Dovolená u moře 2023

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.10.22 18:41

Dovolená u moře 2023

Ahoj,

ráda bych příští rok vyrazila s dětmi (3 kusy, nejmladší 5, nejstarší 12 let) k moři, ale protože jedno dítko je postižené, chtěla bych někam, kde je víc klid a celkově to není tak náročné (tím vlastně vyřazují všechny destinace masové turistiky typu all-in Turecko, Egypt, SAE atd.). Nejsem si jistá, zda by nebylo lepší ubytování v soukromí (pronájem domu někde u moře), nebo nějaký menší hotel… Ale nemám vlastně ponětí, kam jet. Mně osobně by třeba hodně lákaly Azory, ale známí tvrdili, že to je místo spíš na poznávání než na odpočinek a pro děti absolutně nudné, moře nic moc. Zajímavý byl taky Omán, hezká příroda, celoročně teplo a k parametrům turistického Egypta to má daleko, ale tam zase moc menších hotelů (pokud tam vůbec takové jsou)… zkrátka masová turistika.
Většinu času asi u moře a pak taky možnost nějakého menšího výletu kolem (nevím, jak bych dala víc jak tři dny setrvalého válení na pláži). Máte některá nějaký tip kam k moři, jaké ubytování?
Prosím anonym, kvůli postižení dítěte.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1439
10.10.22 19:30

Kanáry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
10.10.22 19:35

Což zkusit pronájem nějakého soukromého apartmánu v Chorvatsku? Slyšlela jsem hodně od známých, že těchto možností využívají. Úplně konkrétní tip však bohužel nedám.
Nevím však, zda by Tě zrovna Chorvatsko jako zkušenou cestovatelku (dle popisu v příspěvku) uspokojovalo. Myslela bych však primárně na děti, aby si to užily oni. I bych obětovala nějaké to válení na pláži (s tím Tě chápu, taky mám problém to více dní vydržet, zato moc ráda výletuju).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
11.10.22 15:36

Řecko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 15:38

@annie115
Právě něco takového jsem asi ;) měla na mysli… jde mi o to, aby tam nebyly hordy lidí kolem, radši sama vařit než být v hotelu s all inclusive a se čtyřmi sty pokoji… Chorvatsko mám ráda, ale nikdy jsem tam nebyla „na válečku“ u moře, většinou jsem autem jela podle pobřeží a zastavovala, kde se mi líbilo a spala po kempech nebo v soukromí (ještě bez dětí).
Teď bych chtěla hlavně něco pro děti, jedno je těžký atopik a moře mu aspoň na pár týdnů ekzém srovná, druhému (astmatik) to taky hodně pomáhá… ale jeď někam sama se třemi dětmi, zvlášť když jedno z nich vydá za deset náročných harantů :mrgreen:. Jsem připravená na několik dní na pláži od rána do večera, ale fakt to musí být někde, kde není tolik lidí.
Kdyby tě něco napadlo, nebo si o něčem prověřeném v soukromí věděla, budu moc vděčná za tip.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.22 15:44

@smile_xxx
No automaticky jsem to vyřadila, protože AI mám spojeno s dovolenou typu Tunisko, Egypt, Turecko a podobně… nejsem moc zkušená cestovatelka (přes CK), takže AI jsou pro mě hlavně tyhle destinace.
Sardinie by se mi líbila moc - mohla bys napsat, kde jsi byla, jaké bylo ubytování, jak moc byla zalidněná ta soukromá pláž, jak je to daleko od bungalovu k vodě a jestli zdoláváš nějaké překážky? O soukromí a „málo lidí kolem“ mi jde nejen proto, že mě i po letech dokáže rozbrečet, jak se někteří lidé dívají na postižené dítě (nemluvě o komentářích, které mají), ale taky proto, abychom neobtěžovali moc okolí, ti dva nejmladší dokážou být občas fakt dost otravní a hluční…

• Citovat
  • Upravit
26747
11.10.22 16:14
@annie115 píše:
Což zkusit pronájem nějakého soukromého apartmánu v Chorvatsku? Slyšlela jsem hodně od známých, že těchto možností využívají. Úplně konkrétní tip však bohužel nedám.
Nevím však, zda by Tě zrovna Chorvatsko jako zkušenou cestovatelku (dle popisu v příspěvku) uspokojovalo. Myslela bych však primárně na děti, aby si to užily oni. I bych obětovala nějaké to válení na pláži (s tím Tě chápu, taky mám problém to více dní vydržet, zato moc ráda výletuju).

