Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj,
stavíte někdo aktuálně nebo máte přehled, dělali jste si u firmy kalkulaci.. dům do max. 4 milionů? Máme pozemek, přípojky. Do ceny nepočítám terasu, zahradu, koupelny, kuchyni apod. Pokud ano, na jak velkou užitnou plochu to vychází?
Děkuji.
Něco hodně malýho, svépomocí, bez fasády se možná vejdete.
@JancaS84 Píšu na klíč
Svépomocí nic dělat nebudeme, to nám za to nestojí ten čas a ani to neumíme.
@Anonymní píše:
@JancaS84 Píšu na klíčSvépomocí nic dělat nebudeme, to nám za to nestojí ten čas a ani to neumíme.
4 mice jsou dost malo.
Jaky kraj?
@Anonymní píše:
Ahoj,
stavíte někdo aktuálně nebo máte přehled, dělali jste si u firmy kalkulaci.. dům do max. 4 milionů? Máme pozemek, přípojky. Do ceny nepočítám terasu, zahradu, koupelny, kuchyni apod. Pokud ano, na jak velkou užitnou plochu to vychází?
Děkuji.
Tak malou dřevostavbu 4+kk ano.
@Anonymní píše:
@JancaS84 Píšu na klíčSvépomocí nic dělat nebudeme, to nám za to nestojí ten čas a ani to neumíme.
No v tom případě tak 2 mega přidej a bude to už trochu reálnější cena.
@Anonymní píše:
@DandátkoP Liberecký. Zajímalo by mě, kolik m2 by z toho reálně bylo.
My ted stavime, barak cca 155m2. Rozpocet cca 7,5 micu.
Známí za tuto cenu malou dřevostavbu postavili. To ale bylo před 6 lety.
@DandátkoP Jasně, ale to je obrovské. Kolik by to bylo třeba za 80m2. Přepočet na metr, to moc neodpovídá realitě. Samozřejmě pak si to necháme nacenit, zatím fáze úvah.
@Whitedog píše:
Známí za tuto cenu malou dřevostavbu postavili. To ale bylo před 6 lety.
I dnes se dá.
https://www.rdrymarov.cz/bungalov-83-v
@JancaS84 Zase za 6mil nemusí snad být malý dům? Když se dívám třeba na ceny na webu, tak tam jsou dřevostavby i za 3,5, nicméně mě zajímá realita, na kolik to vyjde skutečně. Někde tedy uvádí cenu za 75m2 například 3,7mil včetně desky, ale to se mi úplně nezdá, nevím. A mám na mysli firmu, co má dobré recenze, ne nějaké noname. Musím je zkontaktovat.
@Anonymní píše:
@DandátkoP Jasně, ale to je obrovské. Kolik by to bylo třeba za 80m2. Přepočet na metr, to moc neodpovídá realitě. Samozřejmě pak si to necháme nacenit, zatím fáze úvah.
No, ono to moc obrovský není. Docela mame problemy tam veci poskladat. Do 80m2 musis brat, ze musis dat i technickou mistnost mensi. My musime mit patrovej dum, jinej nam na pozemek nejde, tak schodiste… na prvni pohled to prijde velky, ale neni.
Jo a barak bude zdenej, ty dřevostavby se pak pohybujou o neco niz, ale drevostavbu bych zas nechtela ja.
@Anonymní píše:
@JancaS84 Zase za 6mil nemusí snad být malý dům? Když se dívám třeba na ceny na webu, tak tam jsou dřevostavby i za 3,5, nicméně mě zajímá realita, na kolik to vyjde skutečně. Někde tedy uvádí cenu za 75m2 například 3,7mil včetně desky, ale to se mi úplně nezdá, nevím. A mám na mysli firmu, co má dobré recenze, ne nějaké noname. Musím je zkontaktovat.
Tak dřevostavba možná jo. Ale do té bych nešla. Cihla je cihla.
Nás vyšla jen deska na cca 700 tis a to bylo svépomocí, střecha přes půl mega a to jsme chytli ještě top cenu, soused co stavěl o pár měsíců později než my ji má o hodně menší a platil už 700 tis. A dneska jsou ceny opět zase jinde.
Počítej tak tri mega jen za hrubou stavbu když ti to bude dělat firma.
Ahoj,
Děkuji.