Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neodpovím na tvůj dotaz, ale nedá mi to, abych se nevyjádřila. Chybou bylo dát obě očkováni zaráz. Byl to velký nápor na malé tělíčko, riziko nějaké reakce je pak o dost větší. Netuším, zda jde narušit již započatý systém a dát pak pediacel, ale určitě jde využít těch delších očkovacích termínů. Asi bych se snažila s lékařem dohodnout právě na něm a argumentovala bych právě tou reakcí, kterou jste si zažili a zaskočila vás.
Nás zaskočila reakce na druhou dávku hexy, bylo to velmi nepříjemné pro nás všechny, ač nad tím doktorka mávla rukou, poprosila jsem ji aspoň o natažení termínů. Priorix se dává až po prvním roce, ne? Ten se mi zatím podařilo oddálit na rok a půl, ale hexu už máme všechny za sebou a u žádné další dávky reakce nebyla.
Podle mě má doktor pravdu, když už proběhla první dávka tak by se doočkovat mělo, jinak to bylo zbytečné.
@zuzkasim samozřejmě jsem myslela synflorix… jsem to spletla jak jsem teď četla na netu o těch vakcínách
![]()
Doktor mi ještě sám řekl, že ta nová hexacima se snáší s touto vakcínou velice dobře, že ta nová se právě v pohodě dá kombinovat a takový řeči… ![]()
Nejsem nijak hádací tip a byť se mi do toho nechtělo tak jsem věřila lékaři že ví co dělá.. Jeho reakce na to když jsem mu pak volala co má syn za reakci byla, že to není z očkování a nazdar. S pozůstatkem reakce se potýkáme do dnes což je pomalu měsíc od očkování!
Aha, tak pneumokoky jsem odmítla rovnou, není to povinné a starší děti to nemají, nikdo v rodině na nemoci tohoto typu netrpí, takže mi to přišlo naprosto zbytečné. No a právěže dávat oboje očkování naráz je velký nápor na tělo. Podle toho, co jsem si teď o pediacelu přečetla (neznala jsem jej), mi přijde hloupost hexu přerušit a nahradit ji tím pedacelem. Toho 3. 9. bych zavolala doktorovi, že prcek má rýmu, že na očkování to nevidíš, domluvla bych se na jiný termín hexavakcíny, v rámci těch širších tolerancí. Ty jdou najít i na netu. Navíc pokud se takto natáhnou, nemusí se dávat 4 dávky, ale stačí jen 3 dávky (to jsem zjistila už pro nás pozdě). Jak s tím očkováním proti pneumokokům neporadím, nikdy jsem to nestudovala.
Syn mel po prvni hexe a synflorixu reakci, dr.,prodlouzila interval mezi ockovanim a misto hexy zvolila setrnejsi hib a neockovala to uz spolecne, interval mezi hib a syflirixem byl 2tydny
Příspěvek upraven 30.08.14 v 20:53
U nás to bylo podobně, jen jsme nedávali nepovinné pneumokoky. První dávka Infarix hexa. Špatná reakce, docela cirkus u dr., až jsme museli dětskou úplně změnit. Nová dr. nám prodloužila intervaly po dvou měsících a místo Infarixu malý dostal Hexacimu. Je to proti stejným nemocem jen s menším množstvím těch šílených přídatných látek. Tentokrát, až na mírnou teplotku, bez reakce. Dostali jsme k tomu ještě homeopatika Thuya.
Jo a ještě ta nová doktorka mi říkala, že Pediacel je to stejné jako Hexacima, jen bez žloutenky. A že zrovna ta složka s protilátkami proti žloutence způsobuje nejmenší NÚ.
@gaaabule syn měl taky tu hexacimu a na ní měl též reakci sice jí dostal dohromady s tím synflorixem, ale stejně…
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, ráda bych se zeptala jak to funguje když jsem nechala dát synovi první dávku hexacimy + poriorix a dále již očkovat nechci? nebo ne úplně, ale aspoň s odložením a případně na roce ten pediacel? dá se?Můj doktor toto vůbec nepodporuje, po synově reakci mi akorát řekl, že to nebylo z očkování a řekl, že máma přijít 3.9. na další očkování. Ráda bych měla připravené nějaké argumenty. Jelikož dle něj když ta první dávka proběhla tak nelze narušit celý ten systém a potom dávat pediacelJak to tedy je?
Ahoj, nejprve by bylo dobré nastudovat alespoň základní informace a ujasnit si, zda budeš či nebudeš chtít nadále očkovat. Pokud budeš, můžeš napsat konkrétní dotaz Petrášovi na petras@vakciny.net. Co se týče pediatra, vůbec neargumentuj. Prostě oznam. Trvej na zápisu nežádoucích účinků do zdravotní karty + sama je nahlaš na SÚKL. A měj na paměti, že pouze a jedině Ty (tedy nikoli doktor) rozhoduješ a neseš zodpovědnost za zdraví svého dítěte ![]()
@zuzkasim píše:
Aha, tak pneumokoky jsem odmítla rovnou, není to povinné a starší děti to nemají, nikdo v rodině na nemoci tohoto typu netrpí, takže mi to přišlo naprosto zbytečné. No a právěže dávat oboje očkování naráz je velký nápor na tělo. Podle toho, co jsem si teď o pediacelu přečetla (neznala jsem jej), mi přijde hloupost hexu přerušit a nahradit ji tím pedacelem. Toho 3. 9. bych zavolala doktorovi, že prcek má rýmu, že na očkování to nevidíš, domluvla bych se na jiný termín hexavakcíny, v rámci těch širších tolerancí. Ty jdou najít i na netu. Navíc pokud se takto natáhnou, nemusí se dávat 4 dávky, ale stačí jen 3 dávky (to jsem zjistila už pro nás pozdě). Jak s tím očkováním proti pneumokokům neporadím, nikdy jsem to nestudovala.
Hexacima se neaplikuje ve schématu 2+1. (Infanrix Hexa ano.)
Já sem priorix dceři nedala. Syn měl pneumokoka ve 4 týdnech a žádné očko ho ochránit nemohlo…uvidíme časem, ejstli se mi vyplatilo. Priorich jsme dávsali až tedka ve 26m, odložili jsme to co nejvíc to šlo…chápu že očko asi k něčemu dobré je, ale nechci tupě dodržovat ty jejich pitomé zbytečné rychlotermíny
Muzes prestat uplne ockovat. Muzes ted prestat a kolem roka muzes dat treba pediacel ve schematu 2+1. Predpokladam, ze ockovaci schema hexacimy se totozna s klasickou hexou a pediacelem, tudiz muzes ted najet na schema 2+1, s tim ze na druhou davku hexacimz bych sla po 2m, posilovaci klidne az po roce. Na synflorix bych.se vyprdla. Mala. dostala jednu davku Prevenaru a dalsi nedostala a nedostane. Pokud chces ockovat dal, tak uz nikdy dve vakciny zaroven, nevis na kterou vakcinu reagoval a ke ktere tedy nahlasit reakci, vzdy rozestup alespon tech 14dni, pokud bycls mela intervali mezi ockwm 2m, tak po mesici vzdycky jednu na stridacku. Jde vicemene vse, jen si musis stat za svym
Ano, u hexacimy v pribalovem letáku je uvedeno pouze jedno schéma a to 3+1..
Zdravím maminky, ráda bych se zeptala jak to funguje když jsem nechala dát synovi první dávku hexacimy + poriorix a dále již očkovat nechci? nebo ne úplně, ale aspoň s odložením a případně na roce ten pediacel? dá se?
Můj doktor toto vůbec nepodporuje, po synově reakci mi akorát řekl, že to nebylo z očkování a řekl, že máma přijít 3.9. na další očkování. Ráda bych měla připravené nějaké argumenty. Jelikož dle něj když ta první dávka proběhla tak nelze narušit celý ten systém a potom dávat pediacel
Jak to tedy je?