Domácí wellness

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.4.25 16:50

Domácí wellness

Zajímalo by mě, kdo z vás si občas udělá doma vlastní wellness? Sauna, relax, aroma…Má to pro vás smysl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20821
14.4.25 17:53

Ano má. Sauna i vířivka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16915
14.4.25 17:55
@Martin9939 píše: Více

Nemám doma saunu, leda bych ohulila krb :lol:

Sem tam si dám horkou vanu s pěnou (kam mi stejně 5× vlezou děti, že se jdou vyčůrat a vyčistit zuby a nebo pro krém, nebo pro něco jiného do koupelny), sem tam si dám pletovou masku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
14.4.25 18:25
@chs.jasmin píše: Více

Se zamkni, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.25 20:25

Paradoxně na to ani jeden nejsme. Sauna klasická nám vadí, chceme do budoucna domů jen infrasaunu. Občas jdeme do veřejné páry a to nám stačí.
Vanu používáme výjimečně, ač kolem máme svíčky, ale to je jen na dekoraci.
Jediné, co bychom využili je vířivka, ale s podřadnými tryskami, žádné nafukovací cosi, co jen ohřívá vodu a lehce bublinkuje, ale to se pohybujeme kolem 120 tisíc, tudíž jsme to kvůli údržbě a ceně rovnou zavrhli.
Relaxujeme při sportu a cestujeme 2/3× ročně, když to jde (hory, moře atd),to je pro nás relax alá welness

• Citovat
  • Upravit
1138
14.4.25 20:49

Meli jsme několik let finskou saunu. Bylo to úžasný. Meli jsme ji v malem domku na zahrade. V místnosti myla lehátka, krbová kamna, sprcha. Nebo jsme šli ven skočit v létě do bazénu, v zimně se otírat sněhem.
Ale domeček jsme ted dali synovi, aby si z nej udělal byt. Tak je sauna rozložena pod naší posteli a čeká na budoucnost.
Zvažujeme i parní kabinu - jak jsme starší, děla nám ro více dobře než ta finská.
Chodili jsme většinou v neděli večer.
Jinak mame od dob partnerské krize masážní lehátko. To byla skvělá investice. Od relaxační přes senzualni po tantrickou masáž. K tomu oheň v krbu, relaxační hudba…. Kdyz jame byli v těžkém období, byly masáže skoro každý druhý den. Dnes max 1 týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8766
14.4.25 21:02

Saunu ne. Nemám ráda ten uzavřený prostor a horko. Vražedná kombinace. Manžel by asi využil. Ale vířivka ano. Tu zbožňujeme oba. Je v plánu, že se nějaká pořídí.
Moje kolegyně mají všechny nějakou tu nafukovací. Mountfield ji má v nabídce. Aj sousedi rodičů si ji na důchod pořídili. A kupodivu všichni jsou spokojení, vychvalují si. Aroma difuzér jede celkem často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18090
14.4.25 21:11

Máme vířivku na chalupě, pod pergolou, jede celoročně, vůbec se nevypíná a už jsem tam dva roky nevlezla. Myslela jsem si, jak si to budu užívat a vydrželo mi to asi rok až dva. Teď mě to vůbec netáhne, hlavně když vím, jak dlouho tam ta stejná voda je. A fakt nikdo, koho znám a kdo má doma vířivku, tu vodu nějak často nemění. Sice to má kvalitní filtraci, ale i tak mi to vadí. Saunu bych si užila asi víc, hlavně v zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.25 21:16

@bigl Jojo a trysky pořádně (protože to jde špatně) taky moc lidi nečistí. Ty trysky jsou nejhorší, zlatá málo měněná voda, v těch tryskách je krásné prostředí pro plísně atd. Mňamka :D Ale zas je lepší se koupat doma ve „své“ plísni než někde ve wellness hotelu na horách, kde se sdílí vířivka se stovkami lidí :roll:

• Citovat
  • Upravit
20821
15.4.25 06:07
@Anonymní píše: Více

Až na to, že takový provozovatel musí sem tam udělat rozbory vody a pravidelně to desinfikovat. To doma neudělá nikdo.

Jinak já měním vodu co měsíc max dva. Je to kubík vody. To mě nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat