jdi, užívej dokud to jde… je jasný, že jak se chovat na výstavě budeš muset dítko naučit ty, problém je v tom, že v určitém časovém rozmezí jim to nevysvětlíš a oni nechápou, proč mají potichu a spořádaně sedět v kočárku a jen koukat kolem sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak s tříměsíčním klidným v pohodě jdi, užívej dokud to jde… je jasný, že jak se chovat na výstavě budeš muset dítko naučit ty, problém je v tom, že v určitém časovém rozmezí jim to nevysvětlíš a oni nechápou, proč mají potichu a spořádaně sedět v kočárku a jen koukat kolem sebe.
To mi je jasné, to někdy bohužel nevysvětlíš ani dospělému
bez kočárku, ale zkusit se má všechno, takže vyrazím.
A jen taková úvaha: že se někteří dívají na kočárky blbě, to je možné, ale není-li reálný důvod, je to jejich problém. Proto přece nebudu sedět doma na zadní části těla
, to bych nemohla pomalu ani před barák na lavičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nebyla a upřímně bych se i bála. S kočárkem že bych něco schodila, nebo že by začal křičet a rušil ostatní, z většíma dětma už bych taky nešla protože by taky rušily a pobíhaly tam, případně taky něco rozbily ![]()
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.