V těch 35 stupních? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
11.10.22 18:12

Nezvažovala jsi nějaký lepší kemp u moře? Pro děti jakéhokoli věku i stavu úplně ideální. Rámus je tam tak jako tak, v pronajaté „maringotce“ máš pohodlí i rozumné soukromí. Hřiště, bazény, zábavy, občerstvení - všechno bezpečné, děti se můžou pohybovat všude samy.
V západní Evropě běžné (Francie, Nizozemsko, Španělsko…), jinak nemám zkušenost. Pro mě s menšími dětmi nejlepší volba. Anebo v Německu Jugendherbergen. Ty jsou taky plné rozjívených dětí, za rozumnou cenu, včetně stravy a různé zábavy. Stačí vybrat zajímavé místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.22 20:08

@Sedmnactnulajedna
Mám jedno dítě postižené, nemůže se pohybovat vůbec (tedy může, ale rozhodně ne tak jako zdravé dítě), natož aby se pohybovalo někde samo bez dohledu. Právě proto hledám spíš soukromí a klid. Stačí ten hukot, co zvládnout moje děti vyrobit, přidat k tomu ještě další děti, nejspíš by nás vykázali ze země :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2721
12.10.22 21:08
@Anonymní píše:
@Sedmnactnulajedna
Mám jedno dítě postižené, nemůže se pohybovat vůbec (tedy může, ale rozhodně ne tak jako zdravé dítě), natož aby se pohybovalo někde samo bez dohledu. Právě proto hledám spíš soukromí a klid. Stačí ten hukot, co zvládnout moje děti vyrobit, přidat k tomu ještě další děti, nejspíš by nás vykázali ze země :mrgreen:

Jasně. Myslela jsem, že ty dvě by se právě zabavily samy, zatímco to jedno bys měla pod dohledem/asistencí. Ubytování „v soukromí“ mi přijde náročnější, protože takové vybavení ani zdaleka nemá a je potřeba zábavu a program mnohem víc řešit.
Hukot vůbec neřeš. Ten vyrábí všechny děti. A komu to vadí, má možnost jezdit do adults only.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
24.10.22 18:35
@Bubla Bůčková píše:
V těch 35 stupních? :roll:

Jj, hlavně výlet na vodopády Krka. Ta prkna se houpou pod náporem turistů. Co je tam dalšího na výlety, no nic moc. Biokovo, Dubrovník, výlet trajektem, šílený fish picnic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
24.10.22 18:45
@Anonymní píše:
@Sedmnactnulajedna
Mám jedno dítě postižené, nemůže se pohybovat vůbec (tedy může, ale rozhodně ne tak jako zdravé dítě), natož aby se pohybovalo někde samo bez dohledu. Právě proto hledám spíš soukromí a klid. Stačí ten hukot, co zvládnout moje děti vyrobit, přidat k tomu ještě další děti, nejspíš by nás vykázali ze země :mrgreen:

Nevím, jestli to není blbost, ale napadla mě Ischie. Menší hotýlky, často mají menší termální bazénky. Jezdí tam lidé s pohybovými problémy.
V Itálii mají rádi děti.
Z Chorvatska, když už, tak hotel Biokovka. Jezdí tam i lidé na vozíku, mají to tam pro ně vybavené. Mají vyhřívaný bazén se slanou vodou.
A dala bych si pozor na umístění penzionu nebo hotelu, cestovky v tomhle dost lžou.
Třeba Pisak, Mimice, Marušiči v Chorvatsku, Kvarner, Moščenička Draga, to je tak pro kamzíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí