Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zkousel manzel vitaminy? Manzel mel taky spatny spermiogram, ne tak hodne jako ten tvuj, ale 2,5roku to neslo.
Přestal kourit, pit pivo, zacal zobat vitamin A a po par kontrolach v caru se o hodne zlepsoval ![]()
Nakonec nam stacilo jedno iui.
Byla jsem v Praze u Apolinare.
Edit:promin, uz to ctu, ze jste zkouseli doplnky, nejak jsem to preletla.
Zkuste zajet do Prahy k andrologu Kočímu. Je to opravdu odborník. Je teda dost drahý, ale stojí to za to…
Partner byl předtím také u androloga a žádné výsledky. Kočí mu nechal udělat opravdu podrobné krevní testy, našel se nedostatek vitaminu D a zánět štítné žlázy. Také doporučil doplněk Profertil…zlepšuje se to.
držím palce
Partner jednou zkousel „lecbu hladovkou“ ma to vliv i na spermie. Brala bych to jako posledni moznost.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Krásný den,
snažíme se s manželem o dítě už pátým rokem, doplňky stravy jsme vyzkoušeli snad všechny, co trh nabízí. Manžel se v září začal léčit u androloga, bohužel to ale zatím vypadá, že léčba nezabírá.
Dva roky zpátky jsme byli na IVF, nevyšlo to, mohla to být samozřejmě náhoda, ale nebyli jsme moc spokojeni s lékaři na klinice. Když jsme se byli ptát na jedné další, byl nám nabízen dárce.
Manžel má dost špatný spermiogram, koncentrace okolo 1,3 mil., pohyblivost celkově 20 % (ta se jako jediná o trochu zlepšila), morfologie 1 %, vitalita spermií 53 %. Smiřujeme se s tím, že budeme muset jít tedy na další IVF, ale dárce nechceme, co jsem se dočetla z jiných diskuzí, snad i takový spermiogram je pro IVF použitelný, co myslíte?
Byla bych moc ráda, kdybyste mi doporučili CAR, kde jste byli opravdu spokojení. Ideální, pokud jste šli do IVF taky kvůli hodně špatnému spermiogramu. Jsme z Brna, ale klidně bych i někam dojížděla, kdyby to stálo zato. Hlavně, kdyby to konečně vyšlo… Děkuji moc.