Jak sestavit dotazník k absolventské práci

1
5.11.15 11:59

Dotazník k AP

Zdravím všechny těhulky a maminky na mateřské, které rády přemýšlí a jsou ochotné mi pomoct :) Jsem maminkou 11 měsíční holčičky, dodělávám dálkově školu a právě píši absolventskou práci. Ráda bych Vás poprosila o pomoc s dotazníkem. Téma AP je propagace a její vliv na zákazníky. Dotazník potřebuji sestavit k tomuto tématu. Vybrala jsem si jednu společnost, která se zabývá pronájmem a prodejem nemocničních lůžek, pomůcek (stolky, hole, křesla) apod. Takže zaměření bud na staré lidi nebo na lidi po nějakém úrazu, ale třeba také na lidi, kteří společnost neznají anebo přímo na zákazníky, kteří služby již využili. Přiznám se, že přesně nevím, jak dotazník sestavit. Měla bych si sestavit 3 nějaké hypotézy. 1 mě již napadla a to: Zda zákazníka ovlivní, když mu společnost nabídne podporu prodeje(věrnostní kartičky, slevové kupóny apod). K samotnému dotazníku - určitě otázky typu: pokud Vám přijde do schránky leták s nabídkou, co s ním uděláte apod. Cílem by mělo být nějaké doporučení pro danou společnost. Snad jsem to napsala dost srozumitelně a děkuji za případné reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
304
5.11.15 12:35

Ahoj,

každý vedoucí (respektive škola) je trochu jiný a má různé představy o AP (bakalářce). Předpokládám ale, že tě navede on.

Určitě bych se vyhnula otevřeným otázkám v dotazníku, protože se ti budou hrozně špatně vyhodnocovat (každý respondent tam napíše něco jinýho a co ty pak s tím). Proto bych do něj dala otázky s možnostmi, např. „ano, ne, nevím“ a tak podobně. Otevřený max. dvě. Abych dala příklad: Na tvoji otázku „Pokud vám přijde leták, co s ním uděláte?“ bych nabídla možnosti „Pročtu ho; Vyhodím ho; Mám za schránce zákaz reklam…“ Samozřejmě to chce víc promyslet :)

S hypotézami ti neporadím, nemůžu teď nějak donutit mozek myslet :)

Urči si, který skupiny respondentů se budeš ptát, která se ti líp bude shánět. Můžeš si třeba vybrat dvě a pak je ještě porovnat. Drž se hlavně rad vedoucích, my na škole měli tak různé, že co po mně chtěl můj, kamarádce to ten její úplně „sundal“ :/

Držím palce, ať to zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
7.11.15 21:41

@Domuli
Hlavně se zamysli nad tím, aby každý mohl odpovědět.
Leták do schránky je super reklama, ale potřebuje každý nemocniční lůžko, či něco podobného? Tam si nebude mít takové reklama moc úspěch, pokud ho dotyčný nepotřebuje ani nikdo v okolí.
Zaměřuješ se na starší lidi - víš, že se jedná o skupinu velmi snadno ovlivnitelnou - toto bych zohlednila.

Jinak věrnostní kartička - hm, lůžko si člověk kupuje jedno, pak možné nějaké „příslušenství“. Spíš než kartičky bych řekla nějakou slevu.

Dále se můžeš zajímat, jaká (a kde umístěná) reklama by měla nejvštší úspěch.

Ovšem tady je třeba myslet na to, že se jedná o propagaci něčeho, kde je pro určitou skupinu lidí (ale kompletní nabídku firmy neznám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze