Dvě práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dvě práce
Dobrý večer,
Jak to prosím chodí, pokud pracuji pro jednoho zaměstnavatele a chci si najít další menší uvazek?
Musí o tom zaměstnavatel vedet? Nebo se musí účetní spojit mezi sebou ohledně odvodum statu?
Díky za info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jen pokud máš smlouvu, která tě omezuje dělat ve stejném oboru jinde. Jinak je to úplně jedno a nemusíš nic řešit. Jen v tom druhém nemůžeš podepsat „růžový papír“ na daně.
Klidně můžeš mít 20 smluv. Já sám jsem jich měl nejvíc 6 myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikocka podívej se na smlouvu, kterou más. Někde jsou omezení
já musím mít vše bokem povolené, daně si pak dělám sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius nee, např státní zaměstnanec nebo ve služebním poměru, musí žádat povolení. Někteří mají zákaz úplně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesmysl, jsem státní zaměstnanec pod zákoníkem práce a brigády mám teď už dvě. Šéfka o tom sice ví, ale jen proto, aby věděla,,, že jsme kamošky. Řekla mi, že je škoda, že nás se toto už netýká, že by mi to zakázala, protože jí připadá, že to přeháním. Ona je náměstek ředitele, tak asi ví o čem mluví.
Omezení mají podle mně ti, co jsou pod služebním zákonem,,,třeba kamoška na statistickm úřadě nemůže,,,ale zákoník práce je v poho.
@martina.se píše:
@Cenarius nee, např státní zaměstnanec nebo ve služebním poměru, musí žádat povolení. Někteří mají zákaz úplně
Příspěvek upraven 04.06.23 v 20:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://www.finance.cz/…ejnem-oboru/
kdo potrebuje souhlas zamestnavatele s dalsim pracovnim pomerem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud má clovek i nějaké srážky navíc (exekuce apod), tak o sobě musí vědět, kvůli strhávání částek.
Jinak je to jedno.
- Citovat
- Upravit
@Nikocka píše:
Dobrý večer,
Jak to prosím chodí, pokud pracuji pro jednoho zaměstnavatele a chci si najít další menší uvazek?
Musí o tom zaměstnavatel vedet? Nebo se musí účetní spojit mezi sebou ohledně odvodum statu?
Díky za info
Viz link @matkabagristy, pokud se nejedná o stejný obor či jiné specifické případy, tak o tom vědět nemusí. Jen bych si pak přiznání dělal sám. Já teď mám třeba tři smlouvy. A vyloženě jsem si vynutil, abych měl povolení pro jiné pracovněprávní vztahy a podnikání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc za odpovědi. Daně počítám, že si budu dělat sama. Jsem ráda, že to hlásit nikomu nemusím upřímně
díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pokud má clovek i nějaké srážky navíc (exekuce apod), tak o sobě musí vědět, kvůli strhávání částek.
Jinak je to jedno.
Tak tím si vůbec nejsem jistá, řešit to naštěstí nemusím. Ale pokud někdo řeši, tak nevím jak to je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen dodám, že na HPP můžeš mít jen dohromady 1,2 uvazku. Jinak počet DPP/DPČ je naprosto fuk.
Roky jsem měla 1,2 uvazku + DPP.
- Citovat
- Upravit
@Nikocka nevím, kolik peněz v jednotlivých poměrech budeš mít, ale i kvůli zdravotnímu pojištění bys měla druhý poměr nahlásit. Aby mzdovka nesrážela zdravko z minima.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše:
Jen dodám, že na HPP můžeš mít jen dohromady 1,2 uvazku. Jinak počet DPP/DPČ je naprosto fuk.
Roky jsem měla 1,2 uvazku + DPP.
to je nesmysl, muze mit tolik uvazku, kolik stihne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit