Doporučte velký kuchyňský robot

11565
6.2.22 20:08

Doporučte velký kuchyňský robot

Dobrý večer,

mám prosbu. Poslední dobou častěji zadělávám těsto a podobné věci, a tak jsem začal uvažovat o kuchyňském robotu. My máme od svatby Philips, ale ten jen mixuje atd.; nehnětá.

Kamarád mi doporučil Kenwood, ale jak jsem to studovala, tak jsem usoudila, že nejlepší by bylo mít ten, co umí úplně všechno :) Ale 35k je fakt blbost, přes týden ani nevařím, když jsme v práci… Čili jsem pochopila, že to nesmím vybírat podle reklamních popisů, ale nechat si poradit.

Chtěla bych, aby to umělo:

• pořádně uhníst těsto (i hutné)
  • šlehat, mixovat
  • alespoň dokoupitelný food processor, ev. mlýnek na maso
  • možnost používat vlastní nádoby nebo dokoupit nádobu náhradní (ne za bambilion)

Máte prosím někdo tip na takový stroj? Na značce mi nesejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Barpro
6.2.22 20:25

Kitchen aid, doma mám artisan, ale prodávají se i levnější varianty.
Jinak levnější určitě nezklame Bosch mum, ten nám vydržel 20 let. :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11565
6.2.22 20:34

@Barpro A můžu poprosit doporučení konkrétního typu?

Příspěvek upraven 06.02.22 v 21:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
6.2.22 20:54

Nic jineho krom Kenwood bych nekupovala. Stoji za kazdou korunu z tech 35tis :palec: a teda neni den, aby nepracoval, krom tech kdy nejsem doma :lol:
Nejcasteji pouzivam food procesor, pak slehac/hnetac/michac, mixer, mlynek na maso, dokoupeny mam kostickovac, nejmene pouzivam mini mixery. Bohuzel nemam ten typ, co vari, to bych taky vyuzila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.2.22 21:04

@Zvonielka U mě každý den v běhu nebude, to vím. Proto chci doporučení na jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
6.2.22 21:06

Kenwood Chef Titanium, presny typ nevim, musela bych hledat. Cena asi 12,000 pred 5 lety. Tehdy jsem se procetla recenzemi a KitchenAid zavrhla kvuli parametrum, ted to treba muze byt jinak.
Nedavno jsem hledala, jaky robot koupit do jineho bytu, zase to asi bude Kenwood, ale jeste nevim presny typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barpro
6.2.22 21:13

@Slečna Ferka
Kitchen Aid artisan, je dobrý na větší množství těsta. A ten Bosch MUM 4405 vyjde cenově velmi dobře, hodně dlouho vydrží, hnětla jsem v něm opakovaně chleba o váze 1.5-2kg a motoru se nic nestálo.

Jinak vám určitě poradí na Facebookové stránce pečem pecen.

• Citovat
  • Upravit
11565
6.2.22 21:29

@Barpro Až tak? Automaticky jsem koukala aspoň třeba k osmi tisícům… tak pokud i toto zvládne třeba těsto na vánočku, tak asi přestanu koukat po desetkrát dražších :) DĚKUJU ZA TIP!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barpro
6.2.22 21:38

@Slečna Ferka Určitě zvládne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3707
7.2.22 10:32

KitchenAid. Mám už spousty let a jedinkrát mě nazklamal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
7.2.22 10:45

My máme Eta robota. Dvě obrovské krabice, občas to vyndáme na umletí masa, nebo na vánoce když se jede víc věcí. Nebo s tím lisuju bezinky :mrgreen: Pak co se týče rychlopříprav na buchtu nebo perník, měli jsme šlehač zellmer, ten se rozsypal, teď máme Boženu i s držákem a miskou na šlehání která je pod tím šlehačem v držáku a ten se nezastaví. Jsme zvyklí s tím dělat i vařící bramborovou kaši.
a abych neplival na zellmer, tak máme od něj vodníka vysavač. Zatím drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
7.2.22 13:29

My máme tento: https://www.kuchynsky-robot-ankarsrum.cz/…ot-ankasrum/ a jsem s ním velmi spokojená, taky nám jede denně doma a navíc v něm udělám snad úplně všechno. Zkoušela jsem v něm i sušenky ;) melu v něm mouku, vločky, strouhám a tak…mám ho i místo mixéru a odšťavňovače :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
8.2.22 10:59

Dost drahý, na to že to bude upatlaný od těsta za 5 minut. Ale je hezký. Nedám dopustit na Etu. Věřím že jsou mechanický dokonalejší roboti než ETA, ale dávat 17000 za věc která bude uklizena ve špajzu, mi přijde jako vyhozený peníze. Etu máme 14 let a je to český výrobek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18243
8.2.22 11:15

@Honza.NBK Byvaval… https://ekonom.cz/…ot-po-vyrobe

Mám KA a jsem nadšená. Je permanentně na lince a když nepracuje, tak zdobí.
Chválu jsem slyšela i na ten Bosch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
8.2.22 12:39
@Honza.NBK píše:
Dost drahý, na to že to bude upatlaný od těsta za 5 minut. Ale je hezký. Nedám dopustit na Etu. Věřím že jsou mechanický dokonalejší roboti než ETA, ale dávat 17000 za věc která bude uklizena ve špajzu, mi přijde jako vyhozený peníze. Etu máme 14 let a je to český výrobek ;)

Také hlasuji pro ETu. Mají těch druhů robotů plno, s velkou mísou, malou mísou, s bohatším příslušenstvím, chudším příslušenstvím. Můžeš si pak i časem dokupovat. Posunovat hák nahoru, dolů, podle množství, které hněteš. A nemají je ani tak drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí