Downový syndrom po porodu

18
27.1.14 15:47

down. syndrom po porodu

Ahoj holky, minulej týden se mi narodila holčička, a i přesto že všechny ultr. i vyšetření byla vpořádku, bylo mi sděleno že má downův syndrom. Je to asi to nejhorší co mě v životě potkalo. Nemůžu se s tím smířit, pořád jen brečím a nevím co dělat. Manžel je taky hrozně hodnej a taky brečí, prostě nevíme co dělat a jak to vyřešit. Neumím si představit vychovávat takové dítě a při představě dát ji do ústavu mi to rve srdce. Zažila jste některá tuhle situaci? Prosím pomoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
27.1.14 15:50

Nezažila, upřímně si tó nedvedu představit, je mi to moc líto. Ale je tady, tvoje malé miminko, je to tvé dítě, jak si nedovedeš představit, vychovávat takové dítě? Je to tvé dítě, není dokonalá, ale je tvoje, zkus zasednout k počítači a studovat a studovat, spojit se se skupinama rodičů s podobnými dětmi. To dítě může žít skvělý život a ty s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
27.1.14 15:51

Pro vsechny rypalky nez se do ni pustite, ze to prece neni mozne..je to mozne…mam kamaradku, ktere taky rekli az po narozeni, ze ma mala DS…a ke vsemu navic ji chlap opustil hrdina jeden :pocitac: :pocitac: :pocitac:…mala je velmi nemocna a az na par dni se prakticky od narozeni(je ji pres rok) se nedostaly holky domu…jinak zakladatelko hlavni je, aby byla mala v ramci moznosti alespon trochu zdrava(srdicko a krev) a bude vam delat stejnou radost, jako dite zdrave, takze se toho nebojte a drzte se :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
35545
27.1.14 15:52

A ty nemáš malou u sebe? snad Ti doktoři řekli, jak je na tom, co to obnáší do budoucna atd., ne? Tohle si musíš vyřešit sama. Pořád je to tvoje dítě a ač je to teď bolestné a šokující, tak ji za pár dní přijmeš takovou jaká je.
Přeji hodně sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
27.1.14 15:53

Ve stejne situaci byla @Brokianaa co si pamatuju jeste z diskuze latkujicich maminek…
drzte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
27.1.14 15:54

Hodně moc sil vám posílám. Buďte tu pro tu maličkou, hrozně moc vás potřebuje a věřím tomu, že ji budete milovat stejně, jen to chce čas, než se s tím srovnáte. Je vaše vy jste její a nemusí to být strašné, jak se to teď zdá. :hug:

Příspěvek upraven 27.01.14 v 15:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katii

Taky si to neumim představit a je mi to moc líto, ale je pravda, že holčička je vaše ať je jaká je a myslim, že bys toho mohla taky jednou moc litovat, že jste jí dali ústavu. Poradit bohužel nemůžu :(

:hug :kytka: :

• Citovat
  • Upravit
Any11

Zrovna jsem taky chtela zminit @Brokianaa byla ve stejne situaci.

Příspěvek upraven 27.01.14 v 15:55

• Citovat
  • Upravit
69235
27.1.14 15:55

@1.zizi je to možné, všechny testy v těhotenství říkají jen pravděpodobnost, nic jiného, i 1:1000 znamená, že jedno dítě z tisíce se stejnými výsledky má DS. Přesto, kamarádka porodila holčičku, okamžitě pojali podezření na DS, malá má v dlani opičí rýhu, trvalo 6týdnů, než dostali stoprocentní výsledky testů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@alibab asi takhle - není down, jako down.. Jsou děcka, na kterých to téměř nepoznáš, jsou děti, který jsou jasný od pohledu. Já s nima pracovala. Neboj se toho.. Chápu prvotní šok, ale je to dítko jako každé jiné :hug: osobně jsem nezažila, ale mám kamarádku, co ano.. vzali to celkem v pohodě… Jasně, byli oba v šoku, ale jejich holka je fakt zlato, sluníčko k tomu. Kromě pár drobností (problémy s učením a pod), tak je celkem v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
concetta

Moc mě to mrzí. :hug: Přímo tu zkušenost nemám. Stalo se to mé kamarádce, ale u ní byly určité náznaky už v těhotenství, takže možná, že na to byla trochu připravená (odmítla odběr plodové vody). Takhle to musí být hrozný šok. Nevím, co ti poradit, snad jen myslet jen na vaši rodinu, vykašlat se na okolí - co si pomyslí… to člověku kolikrát ztěžuje již tak těžké chvíle. Uvidíš, že to s manželem zvládnete. Člověk, když musí, najde v sobě sílu, o které neměl ani tušení. Každý downík je na tom jinak, hodně se dá vylepšit různým cvičením. Určitě budeš mít šikovnou princeznu.

• Citovat
  • Upravit
14871
27.1.14 15:56

@alibab tuto situaci jsme zažila ze svého okolí, rodiče to neunesli a nakonec i na doporučení dr. dali malou do ústavu, nikdo jim to nezalívá je to jejich rozhodnutí a i ty se musíš rozhodnout co pro vás bude správné. Nikdo nemá právo vás soudit!!!Přeju hodně sil a to správné rozhodnutí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
27.1.14 15:57

@alibab Já osobně ne, ale mojí známé se stalo to samé, dokonce v prvotním šoku malou nechala v porodnici, že se jí vzdá. Po týdnu se pro ní vrátili a vzali si jí domů a dneska jsou jí 4roky, chodí do školky, hodně se jí věnují a je to znát, dělá pokroky, po 2letech jí pořidili sestřičku. Určitě to zvládnete, kontaktuj třeba ranou péči, ty vám poradí a pomůžou :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10338

@alibab nic takového jsem nezažila a vím, že tedy nemůžu soudit co bych udělala, ale v okolí potkávám jednu takovou holčičku a je úžasná- vždy pozdraví, pořád se usmívá :hug: já myslím, že pokud se rozhodnete si ji nechat-určitě to nebude lehké, ale určitě to zvládnete! a nakonec si nebudete moct ani připustit, že jste ji někdy chtěla dát pryč. myslím, že děti s dawnovým syndromem v sobě mají strašně moc lásky, kterou vám bude určitě dávat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797

S dítětem s Downovým syndromem se dá pracovat. Hodně. Přeji Vám hodně sil. Vaše pocity jsou přirozené, ale časem se se situací smíříte. Holčička bude potřebovat hodně trpělivosti a času a taky bych doporučila se spojit s organizacemi poskytující ranou péči. Tam Vám pomůžou nejvíce, naučí Vás co a jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí