Domácí rohlík

Anonymní
30.4.13 08:49

domaci rohlik

Ahoj holky, chtěla sem se zeptat na nějaký recept na domácí housky nebo rohliky, a co se stane když místo droždí dám Prdopeč

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
143
30.4.13 08:56

Já jsme dělala včera :260 ml vlažné vody,20g oleje,10g soli, buď - 500g polohrubé výběrové mouky nebo 300g polohrubé a 200g hladké,1,5 lžičky instantního droždí nebo 17,5g čerstvého droždí,5g cukr..těsto jsem dělala v pekárně, poté udělala cca 15 kuliček, nechala 10 min. kynout a rozválela a smotala, na plech pečící papír, tak jsem nechala dalších 20 min a pomašlované rozmíchaným vajičkem a mlékem strčila na 12min do trouby na 200st…zblaznutý byly během pul hodinky..jde to samozřejmě i bez pekárny, udělat kvásek..a může se sypat makem, hrubozrnou solí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
30.4.13 08:59

Stane se, že z toho budeš mít tuhý tvrdý broky. :-).
Droždí není alternativou prášku do pečiva.
Nejčastěji peču tyto: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…
Díky sádlu jsou pěkně vláčné a moc chutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
30.4.13 09:02

@Virginia tyto jsem zkoušela taky a byly dobré :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
30.4.13 09:08

@Mijunka Že jo :-). Peču často a ráda a tyhle jsou pro mě vítězné. :)
Myslím, že aby byly rohlíky dobré, je třeba, aby byly z hladké mouky + sádlo dodá vláčnost. Třeba i do českých kynutých buchet je dobré dát napůl olej/sádlo, ale to jen tak na okraj :-).
Těsto bez mléka - třeba jen s vodou je dobré na bagety např.
Ale máš pravdu, ať už je recept jakýkoli, po voňavých křupavých a čerstvých houskách se vždycky zapráší :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
30.4.13 09:10

Já peču tyto - 500g hladké mouky, 1 lžička soli,1 kostka droždí, 1dcl oleje a vodu dle potřeby - každá mouka saje jinak. Vymíchat hladké těsto, které nelepí, nechat půl hodiny kynout. Udělat housky nebo rohlíky, nechat ještě 20min. kynout na plechu, potřít vejcem a péct. Můžeš posypat kmínem, mákem, solí, semínky… Je to recept z kuchařky V. Friče. Lepší jsem nejdla. :)

• Citovat
  • Upravit
9090
30.4.13 09:15

Peču podle tohoto receptu: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… akorát teda je nejlepší je sníst hned a nedávat do mrazáku, to už nejsou moc dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
30.4.13 09:36

@Ve-ru a můžu poprosit jak pečeš? kolik stupňů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
30.4.13 09:38

@Verca1989 To jsou ty které dělám já :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
30.4.13 10:12

@Virginia muzes mi prosim napsat jakou konkretni mouku do rohliku davas? Babiccinu dobrou volbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
30.4.13 10:22

@Alepoudaki jakoukoli hladkou, babiččinu jsem nikdy neměla, nevím, třeba by v tom byl rozdíl, ale nemám zkušenost :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
30.4.13 10:33

Takze obycejna hladka mouka.Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
30.4.13 10:35

@Virginia Jojo u nás to včera zmizlo než jsem se stihla otočit :D málem mi to sebraly i horké z trouby!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
30.4.13 10:37

@Alepoudaki Osobně si myslím že Babiččina volba je zbytečně drahá, já peču prostě z obyčejné mouky a ťuk ťuk ťuk vždy se povedlo :palec: ale neříkám, může se trefit na špatné kusy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
30.4.13 10:49

Holky, já tu mouku nijak nesleduju, kupuju, co mi přijde pod ruku.
Co je v Babiččině volbě jiného, lepšího? Se fakt ptám a zajímá mě to, v čem je rozdíl, nikdy jsem o tom nepřemýšlela a kvůli ceně se jí vyhýbám, zdá se mi zbytečně drahá.
Myslím, že se mi ještě nestalo, při pečení, že by se nezdařilo kvůli mouce.
Jo, třeba při zahuštění omáčky se mi občas zdá, že omáčka spíš rosolovatí a řídne a připisuji to špatné mouce, ale na pečivo to myslím nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí