Domácí wellness
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Domácí wellness
Zajímalo by mě, kdo z vás si občas udělá doma vlastní wellness? Sauna, relax, aroma…Má to pro vás smysl?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Martin9939 píše: Více
Nemám doma saunu, leda bych ohulila krb ![]()
Sem tam si dám horkou vanu s pěnou (kam mi stejně 5× vlezou děti, že se jdou vyčůrat a vyčistit zuby a nebo pro krém, nebo pro něco jiného do koupelny), sem tam si dám pletovou masku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paradoxně na to ani jeden nejsme. Sauna klasická nám vadí, chceme do budoucna domů jen infrasaunu. Občas jdeme do veřejné páry a to nám stačí.
Vanu používáme výjimečně, ač kolem máme svíčky, ale to je jen na dekoraci.
Jediné, co bychom využili je vířivka, ale s podřadnými tryskami, žádné nafukovací cosi, co jen ohřívá vodu a lehce bublinkuje, ale to se pohybujeme kolem 120 tisíc, tudíž jsme to kvůli údržbě a ceně rovnou zavrhli.
Relaxujeme při sportu a cestujeme 2/3× ročně, když to jde (hory, moře atd),to je pro nás relax alá welness
- Citovat
- Upravit
Meli jsme několik let finskou saunu. Bylo to úžasný. Meli jsme ji v malem domku na zahrade. V místnosti myla lehátka, krbová kamna, sprcha. Nebo jsme šli ven skočit v létě do bazénu, v zimně se otírat sněhem.
Ale domeček jsme ted dali synovi, aby si z nej udělal byt. Tak je sauna rozložena pod naší posteli a čeká na budoucnost.
Zvažujeme i parní kabinu - jak jsme starší, děla nám ro více dobře než ta finská.
Chodili jsme většinou v neděli večer.
Jinak mame od dob partnerské krize masážní lehátko. To byla skvělá investice. Od relaxační přes senzualni po tantrickou masáž. K tomu oheň v krbu, relaxační hudba…. Kdyz jame byli v těžkém období, byly masáže skoro každý druhý den. Dnes max 1 týdne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Saunu ne. Nemám ráda ten uzavřený prostor a horko. Vražedná kombinace. Manžel by asi využil. Ale vířivka ano. Tu zbožňujeme oba. Je v plánu, že se nějaká pořídí.
Moje kolegyně mají všechny nějakou tu nafukovací. Mountfield ji má v nabídce. Aj sousedi rodičů si ji na důchod pořídili. A kupodivu všichni jsou spokojení, vychvalují si. Aroma difuzér jede celkem často.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme vířivku na chalupě, pod pergolou, jede celoročně, vůbec se nevypíná a už jsem tam dva roky nevlezla. Myslela jsem si, jak si to budu užívat a vydrželo mi to asi rok až dva. Teď mě to vůbec netáhne, hlavně když vím, jak dlouho tam ta stejná voda je. A fakt nikdo, koho znám a kdo má doma vířivku, tu vodu nějak často nemění. Sice to má kvalitní filtraci, ale i tak mi to vadí. Saunu bych si užila asi víc, hlavně v zimě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl Jojo a trysky pořádně (protože to jde špatně) taky moc lidi nečistí. Ty trysky jsou nejhorší, zlatá málo měněná voda, v těch tryskách je krásné prostředí pro plísně atd. Mňamka
Ale zas je lepší se koupat doma ve „své“ plísni než někde ve wellness hotelu na horách, kde se sdílí vířivka se stovkami lidí ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Až na to, že takový provozovatel musí sem tam udělat rozbory vody a pravidelně to desinfikovat. To doma neudělá nikdo.
Jinak já měním vodu co měsíc max dva. Je to kubík vody. To mě nezabije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit