Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, ![]()
potřebovala bych poradit.
Byla jsem v hospitalizovaná v nemocnici pro tvrdnutí bříška a zkracoval se mi čípek. Dali mi kapačkou maznézko a vše se srovnalo. Po 3 dnech mě propustili, protože bylo vše v pořádku. Ale zajímalo by mě jestli s partnerem můžeme mít normálně sex (samozřejmě, že žádný „dravý“
), aby to náhodou znovu nevyvolalo ty potíže co jsem měla.
Nechtěli bychom aby se nám miminko narodilo předčasně, čemuž předtím zabránili. Dnes jsem 28+5 tt.
Děkuji předem za odpověď ![]()
@Smítko píše:
Ahoj maminky,
potřebovala bych poradit.Byla jsem v hospitalizovaná v nemocnici pro tvrdnutí bříška a zkracoval se mi čípek. Dali mi kapačkou maznézko a vše se srovnalo. Po 3 dnech mě propustili, protože bylo vše v pořádku. Ale zajímalo by mě jestli s partnerem můžeme mít normálně sex (samozřejmě, že žádný „dravý“
), aby to náhodou znovu nevyvolalo ty potíže co jsem měla.
Nechtěli bychom aby se nám miminko narodilo předčasně, čemuž předtím zabránili. Dnes jsem 28+5 tt.
Děkuji předem za odpověď
Ja kdyz mi tvrdlo bricho, tak jsem mela sex zakazany
Ale zhruba kolem 37tydne jsme to uz nevydrzeli, protoze jsem to mela fakt zakazany skoro cele tehu, ze zacatku kvuli krvaceni a pak kvuli tvrdnuti. V jedine poloze, kde mi netvrdlo, bylo zezadu, ale u nas to bylo faáááákt hodne opatrne:-)
Radši počkej, teď by to miminko bylo ještě moc brzy. Při vzrušení a orgasmu se vyplavuje hormon oxytocin, který sám o sobě způsobuje kontrakce (tvrdnutí břicha).
Mě taky tvrdne břicho, už mám cs 3 a jsem na prst otevřená, jenomže už jsem tretirodicka, tak na to koukají dr. trošku jinak ![]()
Sex mi vylozene problémy nedělá, ale jakmile do mě přítel pustí sperma, tak se rozjedou poslicci, takže má ode mě zákaz ![]()
Ja jsem mela kvuli zkracovani cipku a tvrdnuti bricha sex zakazany.
Je divný, že ti nic neřekli jestli můžeš nebo ne. Mě taky tvrdlo břicho a docela často. Nebyla jsem ale kvůli tomu v nemocnici. Měli jsme s přítelem sex celé těhotenství a nakonec mi i vyvolal porod:-)) Ve 38. týdnu.
Kdybych byla ale v nemocnici a zkracoval se mi čípek takhle brzo tak bych se bála.
Děkuju moc
. Právě, že v nemocnici mi nic doktor neřekl a byla jsem v takovém divném rozpoložení, že mě ani nenapadlo se zeptat
.