Do kdy se platí alimenty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102599
29.8.14 20:58
@sidhe píše:
Alimenty se platí za daný měsíc tedy za červen v červnu atd. dále pokud dítě studuje a má to doloženo platí se alimenty až do 26roku… :kytka:

Hranice 26 let nehraje vůbec žádnou roli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140245
29.8.14 20:58
@klarushka píše:
aha no jenže on dluží vlastně za červenec, pokuď nezaplatí v září tak za srpen a nevím jestli se teda počítá aj to září ale stejně by to byli max 3 měsíce a pak by brácha šel buď do práce nebo na pracák :nevim:

pokud by šel bratr na pracák, tak nedostane žádné peníze, není to tak, že když nenajde bratr práci tak otec na něho musí platit i když už nestuduje? toto si nejsem jistá, jestli to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
29.8.14 20:59
@j.a.n.i1 píše:

už ne? za mě to bylo, že musím studovat a doložit a max do 26 tak to je novinka:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
29.8.14 21:00

Jinak pokud je dítko na pracáku a pak opět začne studovat opět se žádá o alimenty a opět otec musí platit
(to snad doufám stále platí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
29.8.14 21:01

Tak platit může buď tak nebo tak, záleží jak zněla dohoda nebo jak to určil soud, pokud to máte soudně v rozsudku to musí být napsáno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102599
@sidhe píše:
Jinak pokud je dítko na pracáku a pak opět začne studovat opět se žádá o alimenty a opět otec musí platit
(to snad doufám stále platí)

No, to není tak jisté, záleží jak to vyhodnotí soud, pokud to vyhodnotí jako zvyšování kvalifikace, tedy typicky SŚ, pracák, VŠ, tak jo, ale při druhé střední většinou alimenty neschválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
@j.a.n.i1 píše:
No, já bych řekla, že nemáte pravdu ani jeden, co mám zkušenost, tak alimenty se platí na aktuální měsíc, tedy v březnu na březen ( a nikoliv za únor, ani za duben), což nic nemění na tom, že je bratr stále studen a otec by platit měl.

To se musím říct mamce až u ní zítra budu a musíme se podívat do papírů od soudu ale měla jsem nějak zavsugerováno že soud proběhl v březnu ale platilo se to za březen v dubnu protože je to splatné do určitého data :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102599
29.8.14 21:04

@klarushka jO, TO KOUKNĚTE DO ROZSUDKU, TAM TO BUDE, NEJČASTĚJI JSEM VIDĚLA ŽE DO 15. ZA AKTUÁLNÍ MĚSÍC. Omluva za CAPS, ale už se mi to nechce přepisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
29.8.14 21:05
@j.a.n.i1 píše:

Proc nehraje roli??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
29.8.14 21:06
@mojmira píše:
pokud by šel bratr na pracák, tak nedostane žádné peníze, není to tak, že když nenajde bratr práci tak otec na něho musí platit i když už nestuduje? toto si nejsem jistá, jestli to tak je.

Tak to nevím na mě přestal platit hned jak sem se nahlásila na Úp :think: ale žádný papír o sproštění vyž. povinnosti neměl a tenkrát sme to ajni nijak moc neřešili protože sem si hned našla práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102599
29.8.14 21:09
@Tartaruga píše:
Proc nehraje roli??

Protože vyživovací povinnost trvá dokud není dítě schopno samo se živit a pokud z objektivních důvodů nebude i v 27 letech, tak má nárok i v nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7226
29.8.14 21:10
@klarushka píše:
Holky moc děkuji za rady hned sem to mamce volala ;). Ještě sem se chtěla zeptat jestli prosím některá nevíte co dělat pokuď to nepošle? Jestli se musí k soudu nebo nedřív na policajty? A jelikož je bratrovi 19 tak si to asi musí vyběhat on i když ho živí mamka co?
nahlásit to může až nezaplatí 3 měsíce, a potom na policii.
@Gabulle píše:
@Aletheia Status studenta mas po poslednim ukoncenem rocniku jeste cele prazdniny..tzn. pokud nesezenes po mature ci vyucaku praci ihned, nevadi..nechavaji se posledni prazdniny… na pracak se hlasis az k prvnimu zari

no a právě proto už jmenovaný bratr v září není studentem a teda za září už otec platit nemusí. Nebyla jsem si jistá jestli se do toho počítají i ty prázdniny nebo ne a počítají, díky za upozornění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
29.8.14 21:16

@Aletheia No pokuď bys měla pravdu a září se tam již nepočítalo i když to nějak nechápu protože tím že bude dělat závěrečky až teď v září tak nemá stále školu ukončenou až do závěreček ne? Tak by nezaplatil za posl. 2 měsíce tudíž někjakých 7 tisíc a tím pádem to není vymáhatelný když se podává žaloba až po 3?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7226
29.8.14 21:20
@klarushka píše:
@Aletheia No pokuď bys měla pravdu a září se tam již nepočítalo i když to nějak nechápu protože tím že bude dělat závěrečky až teď v září tak nemá stále školu ukončenou až do závěreček ne? Tak by nezaplatil za posl. 2 měsíce tudíž někjakých 7 tisíc a tím pádem to není vymáhatelný když se podává žaloba až po 3?

ano, on ukončený 3. ročník má - to že má zkoušky je jedno (ono by to pak hodně občůránků protahovalo pro status že…), status už nemá. Funguje to stejně i s maturitou (co si pamatuju 2 roky zpětně spolužačky)

vymahatelné to není, vymáhat se může až nezaplatí 3×… takže tak. Je jedno jaká je to částka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102599
29.8.14 21:25
@Aletheia píše:
vymahatelné to není, vymáhat se může až nezaplatí 3×… takže tak. Je jedno jaká je to částka..

Vymahatelné to normálně je, akorát to nelze nahlásit na policii jako trestný čin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna