Donucená menstruace - ovulace

5162
2.12.13 20:10

donucená menstruace - ovulace

Dobrý den, všude říkají že i když mám nepravidelnou menstruaci tak ovulace je zhruba 12 dní před menstruací no ale jak to je když jdete na vyvolávací injekci tak s tím tělo nepočítalo a po týdnu to dostanu. Můžu v tomhle případě ovulovat? Třeba tenhle měsíc jsem po utrogestanu čekala 14 dní a pak vyvolávačka dalších 10 dní čekání a až pak přišla menstruace takže 3 týdny jsem své tělo nutila k menstruaci a vůbec nevím kdy a jestli můžu mít ovulaci. Testy na ovulaci si měřit nechci protože se snažím na otěhotnění nemyslet ale tohle mě vážně zajímalo. Díky za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
2.12.13 20:16

U mě byly tyhle dlouhé cykly s vyvolávanou menstruací anovulační - bez ovulace.

Menstruace se vyvolává spíš proto, že se čeká, že v tom dalším cyklu se tělo vzpamatuje a ovulace normálně proběhne. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X

@Petík K
A měříš bazální teplotu? To mi příjde asi jako nejrozumnější jak na to nemyslet, a zároveň vědět kdy ta ovulace proběhla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14090

No moc si jistá nejsem zeptala bych se gyndr… ale i když máš ms pravidelnou tak to neznamená, že je pravidelná či, že je vůbec ovulace :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
2.12.13 20:25

@Pipet tak to jsi mě moc nepotěšila protože tohle je u mě pravidlem ale první dítko jsem tak počala tak doufám že se tam jednou za čas ta ovulace objeví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
2.12.13 20:27

@Missy_X no nevím jak se to dělá ale představa že každý den si budu měřit teplotu tak abych zjistila ovulaci tím si budu to početí připomínat. Raději děláme to že si z manželem užíváme každý druhý den sexík a to ani jednomu z nás nevadí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
2.12.13 20:31

@Petík K
Neboj, že bys na to myslela :lol: :lol:
My se taky snažíme, ráno změřím, zapíšu a dál to neřeším - už to beru jako samozřejmost - sexíkujem a jakmile stoupne vím, že ovulka proběhla a jsem v klidu :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
69005
2.12.13 20:51

Telo to ma zarizene tak, ze kdyz uz odovuluje, tak az na naproste vyjimky a nedojde-li k otehotneni, dostavi se taky MS. Hodne dlouhe a nepravidelne cykly mohou byt s velkou pravdepodobnosti opravdu anovulacni (coz samozrejme neznamena, ze se telo obcas nezblazni a nahodne nezaovuluje). Pokud ale do nej zacnes cpat progesteron, at uz ve forme Utrogestanu nebo agolutinove injekce, tak pokud se ovulace nedostavila do te doby, s nejvetsi pravdepodobnosti po techhle lekach uz nedojde vubec. Stejne jako mereni BT pri brani Utrogestanu nebo po agolutinu je celkem na nic, tyhle leky totiz mohou BT zvysovat.
Pokud mas hodne dlouhe a nepravidelne cykly a rada bys otehotnela, bud muzes doufat v prirozeny zazrak, nebo rovnou doktora poprosit, at ti tu ovulaci odsleduje on, popripade misto toho, aby se soustredil na vyvolani krvaceni (coz je pri snaze otehotnet zbytecne), rovnou se snazil neco provest s tou nepravidelnou, popr. zcela chybejici ovulaci, na to jsou ovsem zcela jine leky, nez ted beres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí