Dva císaře a další porod přirozeně

2895
30.8.16 07:34

Dva CS a další porod přirozeně

Holky, hezke rano :kytka: :kytka:

Jsem teprve v patem mesici, ale zacinam uz resit s gynekologem porod. Mam za sebou dva tezke SC po 35 hodinách, první syn obmotany, druhy zastava srdce. Oxitocin, vsemozne kapacky, skakani po brise..fuj.Uz je to deset a sedm let, ale ta představa, ze bych to absolvovala znovu me nici.

Jako další problém vidim v tom, ze jsem stravila dlouhou dobu na jip bez dítěte a nasledne se mi nneutvorilo ani u jednoho mleko a museli byt oba dokrmovani od samého pocatku..Hojeni jizvy taky stalo za to.

Nyní resim s gyn, normalni porod. Chtela bych se o nej pokusit bez zbytečných leku, kapacek a opravdu zkusit porodit dceru prirozene.Gyn mi řekl, ze do toho se mnou pujde a vyzkoušíme to, ze si dame domluvu několik hodin a pokud to proste nepujde tak bude muset provest CS.

Udajne mel stejny pripad a pani po zavedeni nejake tycinkyy??? porodila zcela normalne.

Mate prosim někdo zkušenost, ze by porod po dvou sekcich prece jen mohl byt normalni bez komplikaci? ehotenstvi probiha zcela normalne, miminko je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12603
30.8.16 07:46

Ahoj :mavam: předem gratuluju k těhotenství. Já mám za sebou jeden cs a druhý bych chtěla taky přirozeně, ale rovnou mi řekla doktorak, že kldině, ale že to kvůli velikosti předchozího mimča vidí na plánovanou sekci. Tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet.
Jak velké byli tvoje děti při porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
30.8.16 08:00

@marra2 ahoj, zkušenost nemám, já chci přirozený porod po jendé sekci zatím. Nicméně, kdyžsi dáte „několik hodin“, tak je otázka kolik a zda ti to stačí, a bude to na tebe psychický tlak, který zdárnému průběhu porodu nepomůže. Na to bych nepřistoupila, prostě bych řekla, že se o to budeš snažit, dokud ty budeš chtít, samozřejmě pokud bude malé v bříšku v pořádku. Za druhé, zavedení tyčinky je vyvolávání porodu, když přenášíš (dopporvady, ne 40+něco), tak s tím moc nenaděláš, ale také je to nastartováno uměle a už to úúlně samo přirozeně neběží - tím nemyslím, že z toho musí být CS, ale bezzásahový porod to už není. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
30.8.16 08:12

@marra2 ne, že bych tě nechtěla podpořit, ale mít dva těžká SC za sebou a dlouhý rozjezd kojení, tak bych asi neriskovala a naplánovala spíše klidový císařsky řez. Věděla by si to čeho jdeš a byla víc v klidu, než zase se trápit porodními bolestmi několik hodin a nakonec by se to možná ukončilo operací. Kdyby to bylo po jednom SC, tak je to jiné, ale to už si vyzkoušela. Nechci ti brát však nějaké naděje, ale ve tvém případě bych to viděla takhle.Je potřeba všechno zvážit. Taky záleží od velikosti dítěte na konci těhotenství a od ztenčení sliznice v místě řezu po předchozích porodech, hrozí totiž ruptura dělohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
30.8.16 08:47

@marra2 Ahoj, ja mam za sebou jednoho cisare a uz ted vim, ze pokud budu znovu tehotna, tak to priste bude zase cisar. Chyba byla u me. Ale u vas meli problemy deti a to ty neovlivnis. Pokud bude mit mimi potize, tak se stejne nebude na nic cekat. Nemusis se dopredu stresovat. A mliko muzes mit i po cisari (me se povedlo rozkojit a stale kojime - 9 mes) a nebo naopak po normalnim porodu ne. Hodne stesti, aby to vyslo dle tvych predstav a hlavne jste byly zdrave :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
30.8.16 09:01

@marra2 Mohu se zeptat, kde budeš rodit? Taky jsem těhotná po 2 CS a doktor řekl, že přirozený porod po 2 CS přirozený porod nepřipadá v úvahu, že to žádný doktor nepodstoupí, je velké riziko rupnutí dělohy. Bylo mi řečeno, že po jednom CS je přirozený porod možný, ale po 2 už ne, tak mě docela zaskočilo, že to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
30.8.16 09:03

Nemám zkušenost, jen ti napíšu jak jsem to měla já, první vyvolávaný porod, potom akutní sekce, mimčo bylo dráždivé, kojení se vůbec nezdařilo, hodiny a hodiny proseděné nad odsávačkou, teď končím šestinedělí s druhou(tam jsem byla domluvená že pokud se porod spustí sám, tak to zkusíme, ale jinak už jsem měla termín plánované sekce) když jsem viděla, že to nejspíš nevyjde přirozeně, začala jsem 2 dny před naplánovaným termínem pít kojící čaj a brát homeo na rozjetí laktace, další homeo připravený na zahojení jizvy. Je pravda, že já rodila v malé porodnici, kde mají tu „JIP“ spíš jako dospávací pokoj na oddělení šestinedělí a dětské tam mimča vozí.
Ale byl tam semnou muž kterého jsem zaůkolovala aby řekl dětským ať mi jí co nejdřív po porodu přivezou, šlo to krásně, měla jsem spinál on celou dobu co mě šili bondoval, pak byla malá jen chvilku sama v tom jejich kočárku když nás vezli na ten dospávací pokoj a hned mi jí přiložili, ona se přicucla a spokojeně usnula. Laktace se spustila krásně a třetí den jsem naprosto plně kojila.
Zahojená jsem byla celkem dobře, necítím krom únavy nic(ale mám doma ještě jednu necelé 3 jí jsou) a o jizvě už nevím že bych měla břicho rozřízlý.

Takže za mě opravdu vede spíš ta plánovaná sekce, vidíš mimčo hned, alespoň u nás vozí i na dospávací pokoj, můžeš se připravit i na to hojení. Zvaž jestli by nestálo za to být i takto připravená. Opravdu zavedení tyčinky není přirozený porod bez zásahů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
30.8.16 09:03

Já tedy taky zkušenost nemám, mám přirozený porod pouze po jednom SC (myslím, že těch, co porodily přirozeně po dvou SC tu asi moc nebude, jestli vůbec někdo), ale v tvém případě bych se asi hodně bála. Ty komplikace byly celkem závažné a i tak porody hodně dlouhé a aby se kvůli touze po přirozeném porodu nestal zbytečně nějaký průšvih, přece jen je děloha již dvakrát šitá.
Nicméně pokud to chceš zkusit tak opravdu bez zásahů, naprosto přirozeně, žádné léky, tyčinky, nic a fakt se sleduj a při prvním náznaku „jiné“ bolesti v oblasti jizvy to hlaš a jděte raději na císaře.
Já jsem měla první porod SC po 20 hodinách pro hypoxii a nepostupující porod. Podruhé jsem to tedy mohla zkusit a vyšlo to, porodila jsem za 4 hodiny po příjezdu do porodnice pro prasklou vodu, bolesti trvaly 2,5 hodiny. Ale kontrolovat mě tedy chtěli více, chtěli měřit jizvu, jen to už nestihli. Zalezla jsem si v klidu do sprchy a když jsem vylezla na monitor, tak jsem už rodila. Ten klid sama na sebe dle mého udělal nejvíce, to jsem u prvního porodu neměla, tam jsem pořád lítala z jednoho oddělení na druhé, předávali si mě jak horký brambor, protože to nejprve vypadalo, že se nic neděje, pak že tedy jo a já z toho byla už tak vystresovaná, že se to zastavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
30.8.16 09:05

@clea14 Já měla taky chybu u sebe a podruhé to šlo. Každý porod jiný. Takže tu možnost nezahazuj předem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
30.8.16 09:24

@marra2 @selia @Isia CS- cervix score SC- sectio caesarea!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
30.8.16 12:29

@xjuklickova ale no jo, no jsou přece zjevné překlepy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie