Do Tuniska v srpnu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Marina28
9.3.22 07:19
@rejžička píše:
Potrebuju poradit. :hug: Chceme jet letos k moři, malá (10ti leta) ještě nebyla a já naposled před 21 lety. :lol:
Vybrali jsme Tunisko, písčitá pláž, hotel s aquaparkem, pro malou prostě supr. Chceme jet hned začátkem srpna, přítel má tento termín dovolenou a celkově je to nejpraktictejsi.

Jenže! Říkala jsem to teď mámě a ta mě vyděsila, že prý je tam hrozně vedro (podle Googlu teploty 30-32 stupňů max, jedeme na severní cast Hammamet - kvůli tomu aquaparku).
Podle ní je to o tom opláchnout se v bazenu/moři a schovat se pod slunečník a tam hrát hry. :roll: :roll: :roll:
Podle me to bere podle sebe, jí tohle baví, děti se prostě natrou opalovakem a koupou se. Ne? :think: :think:

A druhé, co si nejsem jistá - dá se první den dva být delší dobu na sluníčku, aby se člověk nespalil nebo lepší třeba dopoledne 2 hodky, odpoledne taky 2 a zbytek být ve vnitřním bazénu nebo oblečený? Dá se spolehnout na opalovák, kdyz se budeme porad natírat? :nevim: A jaký faktor, poradíte?

A celkově, jak to děláte vy? Ráno v cca 9 snídaně, moře, V 11 zpatky, oběd, ve 14 zase moře, večer procházka někam? Omlouvám se, že se ptám blbe, ale nemám zkušenost a máma mě vážně vyděsila. :nevim: :nevim: :?

Byly jsme s kamaradkou v srpnu a venku se nedalo chodit. 46C na slunicku plus vysoka vlhkost. Pod slunecnikem u more by se to snad dalo prezit.

• Citovat
  • Upravit
2997
9.3.22 07:29

V srpnu tam bude strašně. Za mě je teda v srpnu vedro vsude a to jsem celkem milovník tepla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76757
9.3.22 07:42

@rejžička chcete jet začátkem srpna - ideální čas na to se před tím doma v čr snažit opálit, nebudete pak tak hákliví na spálení,
jinak určitě ležet pod slunečníkem budete, pokud míníš ležet jen tak na pražícím slunci, tak se spálíš - spálíte a zbytek dovolené budete kňučet na pokoji se spáleninami, možná horečkou, přes poledne určitě na pláži ne - po obědě vždy a všude jsme na pokoji a třeba hrajeme deskové hry,
mazat 50tkou? to je individuální, já třeba na dítě používám faktor 30 a mně stačí 16, ale jelikož nemáte zkušenosti, tak určitě zakupte tu 50,
a chce to pro všechny kšiltovky - to je proti slunci nejlepší, klobouky jsou hezké, ale na nic - většinou u moře fouká
hezkou dovolenou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
9.3.22 20:05

@rejžička my jsme byly v Tunisu koncem června a bylo tam i 37stupnu. Naivně jsem šla k bazénu dopoledne a asi tak po hodině jsem byla spálená :lol: a to jsem měla ten nejsilnější opalovak :D asi je určitě lepší tam nejet bílá jak stěna jak jsem jela já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
10.3.22 10:55
@Heduska 142 píše:
@rejžička my jsme byly v Tunisu koncem června a bylo tam i 37stupnu. Naivně jsem šla k bazénu dopoledne a asi tak po hodině jsem byla spálená :lol: a to jsem měla ten nejsilnější opalovak :D asi je určitě lepší tam nejet bílá jak stěna jak jsem jela já :D

Koncem června 37? 8o 8o
My už to preplanovali na první týden v červenci, ale koukám, že i to je brzo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
10.3.22 12:59

@rejžička To byl rok kdy bylo zrovna i tady šílený vedro 😄 my tam byly v 21.6. 2019 tak třeba to tenhle rok bude jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
10.3.22 23:01
@Heduska 142 píše:
@rejžička To byl rok kdy bylo zrovna i tady šílený vedro 😄 my tam byly v 21.6. 2019 tak třeba to tenhle rok bude jiný.

No budu doufat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76757
10.3.22 23:08
@rejžička píše:
Koncem června 37? 8o 8o
My už to preplanovali na první týden v červenci, ale koukám, že i to je brzo :lol:

jejda - nenech se ovládnout panikou, i u nás v čr je někdy v červnu 36 stupňů, a úplně jinak to člověk zvládá na dovolené, kdy nemusí nic dělat, skočí do vody, pod slunečník, na klimatizovaný pokoj než když v tom pařáku jdeš do práce, tak musíš pracovat, děcka se třeba ještě učí kvůli vysvědčení,
na emiminu je koncentrace úzkostných lidí v nějaké nadměrné výši,
na dovolené má být aspoň 33 stupňů, jinak je mi tam zima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
11.3.22 08:47
@stinga píše:
jejda - nenech se ovládnout panikou, i u nás v čr je někdy v červnu 36 stupňů, a úplně jinak to člověk zvládá na dovolené, kdy nemusí nic dělat, skočí do vody, pod slunečník, na klimatizovaný pokoj než když v tom pařáku jdeš do práce, tak musíš pracovat, děcka se třeba ještě učí kvůli vysvědčení,
na emiminu je koncentrace úzkostných lidí v nějaké nadměrné výši,
na dovolené má být aspoň 33 stupňů, jinak je mi tam zima

Já jsem taky hrozně zmrzlá a v panice jsem, protože pojedu k moři po 21 letech :oops: :lol:, hlavně kvůli male a když jsem se konečně odhodlala, i naši i tady mě "straší ", že jsem blázen takhle uprostřed sezóny a moje máma mi řekla, že se vždycky jen rychle vykoupeme a budeme sedět pod slunečníkem a hrát hry, na slunci že být nepůjde. 8o :roll:

Ale dobře, už jsem to rozdychala, lidi na začátku července jezdi s dětmi do Tuniska běžně a koupou se :P a užijí si to. :D Takže prestavam stresovat - moc ti dekuju za povzbuzení, uklidnění!! :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí