Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
potřebuju radu, měla bych být teď v 6tt, přesto před týdnem z krve hodnota HCG jen 150. Dnes mi vzali krev znovu a na UTZ řekla, že v děloze vidí dva duchy, což ale neznamená dvojčata. Měla jste to tak některá, i ty nízký hodnoty a těhu bylo v pořádku a bylo jen jedno? Obávám se, že dvojčata bych nedala, mám 18ti měsíčního syna ![]()
Měla jsem v 6tt 222HCG,ale spíš to může být maličko mladší mimi třeba mu trvalo trochu dýl,než se usádlil.Ale asi se blbě zeptám já Majinko,co,že tam vidí?Dva duchy?To má být jako co?když né dvojčata?A proč by nemohly být?Kvůli tomu nízkému HCG?
Pokud jednoznačně nevíš, kdy byla ovulace, tak byla zřejmě později. Jinak nárůst hcg v krvi je zhruba do dne očekávané ms stejný jak u jednočetného, tak výcečetného těhotenství a lišit se výraznějí začne až po zmeškané ms.
To, že žena čeká dvojčata a ve velmi ranné fázi jedno zamlkne, to není nic zvláštního. Takže vyčkej a uvidíš. A jinak co bys nezvládla, všechno jde vzládnout
Asi bych s takovým věkovým rozdílem 2m do vzduchu neskákala, ale člověku nikdy není naloženo víc než dokáže zvládnout
@jizvíková no tak to vůbec! Pokud budou dvě, nenechám jedno zabít!!!!
@ondas No já mám obrácenou dělohu a tak u mě těhu vidí na UTZ vždy později, než běžně a ještě musí dělat vnitřní UTZ… Takže prý důležitý je, že váček je v děloze, ale že se ji zdá, že tam jsou dva „dva duchy“…A když jsi v 6tt měla 222, kolik jsi měla za týden? Nebo už ti nebrali krev?
@Gladys no já už jsu nervní, at je zítra odpoledne a zavolám si na výsledky HCG. Ale stejně se nejvíc dozvím až za 14dní na UTZ
A napsala jsem, že bych to nezvládla, mám z toho strach, ale vím, že lidi zvládnou 4čata, tak by jsme to taky zvládly, ale upřímně strach mám, to musím přiznat…
Majinko brali jenže nevím jesli to bylo za týden nebo dýl pamatuju si,že jsem pak měla 2225 a to si to pamatuju jen díky těm dvojkám.
Pak už mi jen dělali UTZ a prcka měřili už bylo vidět srdíčko .
Vžycky jsem chtěla 3 děti a asi je mít nebudu, takže bych jako druhé dvojčata brala,ale mám mezi kluky 2.5roku to už by bylo trochu lehčí.