Dvouletá strach z tekoucí vody, proč?

276
19.2.15 12:43

dvouletá strach z tekoucí vody, proč?

Ahoj maminky, mám takový dotaz, dcerka se bojí tekoucí vody, stačí i slyšet sprchu, stačí když se já, nebo manžel sprchujeme a hned spustí pláč. Do vany jí také musíme dát až když je voda napuštěná a ani jí během koupání nesmíme vodu připustit. Opravdu nikdy se jí nestalo, že by se topila, nebo jsme jí nějak,,násilně,, koupali, vždy jsme byli v tomhle opatrní, nemá ráda ani omývání obličeje a mytí vlásků vůbec… Jinak ale koupání miluje, ale musí mít napuštěnou vodu, také jsme zkusili jít do bazíku ( dětského ) nic tam nestříkalo, neteklo a i přesto se bála a držela se nás jako pijavice, museli jsme bazík opustit. Ale zajímalo by mě, čím si tenhle strach z vody vsugerovala? Opravdu nemá důvod se vody bát… :nevim: Díky moc za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6578
19.2.15 12:58

Bazík? 8o :roll:

A má to takhle pořád nebo až od nějaké doby? Můj syn se vždycky rád koupal a pak měl asi týden nebo 14 dní šílené záchvaty z koupání (cca v 1,5 letech :think: ). Netlačili jsme na něj, vždycky jsme ho jen rychle omyli a mohl ven. Potom to samo od sebe přestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
19.2.15 13:31

Kruci co je Bazík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
19.2.15 13:32

@Mamculina ahoj. Mala ma 2 roky a 4 mesice. Od 2 zhruba 3 měsíce nas držela stejna historie z tekoucí vody. Netlacila jsem, někdy koupala jen 2× za tyden. Dnes se uz dokáže i sama osprchovat. Jsou jeste maličké, do hlavicek jim nevidíme a bude to jeste par zaseku co nam připraví ;-).
Nejvíc ji pomohlo parkrat se osprchovat s tatínkem. Který je pro ni stred vesmíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
19.2.15 13:45

@dendule4 něco jako bazén, zřejmě jiné konstrukce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
19.2.15 13:54

U rodicu je tmave hneda vana a mala, kdyz se tam mela koupat poprve, tak dostala totalni hysterak ;-)
Deti maji ruzne obavy, zkus si s ni popovidat. Nebo vymyslet nejake hry s vodou, at se tak neboji, ukazat zviratka v knizce (TV) jak se koupou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
19.2.15 15:28

Bazík 8o 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie