Dvouletá strach z tekoucí vody, proč?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
dvouletá strach z tekoucí vody, proč?
Ahoj maminky, mám takový dotaz, dcerka se bojí tekoucí vody, stačí i slyšet sprchu, stačí když se já, nebo manžel sprchujeme a hned spustí pláč. Do vany jí také musíme dát až když je voda napuštěná a ani jí během koupání nesmíme vodu připustit. Opravdu nikdy se jí nestalo, že by se topila, nebo jsme jí nějak,,násilně,, koupali, vždy jsme byli v tomhle opatrní, nemá ráda ani omývání obličeje a mytí vlásků vůbec… Jinak ale koupání miluje, ale musí mít napuštěnou vodu, také jsme zkusili jít do bazíku ( dětského ) nic tam nestříkalo, neteklo a i přesto se bála a držela se nás jako pijavice, museli jsme bazík opustit. Ale zajímalo by mě, čím si tenhle strach z vody vsugerovala? Opravdu nemá důvod se vody bát…
Díky moc za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bazík?
![]()
A má to takhle pořád nebo až od nějaké doby? Můj syn se vždycky rád koupal a pak měl asi týden nebo 14 dní šílené záchvaty z koupání (cca v 1,5 letech
). Netlačili jsme na něj, vždycky jsme ho jen rychle omyli a mohl ven. Potom to samo od sebe přestalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina ahoj. Mala ma 2 roky a 4 mesice. Od 2 zhruba 3 měsíce nas držela stejna historie z tekoucí vody. Netlacila jsem, někdy koupala jen 2× za tyden. Dnes se uz dokáže i sama osprchovat. Jsou jeste maličké, do hlavicek jim nevidíme a bude to jeste par zaseku co nam připraví
.
Nejvíc ji pomohlo parkrat se osprchovat s tatínkem. Který je pro ni stred vesmíru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U rodicu je tmave hneda vana a mala, kdyz se tam mela koupat poprve, tak dostala totalni hysterak ![]()
Deti maji ruzne obavy, zkus si s ni popovidat. Nebo vymyslet nejake hry s vodou, at se tak neboji, ukazat zviratka v knizce (TV) jak se koupou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit