Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, tak mám další dotaz
Odhodláváme se s manželem ke stavbě rodinného domečku, ale oba jsme s manželem velmi pracovně vytížení, k tomu děti - čas na stavbu už prostě nemáme - proto bysme rádi stavbu „na klíč“. A druhý, pro nás velmi důležitý aspekt je rychlost - budeme chtít byt pronajímat takže bysme chtěli stavět co nejkratší možnou dobu abychom do budoucna hypo spláceli z pronájmu bytu. Proto by měl být náš vysněný domeček dřevostavba. Poradíte někdo firmu se kterou máte osobní zkušenost - byli jste spokojeni? Staví na klíč a dřevodomky? Děkuji za každé info ![]()
Já tě jen podpořím v tom rozhodnutí „stavba na klíč“. Stavíme (resp. přestavujeme 100 let starý dům) subdodavatelsky, už 4 roky, k tomu malé dítě, oba pracujeme (já navíc dlouho dojíždím), už nikdy víc. Manžel je tam každý den, neustále kontrolovat provedení (spoustu věcí ani zhodnotit neumíme, nejsme odborníci), pořád řeší, telefonuje, organizuje, aby práce navazovaly, řemeslníci házejí problémy jeden na druhého (nešlo to udělat líp, protože byla křivá podlaha a tu dělal někdo jinej, ten zas tvrdí, že podlaha je ok a instalatér si s tím měl poradit), odpovědnost za vady je pak samozřejmě problém. Zvolili jsme tento způsob vzhledem k financím (neměli jsme je najednou), pokud máte možnost volby, určitě na klíč.
@verusak.berusak píše:
Já tě jen podpořím v tom rozhodnutí „stavba na klíč“. Stavíme (resp. přestavujeme 100 let starý dům) subdodavatelsky, už 4 roky, k tomu malé dítě, oba pracujeme (já navíc dlouho dojíždím), už nikdy víc. Manžel je tam každý den, neustále kontrolovat provedení (spoustu věcí ani zhodnotit neumíme, nejsme odborníci), pořád řeší, telefonuje, organizuje, aby práce navazovaly, řemeslníci házejí problémy jeden na druhého (nešlo to udělat líp, protože byla křivá podlaha a tu dělal někdo jinej, ten zas tvrdí, že podlaha je ok a instalatér si s tím měl poradit), odpovědnost za vady je pak samozřejmě problém. Zvolili jsme tento způsob vzhledem k financím (neměli jsme je najednou), pokud máte možnost volby, určitě na klíč.
Děkuji za zprávu. Bohužel budeme muset řešit i hypo - ale tak doufám, že k výši příjmu, které máme to nebude velký problém… Starostí spousta, ale ten byt nám začíná být malý - v létě není kde ogrilovat maso, kde se opálit ![]()
@jančamamča Ahoj, doporučuji dřevostavby ELK. Kamarád pro ně pracuje a u nich ve vsi od nich nechává stavět dost lidí a spokojenost ![]()
@jančamamča Taky jsme uvažovali o dřevostavbě, nakonec budeme mít cihlu-ale hooodně jsem zkoumala, zjišťovala…dobré reference mají RD rýmařov, VS domy. Od ELKu mají sousedi a taky spokojenost-měli tam nějakou drobnou závadu a reklamace prý taky v pohodě. Záleží, jestli si vyberete typový domek-pak je to v pohodě, pokud si nevyberete (jako my
), tak je trochu problém, úpravy stají
dost peněz, nebo musíte stavět z two-by-four. Ještě zkus kouknout na „ztrtracené bednění“-Velox, Izosol- je to taky fofr výstavba. Držím palce-mě už jde hlava kolem.
Dřevodomky EU nedoporučuji, samé probĺémy jen sliby a zpoždějí stavby o více jak 2 měsíce.
POzor na jednatele Trešl - amatér neumí ani poslat správně faktury a účtuje fiktivní částky, majitele - Slach - je mu vše jedno a jen slibuje a řeší až průšvihy a zas jen sliby, a stavbyvedoucí Chytrý, pokud mu nejde o krk jen slibuje a vymlouvá se a na všem se snaží okrádat. Doporučuji stavební dozor a vše co slíbí si nechte podepsat, jinak budete mít smůlu. a neplattě nikdy předem a vše si řádně zkontrolujte (jak finančně, tak i zhotovené!!! ![]()
@jančamamča hlavně ne dřevodomky eu majitel Slach a jednatel Trešl jen slibují a vše očurávají a nic nedělají pořádně, pokud na ně člověk netlačí a nebo tomu moc nerozumí vezmou ho na hůl, ruce pryč…
Zdravím, stejně jako Vy všichni tady, jsme s přítelem na začátku řešení stavění dřevostavby. Jelikož je mnoho firem a málo lidí v okolí kterých bychom se mohli optat, tak jsme udělali skupinu ve které se může každý podělit o svoji zkušenost a věřím že to mnoho z Vás ocení. Předem děkuji a poprosím o nahlédnutí a popř. i o Váš názor ohledně dřevodomků, firem atd. https://www.facebook.com/…11940264114/?… , DŘEVOSTAVBY - Budem stavět, stavíme, máme postaveno…
@JendaH.
U nás také uplna katastrofa. Lžou jak když tisknou a přesně ví, že pokud nemáme stavební dozor a navíc tomu moc nerozumime, tak jsou mistři v pohádkových pribezich. Jen ne stavět od Dřevodomky EU