Doporučte mi, prosím, dětské kolo velikost 24

243
4.10.16 09:51

doporucte mi prosim detske kolo vel.24

Cyklisti prosim o radu, chtela bych k vanocum synovi koupit nove kolo vel.24, a potrebovala bych doporuceni na nejaky vhodny model do zacatku. Syn meri aktualne 122 cm, vazi 22 kg a je mu 5 let, na jare predpokladam bude mit tech 125 cm. Doposud nezna prehazovacku a brzdi jen zaslapem, nyni jezdime na hodne hodne starem modelu vel 20, takze pocitam s dlouhodobejsi investici do kvalitniho ale ne cenove nakladneho kola (cca do 7tis), nacetla jsem si ze jsou i ruzne velke ramy pro ty nejmensi prcky i pro vetsi jezdce, pomohl by mi odkaz na konkretni model kola ktery je vhodny pro zacatecnika, pro jizdu prevazne na pevnych cestach a lehci variantu at to kolo nevazi vic nez on sam, diky za typy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56295
4.10.16 10:01

@cici.j osobně si myslím, že 5 let je na kolo velikosti 24 velké. My jsme kupovali 24 šestiletému a to je o mnoho vyšší než jeho spolužáci.
Pokud je začátečník, potřebuje kolo, kdy ze sedla dosáhne na zem celou plochou nohy, nejenom špičkou. Na větším kole se vždycky učí blbě a většinou to i odradí :think:
Kolem sedmi až osmi tisíc už pořídíš kvalitní kolo s duralovým odlehčeným rámem - my máme Superior Panda, výborné lehké kolo, pokukovali jsme i po Author Matrix :think:
Každopádně bych nekupovala jako překvapení, ale nechala bych dítě, aby si to v obchodě pořádně odzkoušelo. Ono i když koupíš 24 velikost, tak různé značky kol budou jinak vysoké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
4.10.16 10:06

@cici.j nevím, jakou značku a typ doporučit, ale jen si myslím, že rám 24" ještě pořád nebude dlouhodobá investice. Pokud by mu byl v 5 letech stále moc velký (pravděpodobně ano), nebylo by to pro bezpečnou jízdu a ani pocitově na řízení i posez ideální, ačkoliv ty děti si zvyknou. Vídám občas děti, které jezdí na větších rámech, než by měly mít a zvládají to. Ale není to ono. Zatím mám tu zkušenost, že na každý rok sedí přesně jedna velikost rámu. Pořád si říkám, že růst už se zpomaluje, takže další kolo už vydrží na delší dobu a houbeles. Momentálně doufám, že rám 26 už by konečně mohl vydržet déle než jeden rok. Kromě toho ještě záleží na váze (čím lehčí, tím lepší - je to znát do i mírného stoupání) a u přehazovačky koukni na to, jak snadno se s ní řadí - aby to v 5 letech zvládal. V mnoha prodejnách půjčují kolo ven na krátké vyzkoušení, projetí.

Příspěvek upraven 04.10.16 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
4.10.16 10:07

Taky si myslím, že vel. 24 je moc velká. Syn je vysoký a vel. 24 jsme mu kupovali v 8 letech, od pěti měl dvacítku. Jinak za mě Author nebo Superior.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
4.10.16 10:30

Také se přikláním za tu 20. 24 teď budeme kupovat 8 leté dceři a její současná 20 postoupí šestileté (měří také 122).
Jinak máme kolo Nipper a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
4.10.16 10:42

Taky si myslim, ze bude velke. Presne pri vysce 122 cm jsme kupovali 20ku, ted temer 7mi leta dcera meri 128cm a je ji stale dobre, 24ku dostane cca k 8 narozkam, na vetsine kol 24 pisi pro deti cca od 135cm.
Ale k tematu, 16ku i 20ku jsme meli Specialized, muzu jen doporucit. Obe jsme sehnali z druhe ruky v peknem stavu do 4 tisic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
4.10.16 10:47

Taky se přikláním k 20, my ji zed kupovali k 7 narozeninám, dcera je menší, ted má 119 cm.My jsme vzali authora a max spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
4.10.16 11:21

Dvacítka nám vydržela 2 roky, ale druhý rok už byla jen tak tak. To samé 24, druhý rok jen tak tak. Šestnáctka vydržela 1 rok. I když rok je takový široký pojem, protože v zimě nejezdí. Takže v podstatě to je tak, že kola střídáme často. Vzala bych v bazaru např. Supperior Team, Merida Matts sus, junior nebo champion (kotoučová brzda už by mohla být pro dítě moc jedovatá :nevim: ), zkrátka nějaké ty vyšší řady za přijatelnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
4.10.16 11:57

Mám kluka 122 cm, 23 kg, 7 let. Jezdí hodně dobře, 20 už má od 4 let ( nejmenší rám má Superior team) a počítám, že ještě na jaře mít 24 nebude.
pětileták podle mě není schopný 24 zvládnout
Doporučuji dvacítku. Za mě - s přehazovačkou, bez odpružené vidlice. Hliníkový ( ne ocelový rám). Dobrou zkušenost mám se Superior Team, Fly i Panda. Podle mě jsou dobré i značky Author, Specialized hotrock ( ten je blbej, že bud je bez přehazovačky nebo s přehazovyškou, ale i s odpruženou vidlí a to je zbytečně těžký, pětileták ti stejnak v terénu jezdit nebude). Z levnějších třeba české - Leaderfox.
Klidně i bazaroví, ale hlavně ne něco ze supermarketu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
4.10.16 13:50

@Lama Lama Leaderfox jsme měli taky, ale s Autohorem nebo Superiorem se to srovnat nedá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20841
4.10.16 14:29

Zdravím,

pěkná kola pro děti najdete také v Bazaru eMimina.

Pěkný den :-)
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
4.10.16 14:32
@hanyny píše:
@Lama Lama Leaderfox jsme měli taky, ale s Autohorem nebo Superiorem se to srovnat nedá :)

tak jasně, no. cena ale taky ne.
zas mi to přijde furt mnohem lepší, než supermarket

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
4.10.16 14:42

https://www.alza.cz/…d4191105.htm?…

máme podobné kolo, jenom ve 24´ a velká spokojenost. Má to jenom převod 1×6, což mi přijde jednodušší na ovládání a zcela to postačuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.10.16 15:47

My 5,5 letýmu při cca těch 122 kupovali tedy kolo 20. Docela dlouho mu trvalo než získal jistotu při brždění rukou a cítil se dobře, když měl sedadlo na nejnižší možné výšce, to samé s přehazovačkou. Nějak si nedovedu představit, že by se to měl učit na větším kole. To bych mu to tím akorát znechutila.
Jinak máme Autho energy z druhé ruky (vypadá jak nové) za 3 tisíce.

• Citovat
  • Upravit
243
4.10.16 17:56

Menit dvacitku za dvacitku jen aby se naucil a osahal si prehazovacku a rucni brzdu mi prijde zbytecna investice a s ohledem na to ze by to bylo zas jen na chvilku, ted jezdime na hodne starem (15-20let starem) modelu kola vel 20. a chtela bych se ho co nejrychleji zbavit protoze je to proste nebezpecny kram, dlouhodobejsi investici vidim ve 24 ktera vydrzi dele jak jednu sezonu, na jare mu bude aby dosahl spickama na zem, rucni brzdu zna ze 16, i kdyz tam prevazne brzdil zaslapem jelikoz rucku poradne neumackl, meli jsme bazarovou meridu dakar 16, jen uz se mi nechce do toho bazarovyho kola… jsou ruzne velke ramy jen v tom neumi hledat na webu, velka kola v kombinaci s mensim ramem by mela byt ok, jen pozrebuju vystrelit ten odkaz na neco konkretniho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí