Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
ptám se na zkušenosti holek co mají PCOS….
Docházíme na kliniku Pronatalu… Byla jsem na ultrazvuku 12 DC kvůli kontrole folikulů, abychom mohli na inseminaci… Bylo mi řečeno, že jsou malý… A že mi gynekolog našel něco jako myom, takže jsem dostala doporučení na Hysteroskopii jelikož bychom chtěli podstoupit příště IVF. Jenže… Včera 19 DC se mi objevil poprvé v životě zvláštní nános hlenu… Jakože ho bylo hrozně moc což jsem se dočetla, že může být tou Laparoskopií a drillingem, kterou jsem podstoupila v říjnu… Byl to tažný, pružný hlen… Nikdy jsem ovulaci sama od sebe neměla… A dle včerejška, kde byl večer test LH mírně slabý jsem si řekla, že ho zkusím znovu dnes. Zkusila jsem a nikdy jsem takhle hodně “pozitivní” test neměla… Vím, že není ještě pozitivní, ale myslíte, že dojde k ovulaci?
Děkuji Všem za odpověď ☺️ 🍀
Fakt ti udelali drilling? Myslela jsem, ze uz se dnes nepouziva. Mozne je vse, testuj dal a zkousejte
Sestrenice po tomto zakroku otehotnela, ale bylo to tedy v cyklu okamzite po tom drillingu. Kazdopadne dojde k naruseni povrchu vajecniku a je tak moznist uvolneni vajicka, takze bych tomu davala nadeji 😊
@Janee19 Jojo podstupovala jsem drilling ke konci října… 🙈 A hlavně jsem si ho tak trochu vydupala na doporučení gynekologa ☺️ Je pravda, že teď cvičím a držím Keto stravu, tak jsem zhubla 11kg, tak nevím zda to také neprospělo tělu 🤷🏻♀️
@Dasenka888 urcite ti zhubnout take pomuze
jak dlouho se snazite?
@Janee19 už hodně let a skoro dva roky to řešíme přes Pronatal 🤷🏻♀️
@Dasenka888 to chapu, ze uz byste nejradeji co nejdrive vysledek. A za dva roky vam nepomohli? Co ze az ted mate v planu IVF?
Zacit resit ho muzete, max se stane, ze to nakonec stopnete ![]()
@Janee19
My měli prodělat teď třetí inseminaci… Po druhé inseminaci jsem prodělala laparoskopii s drillingem. Bohužel se ani jednou inseminace nezadařila je to u mě složitější s nepravidelnou menstruací a žádnou ovulací… A nikdo mi ultrazvuk v den ovulace pod Ovitrellem nedělal ☹️ 🙈 Tak ani nevím zda jí mám 🤷🏻♀️ ☹️
@Dasenka888 to je bohizel bezny scenar u pcos, osobne neznam nikoho, kolu by inseminace pomohla, zvlast s pcos. Ale i tak, po dvou letech mate teorve inseminaci. Ta u nas probehla hned druhy nebo treti cyklus, jak jsme nastoupili. Drilling mi orave nedoporucili, ale kdybych na nem trvala, tak mi ho snad udelaji. Bylamjsi kvuli tomu nekde hodpitalizovana?
@Janee19 Já si ho vydupala u svého gynekologa, který mi ho nabídl jako možnost a pak jsem nastoupila na 4 dny do nemocnice ☺️ Teď jsme dostali doporučeno zkusit po tom drillingu znovu inseminaci a že pak popřípadě půjdem do IVF 🤷🏻♀️ Ale v Pronatalu mi ten doktor oznámil, že mám nejspíše myom a měla bych před IVF prodělat Hysteroskopii ☹️
@Dasenka888 mas dobreho gynekologa
Tak treba se ted postesti i bez IVF
a ten myom ti tedy zjistil jak? Pruchodnost vejcovodu uz to tky delali? Urcite je suoer absolvovat co nejvic vysetreni, nez jdes do ivf, at se vse podchyti vcas a neupusobi to pak neuspech
@Janee19 Průchodnost mi dělal gynekolog a tu jsem si i platila ☺️ Myom mi teď zjistil gynekolog z Pronatalu protože ho viděl na ultrazvuku 12 DC, kdy mi měl oznámit zda budem moct jít na inseminaci podle folikulů nebo ne ☹️ A doporučil mi Hysteroskopii, abych měla větší šanci na otěhotnění ☺️
To vypada, ze si v dobrych rukou
Tak drzim palce a klidne nekdy napis, jak to jde dal. Jo a doporucuju koupit cisty inositol, pokud ho jeste neberes, u pcos dost holkam pomohl
@Janee19 Moooc děkuji ☺️ 🍀 Mám ho koupený od My Protein
A brala jsem ho před ultrazvukem ☺️ Hlásím, že test je dnes pozitivní 😅 Tak snad se na nás konečně usměje štěstí ☺️ 🍀
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.