Do Tuniska v srpnu?

7240
7.3.22 20:58

Do Tuniska v srpnu?

Potrebuju poradit. :hug: Chceme jet letos k moři, malá (10ti leta) ještě nebyla a já naposled před 21 lety. :lol:
Vybrali jsme Tunisko, písčitá pláž, hotel s aquaparkem, pro malou prostě supr. Chceme jet hned začátkem srpna, přítel má tento termín dovolenou a celkově je to nejpraktictejsi.

Jenže! Říkala jsem to teď mámě a ta mě vyděsila, že prý je tam hrozně vedro (podle Googlu teploty 30-32 stupňů max, jedeme na severní cast Hammamet - kvůli tomu aquaparku).
Podle ní je to o tom opláchnout se v bazenu/moři a schovat se pod slunečník a tam hrát hry. :roll: :roll: :roll:
Podle me to bere podle sebe, jí tohle baví, děti se prostě natrou opalovakem a koupou se. Ne? :think: :think:

A druhé, co si nejsem jistá - dá se první den dva být delší dobu na sluníčku, aby se člověk nespalil nebo lepší třeba dopoledne 2 hodky, odpoledne taky 2 a zbytek být ve vnitřním bazénu nebo oblečený? Dá se spolehnout na opalovák, kdyz se budeme porad natírat? :nevim: A jaký faktor, poradíte?

A celkově, jak to děláte vy? Ráno v cca 9 snídaně, moře, V 11 zpatky, oběd, ve 14 zase moře, večer procházka někam? Omlouvám se, že se ptám blbe, ale nemám zkušenost a máma mě vážně vyděsila. :nevim: :nevim: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21780
7.3.22 21:05

V tomto termínu tam očekávej teploty kolem 35°. My to u moře děláme roky tak, že se dohrabeme na desátou na snídani. Kolem jedenácté na hodinku k vodě, pak oběd a siesta na pokoji a k moři chodíme nejdříve ve tři a jsme tam do večeře. Není vůbec dobrý nápad být na sluníčku přes poledne. Kromě spálení se riskuješ úžeh. No a opalovák doporučuji kvalitní značku s faktorem 50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36384
7.3.22 21:07

V Hammametu sme byli, ale už je to nějaký pátek. Začátkem října a bylo tam vedro. V srpnu se tam upečete. Moře bylo hnusný, byli sme tam snad 1×, jinak u bazénu. Procházka večer, taky žádná sláva, všude se strašně vtirali a otravovali. V hotelu bylo cistlo, ale vsude jinde neskutecny bordel. Za mě nikdy víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21780
7.3.22 21:21

@JancaS84 prosím tě, co je pro tebe strašný vedro? My třeba měli vloni v Turecku v 10 hodin dopoledne 32° a já si lebedila blahem. Moje tchýně by třeba umírala na vedro. Tohle je totiž strašně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
7.3.22 21:29

V srpnu by mě tam nedostali ani pod hrozbou násilí :mrgreen: Ale tohle má každý nastavené jinak a dětem ty hicy většinou moc nevadí. Pokud chcete trávit dovolenou tím, že se budete převážně louhovat střídavě v moři a v bazénu, tak určitě i ten srpen zvládnete. Na poznávání a památky to nebude ani omylem. Je každopádně potřeba vyhýbat se tomu nejšílenějšímu slunci cca od 11 do 14 hodin, natírat se SPF50 opalovacím krémem ideálně nějaké lepší značky několikrát denně, nosit klobouk, sluneční brejle a já tedy vždycky nosím i na pláži tenké tričko kvůli sluneční alergii (ale to není nutnost a já jsem paranoidní, ten opalovák by to nejspíš taky zvládl). Hlavně dávejte pozor na pití, až nejste dehydratovaní a na to přímé slunce, z toho můžou být fakt nepříjemnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24855
7.3.22 21:31
@nozu píše:
@JancaS84 prosím tě, co je pro tebe strašný vedro? My třeba měli vloni v Turecku v 10 hodin dopoledne 32° a já si lebedila blahem. Moje tchýně by třeba umírala na vedro. Tohle je totiž strašně individuální.

Tak tak. Já musím mít u moře vedro a vodu pěkně teploučkou aspoň 25, 26 stupňů, jinak si to neužiju. Nechápu, že se někdo dobrovolně jezdí koupat k Baltu, nebo někam do studeného Atlantiku. Ale tyhle špinavé africké destinace mně fakt nelákají, teplo neteplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
7.3.22 21:49

K moři se jezdí za teplem a sluncem, to tam zaručeně bude :palec: v hamametu jsem byla a líbilo se nám tam, ani ti otrávní tunisani nevadili :) K moři jsme chodili dopoledne, pak před polednem schovat a kolem 14h zase k moři nebo k bazénu, večer procházka nebo v hotelu animační programy, to baví především děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
7.3.22 21:56

@nozu Právě. Já jsem taky strašně zmrzla a nejvíc se těším, že mi konečně bude teplo a bude i tepla voda. Já se trepu zimou i v krytem bazénu, když teď občas jdu s malou. :?
Spíš aby šlo být na sluníčku, koupat se a ne zalezle pod tím slunečníkem.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
7.3.22 21:57

@nozu Dekuju za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
7.3.22 22:00

@Pruhovaný_mýval @Alušáček Dekuju moc :kytka:

Teoreticky by šlo jet i na začátku cervence, teda kdyby se příteli podařila v praci přehodit dovolená.. Fakt nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7880
8.3.22 09:47

@rejžička no, když pominu to, že někoho zaskočí, že v mediterranu je v létě horko…

Nejvíc záleží na tom, jaký jste fototyp. Pokud jste snědá rodina, nemáš pochopitelně žádný problém.
Jestli máte bílou kůži, pak ti opalováky určitě nestačí, abyste mohli být hodiny na sluníčku a je potřeba to řešit oděvem.
Já jsem na konci září v Egyptě zcela vážně uvažovala, že si pořídím burkiny :nevim: Miluji horko a slunce, ale moje bílá kůže to nedává a asi bych musela ležet v lavoru s opalovákem jedině :? Takže pokud nechci být zalezlá pořád ve stínu, ale užít si sluníčko, tak jedině řešit to oděvem. Já minimálně střihově jako short neopren - předloktí a holeně to dávají, ale zbytek musím zakrýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
8.3.22 09:52

Mně jde hlavně o tu malou - aby se mohla celý den (mimo poledniho, jasne) cachtat ve vodě. 8o

Můžeme jet buď první týden v srpnu nebo první v červenci, ale tam asi moc rozdíl nebude.. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
8.3.22 10:29

V létě hrozný hic. Už na letišti musíš mít flašku s vodou, jinak tto s Tebou sekne, než se aklimatizujes. 8) Na slunci něco na hlavě, hlavně přes poledne. Po obědě stejně většinou spíš, protože Tě to zmáhá. :) Určitě se cíleně neopalujte, ani zpočátku! Stín budete vyhledávat automaticky. :cert: Dokonce někde psali, že v létě je tam kol 40 a prší tam tak jednou dvakrát za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
8.3.22 10:38
@rejžička píše:
Mně jde hlavně o tu malou - aby se mohla celý den (mimo poledniho, jasne) cachtat ve vodě. 8oMůžeme jet buď první týden v srpnu nebo první v červenci, ale tam asi moc rozdíl nebude.. :think: :nevim:

To víš, že může, namazes ji každou hodinu faktorem 50,na hlavu kšiltovku a bude to v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7880
8.3.22 11:20
@rejžička píše:
Mně jde hlavně o tu malou - aby se mohla celý den (mimo poledniho, jasne) cachtat ve vodě. 8oMůžeme jet buď první týden v srpnu nebo první v červenci, ale tam asi moc rozdíl nebude.. :think: :nevim:

Tak dítěti určitě ve vrcholném létě tam koupací triko aspoň…pokud to není vyloženě malý snědý bubák nebo se mu nechceš za něco pomstít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí