Dostatečná ochrana?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.6.18 11:18

Dostatečná ochrana?

Ahoj. Chci se jen zeptat. Nejdřív ale vím, že většina z vás nejsou žádní učení Mudr. Beru HA od listopadu, po nějakých 5 měsících jsem ji měnila, takže od března mám jinou :) s přítelem jsme mladí a ještě několik let dítě určitě neplanujeme, takže beru HA, beru ji pravidelně, dokonce mám i upozornění v mobilu. Jsou to asi jediný prášky, který fakt dodržují s maximálním zpožděním několika minut. Plus tedy při samotném styku do mě přítel neejakuluje. Je to dostatečná ochrana? Říkám si, že by se, když tu HA beru, nemělo nic stát ani v tom případě, kdyby ejakuloval do mě… Poslední dobou mám citlivá prsa (když se jich dotknu), tak doufám, že to může být důvod právě ta antikoncepce. Taky vím, že v letáku je, že jsem chráněna i během 7denni pauzy, ale s přítelem jsme styk měli poslední den, kdy jsem si brala prášek (bylo to ráno a posledni prášek jsem si brala vecer). Asi jsem už magor i v tom, že mám na prášky upozornění, ale právě se chci zeptat, jestli už můžu být dostatečně klidná. Přeci jen jsem tu v poslední době slyšela něco o preejakulátu atd. Jinak přeji hezký slunečný den :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Huk
620
17.6.18 11:28

Holka zlatá, tys nedávala ve škole pozor ;-) pokud souložíš, můžeš otěhotnět. Ale tak jak to popisuješ, můžeš být klidná. Já brala HA asi devět let bez „nehody“ a to i bez přerušovaného styku (ano, málokterý je ochotný se ještě hlídat, aby ho včas vyndal, v tom je zase tvůj kluk kabrňák)
Citlivá prsa mohou být právě po HA nebo poklesem hormonální hladiny v týdenní pauze, zkus to konzultovat s doktorem a jestli si nejsi jistá, test stojí do 50,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.18 11:44

Brala jsem antikoncepci moře let, naprosto bez problémů. Pak s novým partnerem jsem k ní přidali i kondom. A já otěhotněla. Dr. mi říkala, že žádná hormonální antikoncepce není spolehlivá 100% a u kondomu zřejmě došlo k chybce (stačí jedna, že :lol: ). Zajímavé, že kondom používá skoro 30 let a nikdy nic.

• Citovat
  • Upravit
102
17.6.18 12:27

Ano,stat se muze…ale myslim si,ze tim,ze mas citliva prsa tedka,se znepokojovat nemusis. Ja je taky dost casto mela citliva a tehotna jsem byla jen jednou :lol: a to planovane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
17.6.18 13:15

Dostatecna ochrana je - nesoulozit. Jednoduche ;) ne, vazne, stat se samozrejme muze, ale jsou to asi jen 2%. Hod se do klidu a uzivej si to. Ja brala HAK 10 let, nikdy jsem dalsi ochranu nemela. Az jsem chtela dite, mela jsem je vpodstate hned ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.18 10:45

Díky všem za názory.. když už to beru, nechci to brát na lehkou váhu, takže nezapomínám a opravdu beru poctivě. :nevim: stejně se trošku bojím, že prostě se ten prášek nevstřebává nebo tak. Chceme si být právě s přítelem jisti, že neuděláme žádnou chybu. Opravdu si nemůžeme dovolit teď dítě, proto ta HA a ještě přerušované..

• Citovat
  • Upravit
Nikola2222
10.8.19 12:25

Ahoj chci se zeptat. Je to asi divný ale proste chci mít jistotu. Před dvěma týdny jsem měla první sex. Probíhal během menstruace, použili jsem kondom a rok už beru antikoncepci Violleta. Je možné těhotenství? Týden se mi hýbou střeva. Prostě mám strach, že bych mohla být těhotná. Děkuji za každou odpovědět

• Citovat
  • Upravit
12
11.8.19 09:29

@Nikola2222 ahoj vůbec to není divné, myslím že každá co se sexem začínala měla stejné obavy😁 ne těhotná určitě nejsi, můžeš být v klidu😘 ani kdyby jste neměli ten kondom tak by jsi těhotná nebyla protože bereš HA a jsi chráněna i v 7- denní pauze:) takže se vůbec nestresuj, protože je to vyloučené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikola2222
11.8.19 10:16

@Lenka1863 tak to jsi mě trochu uklidnila. Jsem ve stresu je to hrozné a jak vidím tak i zbytečné. A to ze chodím často na záchod atd to je jenom z toho stresu asi ze jo?

• Citovat
  • Upravit
12
11.8.19 11:15

@Nikola2222 je to určitě ze stresu, buď v klidu byla sem na tom uplně stejně. Rok jsem brala antikoncepci brala jsem ji i spravne a potom co jsem přišla o panenství se svým přítelem byla sem naprosto ve stresu že jsem těhotná😁tyhle moje obavy že otěhornim se uklidnily až po roce :D a taky jsem cítila bolesti prsou a tak dále. Opravdu těhotná nejsi. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikola2222
11.8.19 11:27

@Lenka1863 dobře a děkuji za uklidnění 😃 s mámou jsem to řešit nechtěla, protože ta by hned sile ze jsem těhotná a jak si to představuju atd

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1