Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holka zlatá, tys nedávala ve škole pozor
pokud souložíš, můžeš otěhotnět. Ale tak jak to popisuješ, můžeš být klidná. Já brala HA asi devět let bez „nehody“ a to i bez přerušovaného styku (ano, málokterý je ochotný se ještě hlídat, aby ho včas vyndal, v tom je zase tvůj kluk kabrňák)
Citlivá prsa mohou být právě po HA nebo poklesem hormonální hladiny v týdenní pauze, zkus to konzultovat s doktorem a jestli si nejsi jistá, test stojí do 50,–
Brala jsem antikoncepci moře let, naprosto bez problémů. Pak s novým partnerem jsem k ní přidali i kondom. A já otěhotněla. Dr. mi říkala, že žádná hormonální antikoncepce není spolehlivá 100% a u kondomu zřejmě došlo k chybce (stačí jedna, že
). Zajímavé, že kondom používá skoro 30 let a nikdy nic.
Ano,stat se muze…ale myslim si,ze tim,ze mas citliva prsa tedka,se znepokojovat nemusis. Ja je taky dost casto mela citliva a tehotna jsem byla jen jednou
a to planovane ![]()
Dostatecna ochrana je - nesoulozit. Jednoduche
ne, vazne, stat se samozrejme muze, ale jsou to asi jen 2%. Hod se do klidu a uzivej si to. Ja brala HAK 10 let, nikdy jsem dalsi ochranu nemela. Az jsem chtela dite, mela jsem je vpodstate hned ![]()
Díky všem za názory.. když už to beru, nechci to brát na lehkou váhu, takže nezapomínám a opravdu beru poctivě.
stejně se trošku bojím, že prostě se ten prášek nevstřebává nebo tak. Chceme si být právě s přítelem jisti, že neuděláme žádnou chybu. Opravdu si nemůžeme dovolit teď dítě, proto ta HA a ještě přerušované..
Ahoj chci se zeptat. Je to asi divný ale proste chci mít jistotu. Před dvěma týdny jsem měla první sex. Probíhal během menstruace, použili jsem kondom a rok už beru antikoncepci Violleta. Je možné těhotenství? Týden se mi hýbou střeva. Prostě mám strach, že bych mohla být těhotná. Děkuji za každou odpovědět
@Nikola2222 ahoj vůbec to není divné, myslím že každá co se sexem začínala měla stejné obavy😁 ne těhotná určitě nejsi, můžeš být v klidu😘 ani kdyby jste neměli ten kondom tak by jsi těhotná nebyla protože bereš HA a jsi chráněna i v 7- denní pauze:) takže se vůbec nestresuj, protože je to vyloučené.
@Lenka1863 tak to jsi mě trochu uklidnila. Jsem ve stresu je to hrozné a jak vidím tak i zbytečné. A to ze chodím často na záchod atd to je jenom z toho stresu asi ze jo?
@Nikola2222 je to určitě ze stresu, buď v klidu byla sem na tom uplně stejně. Rok jsem brala antikoncepci brala jsem ji i spravne a potom co jsem přišla o panenství se svým přítelem byla sem naprosto ve stresu že jsem těhotná😁tyhle moje obavy že otěhornim se uklidnily až po roce
a taky jsem cítila bolesti prsou a tak dále. Opravdu těhotná nejsi. ![]()
@Lenka1863 dobře a děkuji za uklidnění 😃 s mámou jsem to řešit nechtěla, protože ta by hned sile ze jsem těhotná a jak si to představuju atd
Ahoj. Chci se jen zeptat. Nejdřív ale vím, že většina z vás nejsou žádní učení Mudr. Beru HA od listopadu, po nějakých 5 měsících jsem ji měnila, takže od března mám jinou
s přítelem jsme mladí a ještě několik let dítě určitě neplanujeme, takže beru HA, beru ji pravidelně, dokonce mám i upozornění v mobilu. Jsou to asi jediný prášky, který fakt dodržují s maximálním zpožděním několika minut. Plus tedy při samotném styku do mě přítel neejakuluje. Je to dostatečná ochrana? Říkám si, že by se, když tu HA beru, nemělo nic stát ani v tom případě, kdyby ejakuloval do mě… Poslední dobou mám citlivá prsa (když se jich dotknu), tak doufám, že to může být důvod právě ta antikoncepce. Taky vím, že v letáku je, že jsem chráněna i během 7denni pauzy, ale s přítelem jsme styk měli poslední den, kdy jsem si brala prášek (bylo to ráno a posledni prášek jsem si brala vecer). Asi jsem už magor i v tom, že mám na prášky upozornění, ale právě se chci zeptat, jestli už můžu být dostatečně klidná. Přeci jen jsem tu v poslední době slyšela něco o preejakulátu atd. Jinak přeji hezký slunečný den