Domácí výroba krému
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Domácí výroba krému
Dá se vyrobit domácí krém? Masti už jsem vyráběla.. z vepřového sádla a z bambuckého másla.. Ale chtěla bych si vyrobit normální nemastný krém.. jde to vůbec přírodně? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkus mrknout tady (je jich tam víc)
http://delamesitosami.cz/…-denni-krem/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
název stránky je více než slibný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
@Burj Chalifa a to s tímto názvem vyšla i kniha
není to příručka pro osamělé muže? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
není to příručka pro osamělé muže?
To nevím, napsala to paní
Ale má tam fajn věci, i když moc jsem si toho ještě sama doma neudělala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj dámy, chtěla bych si doma vyrobit bezvodý krém s kyselinou hyaluronovou a Q10 (plus nějaké oleje a másla), ale nemám tucha, jak tam zapracovat kyselinu, když se rozpouští ve vodě?? Podotýkám, že jsem takový krém měla koupený, ale prodává se po malých štamprlích a už se mi nechce to pořád objednávat a vyhazovat tuny obalů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ireeenka To tak podle mě musíš mít masťový základ, který koupíš v lékárně. Koupila bych tem, který vezme do sebe vodu, (mají různé typy, poradí ti), ve které tu kys.hyal. rozpustíš, v trošce - bez toho se asi neobejdeš. Proč musíš mít bezvodý krém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Proto02 píše:
@ireeenka To tak podle mě musíš mít masťový základ, který koupíš v lékárně. Koupila bych tem, který vezme do sebe vodu, (mají různé typy, poradí ti), ve které tu kys.hyal. rozpustíš, v trošce - bez toho se asi neobejdeš. Proč musíš mít bezvodý krém?
Aby vydržel i bez konzervace - v tom, co jsem kupovala, není voda uvedena… jen oleje, karité, kyselina a Q10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jde to zcela přírodně a není to zas tak těžké… Vyrobit si bezvodý krém je velmi snadné, navíc vydrží sám o sobě velmi dlouho, ale netuším, jak do něj zapracovat kyselinu hyaluronovou. Dovedla bych si to představit při výrobě klasického krému neboli emulze, kam se přidává jak olejová, tak vodní složka. Takové krémy si vyrábím, ale jelikož odmítám používat cokoli syntetického a to konzervanty jsou, vyrábím si nárazově jen malé množství, uchovávám dobře uzavřené v lednici a spotřebuji do měsíce.
PS pokud používáte bezvodý krém (což je v podstatě jen směs olejů, ne „krém“ v pravém smyslu slova) nebo jakýkoli olej, aplikujte ho zásadně na vlhkou pleť i vlasy. Tím nahradíte chybějící vodní složku, hydratujete pleť a oleje se daleko lépe vstřebávají, v opačném případě oleje mohou naopak vysušovat. Tak mě napadá dát si trochu kyseliny hyaluronové do vody, navlhčit tím obličej a na mokrou pleť natřít libovolný olej nebo bezvodý krém. V principu by to mělo účinkovat podobně, ale nejsem si jistá, jakou roli ve vstřebávání hraje ještě emulgátor (lecitin)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a pokud si chcete vyrobit „normální nemastný krém,“ není to složité, vyrobit se dá jakýkoli, počínaje hutnými krémy typu Nivea (emulze typu olej ve vodě), až po lehounké hydratační „gely“ (emulze olej ve vodě) a všechno mezi tím. Potřebujete jen vodní složku, olejovou složku a emulgátor, popř. ještě koemulgátor - a samozřejmě mixér. Já emulguji organickým lecitinem ze slunečnicových semen, jde to poměrně dobře, ale kdybych mohla použít ještě koemulgátor v podobě včelího vosku, byly by krémy konzistenčně ještě o level výš - bohužel mi ale ucpává póry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
To je príma, tahle stránka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit