Alimenty na 4 děti

419
28.8.14 15:35

alimenty na 4 deti

Ahoj holky, náš rodinný přítel chce opustit svojí ženu. Dlouho jim to skřípe, už je s ní jen kvůli dětem a psychicky to doma nedává. Ale mají spolu 4 děti. Dva kluky (5 a 7let) a dvě holky ( dvojčata 3 roky). Nevíte kolik by platil na alimentech? Bere kolem 20 000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33047
28.8.14 15:40

@čurynka101 podle kalkulačky výživného (která ale počítá jen se 3 dětmi) by při platu 21tis. byly alimenty celkem 7 300, tj. 35% platu otce. U 4 dětí bych to viděla na 40%.

Když jsem to rozdělila na 2× 2děti a plat 20tis. Vyšlo mi celkem pro 7 a 5leté 5 500 a pro dvojčata 5000. Ale když je víc dětí tak se alimenty trochu snižují.
Ale těch 40% platu bych viděla (cca 9tis.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
28.8.14 15:44
@andelka83 píše:
@čurynka101 podle kalkulačky výživného (která ale počítá jen se 3 dětmi) by při platu 21tis. byly alimenty celkem 7 300, tj. 35% platu otce. U 4 dětí bych to viděla na 40%.Když jsem to rozdělila na 2× 2děti a plat 20tis. Vyšlo mi celkem pro 7 a 5leté 5 500 a pro dvojčata 5000. Ale když je víc dětí tak se alimenty trochu snižují.
Ale těch 40% platu bych viděla (cca 9tis.)

Doufám, že mu to napaří. Nadělat 4 děcka a pak zjistit, že to doma „nedává“ :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
28.8.14 15:46

@blecha72 já ho chápu..mám dvě a taky to nedávám, rozvádíme se. Na všem jsme se dohodli. Nejsem pro žít v páru za každou cenu. A že budou místo tří čtyři se dopředu taky neví. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
28.8.14 15:46
@blecha72 píše:
Doufám, že mu to napaří. Nadělat 4 děcka a pak zjistit, že to doma „nedává“ :poblion:
..je na facku.
Seka to jako Bata cvicky a pak vezme drahu :zed:.
  • Citovat
  • Upravit
33047
28.8.14 15:49

Myslím že netřeba se do někoho navážet. Nežily jsme s nima, nevíme jak to mají. Dotaz zněl jasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
28.8.14 15:51

@čurynka101
taky záleží jaký bude mít podíl na péči o děti. Takže při malém podílu péče to může dotáhnout na větší podíl z příjmů, pokud bude střídavka, tak bude platit míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
28.8.14 15:53

To ja znam jednoho a ten odesel od peti deti a zadna dvojcata v tom teda nejsou. Frajirek, no.
Te nove to nezavidim, protoze mit chlapa, ktery plati na pet deti, tak tomu se rika stesti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
33047
28.8.14 15:54

@mimoza666 @čurynka101 to je taky pravda, nezáleží jen na příjmech, ale i na podílu péče. A do jaké formy půjdou..zda výlučné, společné nebo střídavé. U těch mladších dětí předpokládám větší podíl matky. Taky záleží jaké příjmy má matka, zda je na RD nebo pracuje. Pokud jsou manželé, mohla by žádat o výživné i ona na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
28.8.14 16:02
@andelka83 píše:
Myslím že netřeba se do někoho navážet. Nežily jsme s nima, nevíme jak to mají. Dotaz zněl jasně.

nežily to je fakt, ale tak snad on s ní žil minimálně osm let (i kdyby to první dítě byla nehoda, což chápu, stane se, ale snad maximálně jednou, příště už si to snad ohlídám když vím, že minule to bylo nedostatečně… :nevim: ) a to mu přišlo až teď?

k dotazu, to se nedá říct, jedna věc je kolik mu výjde kalkulačka, další jeslti je celý příjem legální, a taky jaký právnící na obou stranách a soudce budou… a nevím, ael myslím, že i žena by po něm mohla chtít výživné pro sebe jestli se stará o děti(jestliže je s dvojčkami na RD), v manželství by měla mít celá rodina stejnou životní úroveň a myslím, že tam bylo že i po rozvodu by se děti měli podílet na živ. úrovni svých rodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
28.8.14 16:08
@blecha72 píše:
Doufám, že mu to napaří. Nadělat 4 děcka a pak zjistit, že to doma „nedává“ :poblion:

Nevidíme do toho, zjistit že to nedává může jak žena, tak muž. Děti dělali oba a že to skřípe lze zjistit po jednom dítěti, čtyřech či deseti. Co ty víš co vyplulo na povrch? Neodsuzovala bych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
28.8.14 16:08

Holky, nesuďte když nevíte jak to u nich je. Dvojčata vůbec nebyla v plánu, jeho žena vysadila úmyslně prášky. Chtěl se rozvádět ještě než otěhotněla, ale kvůli dětem si řekli, že to ještě zkusí a ona toho takhle využila. Doma se jen fláká, všechno nechává na něm. Já se mu vůbec nedivím…protože ho na rozdíl od vás znám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
28.8.14 16:09

A začala se takhle chovat až po druhém dítěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
28.8.14 16:10

@čurynka101 no to bude jen jedna strana mince vis. Bylo by zajimave si poslechnout i tu druhou :think:

• Citovat
  • Upravit
5808
28.8.14 16:15
@čurynka101 píše:
Holky, nesuďte když nevíte jak to u nich je. Dvojčata vůbec nebyla v plánu, jeho žena vysadila úmyslně prášky. Chtěl se rozvádět ještě než otěhotněla, ale kvůli dětem si řekli, že to ještě zkusí a ona toho takhle využila. Doma se jen fláká, všechno nechává na něm. Já se mu vůbec nedivím…protože ho na rozdíl od vás znám…

ale to je to, kdo děti nechce má se chránit… chtěl se rozvádět, fungovali jen kvuli dvěma dětem které už byli ale i tak s ní spal?

tak ať si zažádá o výhradní péči on, alimenty budou na ní a on může ještě rok být doma s dvojkama, nebo jestli by mu pomohli jeho, či její rodiče..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna