Do Německa bez OP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
27.7.22 19:01
@Anonymní píše: :,( tak to jsme nahraný, děkuji za reakci

Jezdíme do Německa osobním vlakem (přeshraničním lokálním vlakem) a
ve vlaku nás nikdy nekontrolovali ale v EC, rychlících jsou kontroly časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42182
27.7.22 19:04
@Yasmina21 píše:
Já bych do zahraničí bez platného dokladu nejela, ale mám teď opakovanou zkušenost, že při cestování mezinárodním autobusem do zahraničí ani pas/občanku vidět nechtěli a stačila jim jízdenka. Není to ale pravidlo. Může se stát, že kontrola bude chtít doklad vidět.

Nás cestou zpátky v buse kontrolovali, bez něj by nás do něj vůbec nepustili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
27.7.22 19:14

Bez platneho dokladu bych do zahranici nejela (tim myslim OP nebo pas). Automaticky vas ale kontrolovat ve vlaku nebudou, ja i muz jezdime uz nekolik let do Vidne vlakem a nekontrolovali nas ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
27.7.22 19:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky, se synem se chystáme v pátek k příbuzným do Německa na pár dnů vlakem. Mám ale problém nevšimla sem si dříve, že mám po splatnosti OP, samozřejmě teď na OP už čekám. Mohu se prokázat jinak, řidičakem nebo rodným listem při kontrole?? Nehyhodi nás z vlaku?? Máte s tím některá zkušenost? Děkuji

Jezdim poměrně často trasu Praha-Mnichov A momentálně jsou dost často kontroly na hranicích kvůli uprchlíkům. Vlak nabírá dost zpoždění. Naposledy nás kvůli tomu vyhodily ve schwandorfu s tím že na zbytek trasy máme využít nějaký jiný vlak. Já musela dvakrát přestupovat A lidí co jeli až do Mnichova dokonce třikrát. Navíc teď s tím 9euro tiketem jsou vlaky dost přeplněné. Já bych to bez platné občanky nebo pasu vůbec neriskovala. Myslím že ta pravděpodobnost kontroly je momentálně dost vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
28.7.22 07:43
@stinga píše:
paní ovšem jede vlakem, samozřejmě když jedete autem, tak většinou nikdo auta nestaví - ovšem ve vlaku celní a pasová kontrola bývá

Ne vždy. Začátkem měsíce jsme jeli EC na Slovensko a cestovní doklady nám nikdo nekontroloval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí